Bilimkurgu sinemasında (bkz: 2001: a space odyssey) ile çığır aşmış, (bkz: the shining) ile birçok filme ilham olmuş, çekim açısı olarak ders kalitesinde işler çıkarmış, (bkz: barry lyndon) filminde tablo gibi görüntüler vererek dönemin hissini yansıtmış, (bkz: paths of glory) filminde savaş ve savaşın gerekliliklerine yönelik ciddi çıkarımlarda bulunmuş usta yönetmen. Ancak günümüzde kendisi (bkz: eyes wide shut) filmi sebebiyle illuminati konularının aranan konu başlığı haline getirilmiştir.
Tamamen popüler kültürün efsaneleştirdiği yönetmendir.
sinemtografideki başarısını kimse sarfı nazar edemez ama ben tarzını sevmem ve filmlerini bir iki istisna hariç genel olarak sıkıcı bulurum.
Zafer yolları adlı filmi gerçekten tam bir savaş karşıtı, aynı zamanda savaşın nasılda "büyük" adamların keyfi uğruna ya da "devletin bekası" adına "küçük" insanları acımadan harcadığını ve savaşın nasıl bir endüstri olduğunu gözler önüne seriyor. Gerçekten bu kadar güzel bir anlatımı bu kadar kısa sürede filme aktarmak ( yaklaşık 1,5 saat) ancak bu yönetmene yakışır.
Not: bu filmi izledikten sonra "full metal ceket" filmini de kesinlikle ve kesinlikle öneririm.
Otomatik portakal gibi bom bok bir filme imza atmış yönetmen, bazı avellere göre ise bu film sanat eseri bi şahesermiş, siktirin ordan sizin sanat anlayışınızı düdükliyim emi.
Tarihin en iyi yönetmenidir. Onlarca farklı çekim tekniğini kullanmıştı. Işık olarak bazı sahnelerde sadece mum ışığı kullandığı bile olmuştu. Tek nokta perspektifi tekniği harikadır. Mükemmeliyetçiliği ve kontrol çılgınlığı vardı. ilginç bir şekilde uzaya hiç gidilmediğini savundu ve bana göre çektiği en iyi film olan Space Odyssey'in yapım yılı 68, Armstrong'un aya çıkış tarihi 69. Bu da aya çıkış görüntülerinin Kubrick stüdyolarında çekildiği yönünde iddiaları ortaya çıkarmıştı. Mason olduğu söylenir ancak son filminde masonları açıkça gösterdiği için ölümünde etkileri olduğu söylenmekte
Görsel anlamda sinemada devrim bu adamdır. Ha karakteri orospu çocuğu ama yönetmen sette tanrıdır sözüne iki ayaklı bir kanıt. Neyse bugünlük bu kadar makul yorum yeter ben itliğe dönüyorum
Her filmi dandik. Son filmi hadi yine ilginç sahneler var ama ne konu ne diyaloglar anlaşılıyor filmlerinde. christopher nolanda onun gibi keşke onu da öldürse illuminati.
pek çok sinema otoritesine göre gelmiş geçmiş en iyi yönetmen. her türde eserler vermiş, her türde başyapıt çıkarabilmiştir.
imdb top 250'de 9 filmi var.
filmlerinin büyük çoğunluğu roman uyarlaması, yani senaryoyu kendi yazmıyor. hikaye seçiyor.
müthiş mükemmeliyetçi ve takıntılı birisi.
boyu 1.69. polonya-romanya yahudisi melezi.
hayatının son yarısı büyük ölçüde ingiltere'de geçti.
s for stanley belgeseli'nde asistanı ile olan ilişkisi derinlikle işlenir.
ben kubrick'in en çok full metal jacket, barry lyndon, spartacus ve paths of glory'sini severim. içinde bulunduğu otoriteye başkaldıran, dönemin kurallarını değiştiren karakterlere baş rol verir.
eyes wide shut ise hayatta en çok hayret veren, en gizemli ve sürükleyici bulduğum filmlerden biridir. o film iyi veya kötü olmasından ziyade sinema aleminde bir külttür. 2001 desen ayrı külttür, o filmi hayatının en iyi filmi olarak gören, gelmiş geçmiş en iyi olarak yorumlayanlar da vardır. ben 2001 ve eyes wide shut'u o kadar sevmem ama sinema tarihinde bu iki başyapıtın yeri yadsınamaz.
Bi' Tarkovski değildir. Gerçi kimse değildir. Kubrick burjuva Ermeni kuruculu, "Himmet" sahibi Galatasaray ise; Tarkovski kurucusu Türk, ingiliz tokatlayan Fenerbahçe'dir. Net :-).