stanley kubrick

entry229 galeri33
    76.
  1. the killing ve öncesi filmlerini izlememiş olmama rağmen son 10 filmi için "bir yönetmenin filmografisinde hiç mi boş olmaz?" diyorum.

    her bir başlığının kendi türünde (bilim-kurgu, savaş, destan, komedi, dönem, suç, drama) yapı taşı olduğu filmografisiyle ilgili kısa ve güzel bir animasyon.
    0 ...
  2. 77.
  3. 78.
  4. filmlerini izlediğinizde her şeyin mükemmel olduğunu gördüğünüz yöneymen. full metal jacket'taki koğuş sahnelerini izlerken bir durdurun mesela. 'nasıl bu kadar düzenli olabiliyor lan? ' diye düşünüyor insan. 2001: a space odyssey'deki uzay mekiği de acayip düzenlidir. her şey simetriktir. sırf bu güzel çekimler yüzünden filmdeki diyalogları kaçırırsınız bazen. ama en kötüsü günümüzdeki bu kadar övgüye rağmen en iyi yönetmen oscar'ını alamamış olmasıdır. gerçi nedir ki oscar. altı üstü bir heykelciktir stanyley için.
    0 ...
  5. 79.
  6. hepsi bir yana otomatik portakal bir yana. herkesi etkilemiş ünlü yönetmen.
    2 ...
  7. 80.
  8. kişisel olarak tam olarak ne bok olduğunu çözememiş olsam da sinema tarihine adını yazdırmış bir dahidir.
    en sevdiğim özellği popülist söylemden uzak, propagandavari siyasal söylemler yerine düşündürücü sembolik ve eleştirel eserler sunmuş olmasıdır.
    iyi güzel kavramından ayrık olarak sinema tarihinde farkını ortaya koymuş ve sanat kavramını kendine göre yorumlamış bir yönetmendir.

    not:özgün bir senaryoyla çektiği bir film yok mu bu adamın? hep mi kitap çevirisi film? sınırlı düzlemde kitaba bağlı kalan adam bu kadar farkı yaratabiliyorsa özgün bir senaryoyu beyazperdeye yansıtsaydı ne olurdu çok merak ediyorum doğrusu.
    0 ...
  9. 81.
  10. otomatik portakal filmi ile imza atmıştır piyasaya.
    0 ...
  11. 82.
  12. 1971'de ototmatik portakal'ı çekerken 2000'lerin tasvirini yapmıştır. başarılı mıdır bilinmez. lakin en azından kahramanlar lame kıyafetler giymez, uçan arabaları yoktur.
    3 ...
  13. 83.
  14. 84.
  15. filmlerinin tamamı yüksek kalitede hayalgücü ve çeşitli semboller içerir. "ben sembollerden anlamam, benim izleyeceğim film en sonda mesajını vermeli ve açık bir şekilde bitmeli." diyen bir insanın kubrick filmlerini beğenmesi beklenemez. çünkü adamın bütün filmleri bok gibi bir sonla bitmektedir. izleyici sondan sonrasını hayalinde canlandırmalı, yorumunu yapmalı demiş olmalı ki böyle bir yola başvurmuş.

    benim gibi zor, mesajını öyle ulu orta yerde koyvermeyen filmlerden hoşlanan adamlar için şahane bir yönetmendir.

    çok absürd bir film anlayışı vardır tabi ama bu, filmlerine ayrı bir güzellik katar.

    eğer yukarıda bahsettiğim, anafikrini en sonra paragraf halinde altyazı geçen filmlerden hoşlanan biriyseniz, kesinlikle uzak durunuz. sonra uyarmadı da demeyiniz.
    0 ...
  16. 85.
  17. harika yönetmen, iyi ki doğdun çocuğu. *
    1928-1999.
    3 ...
  18. 86.
  19. beğenmediği sahneleri defalarca çeken detaycı yönetmen.
    2 ...
  20. 87.
  21. benim niye bir doodle'ım yok diyen yönetmen.
    0 ...
  22. 88.
  23. kendisi en sevdiğim yönetmenler arasında asla ve kat'a yerini kaptırmayacaktır. zira kendisine yönetmen demek bence az bir ifadedir. o filmlerini bizi eğlendirmek için yapmaz. kafasının içindeki düşüncelere imkanım olsa hepsini okur, yutardım. her filmini ayrı bir sanatla, incelikle yapmış anti-militarist insan. filmlerindeki bağıran isyanı ancak kafasının içine girerek çözebiliriz.
    (bkz: eyes wide shut)
    (bkz: full metal jacket)
    2 ...
  24. 89.
  25. illuminati tarafından öldürülüp öldürülmediği hakkında net bir bilgim yok. ancak kendisinin ağzına kadar illuminati nin içinde olduğundan emin olduğum aşmış yönetmen.
    3 ...
  26. 90.
  27. (bkz: Eyes Wide Shut) filminde illuminati detaylarından geçilmiyor adım başı adam illuminati işareti çakmış filmde. tabi bu filmi gören illuminati ailesi; hassktir adam bizi deşifre etti lan diyerek pazuları geniş illuminatinin katillerine ölüm fermanını verdi. öldürdüler garibimi ya da polyana olursak kalp krizinden durduk yere öldü.
    3 ...
  28. 91.
  29. geniş mekanlar, zamanın öneminin olmadığı bir dünya .. Aslında mekan dünya mı onu bile bilemedim (bkz: 2001 a space odyssey)
    0 ...
  30. 92.
  31. bir rejisörde olması gereken hiçbir vasfa sahip olmadığı halde nasıl bu kadar piyasa yaptığını anlayamadığım çetin inanç çakması balon kişilik.
    1 ...
  32. 93.
  33. dünyanın en iyi yönetmenleri listesinde 1 numarada olduğu resmi olarak açıklansa "sonuna kadar haketmişti" yorumuna en layık olabilecek insan.
    1 ...
  34. 94.
  35. 1928 doğumlu ve 1999'da Gözleri tamamen kapalı filmini çekimleri sırasında vefat eden yenilikçi ve aykırı yönetmen. Otomatik portakal, 2001: A Space Odyssey the shining, full metal jacket ve eyes wide shut filmlerini arşivimden çıkaramadığım yönetmen.
    0 ...
  36. 95.
  37. spartacus'un her ayrıntıyı düşünen mükemmel yönetmeni.
    0 ...
  38. 96.
  39. nicelik olarak olmasa da nitelik olarak iyi işler çıkarmış yönetmen. ortalıkta yönetmenim diye dolaşan sürüyle insana ders olarak izletilmesi gerek yapıtlarının. ayrıca belirtelim ki travis 2. stüdyo albümleri olan the man who'yu kendisine adamıştır.
    1 ...
  40. 97.
  41. sinema sanat mıdır? sorusuna en güzel yanıtı eserleriyle vermiştir.

    gerek müzikler gerekse karakterlerle basarılı ve kolay rastlanılmayan kompozisyonlar yaşatmayı başarmıstır. böylece izleyici üzerinde bıraktıgı etkiler de tartışılmaz olmuştur.
    4 ...
  42. 98.
  43. a clockwork orange isimli efsane uyarlamasıyla sinema tarihinin en güzel kitap-film uyarlamalarından birisini gerçekleştirdiğini düşündüğüm yönetmen.
    0 ...
  44. 99.
  45. 100.
  46. 2001: a space odysey bilim kurgu şaheseri ile sinemada bilim kurgu filmlerine ayarı vermiş olağanüstü yönetmendir. bu filmin çıkış tarihinden önceki sci-fi filmlerine göz atın. ne kadar leş olduklarını görürsünüz.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük