sosyal hizmetler il müdürlüğünde sosyolog olarak çalışıyorum ama kendi mesleğimi yapamıyorum. 4 senede bir kez toplam 20 tane atanıyoruz kendi mesleğimizi yapamıyoruz AB ye uyum olsun diye göstermelik olarak kullanılıyoruz.
- o rejected sen sosyoloji mi okuyorsun?
+ hee dayı
- mezun olunca ne yapacaksın ne olacaksın? sosyolojist mi?
+ ya dayı aslında bilmemne hedehödö falan filan fıstık...
- hea entel olacan yani?
+ sizin gibileri adam edeceğim ulan!
okuyup sonunda iş bulma umuduyla kendimizi kandırdıgımız 1. sınıfta ideoloji peşinde kosup toplum ne kültür nedir'erin cevabını arayan okuyup okuyup deliren insanların bölümü. aslında bir toplumu oluşturan entellektüel tabakanın ta kendisini oluşturan bireylerdir sosyologlar. ancak ne yazıkki kıymetimizi bilen yok..
her sosyoloji mezunu için kullanılmaması gereken kavram.
her şiir yazanın şair olmadığı gibi.
hoş, bu ülkede zaten sosyolog olmak...hiçyolog olmak gibi bi şey...
sosyoloğun anlaşılamama sebebi, gerçeği anlatmasıdır. bu bir bardak. bu kadar.
insanlar, siz konuştuğunuzda, aidiyetinizi anlamaya çalışırlar, anladıklarında, rahatlarlar. bir cümle kurduğunuzda, bu adam chp li, akp li, şuralı, buralı, şu dinden şeklinde çıkarımlar yaparlar. onlar için, söylediğiniz sözün bir değeri yoktur. eğer onun klanındansanız, ya da ona yakın bir gruptansanız, sizi alkışlarlar ya da onaylarlar.
Türkiye'de akademilerdeki bir kaç akademisyen hariç çalıştığı, atandığı hiç bir kurumda kendi işini yapamayan meslek grubudur. istihdam yaratmak için alakasız işler için sosyologlara kadro açılmaktadır. Çoğuda tamamen bölümünden bağımsız işlerde çalışmaktadır. Çünkü özel sektörde kimse sosyolog çalıştırmaz. Zaten ihtiyaç duyulmaz. Ne iş yaptığını kimse bilmez. Ancak iyi bir sosyoloji bölümünden mezunsa kazandığı bakış açısı çoğu işin üstesinden gelmesine yeterlidir.