şundan 6 7 sene önce tıplardan çok daha yüksek puanlarla alan elektronik, bilgisayar, endüstri mühendisliği gibi bölümlerin artık sıradan insanlar tarafından kazanılması ve bununla birlikte vasıfsiz mühendislerin mühendislik adının içine sıçması durumudur.
nedeni verilen eğitimin kalitesi kadar da o yüzden.. yanıma gelen stajyerlerden biliyorum, mak. müh. programlarından mezunlar artık ne yapacaklardır, nasıl para kazanacaklar şaştım kaldım ??
işsizlik denen şeyin ortaya çıkmasını sağlayan da budur zaten. mühendislik ne kadar değerini kaybetmiş olsada bu ülkenin yeni mühendislere mutlaka ihtiyacı vardır. bu ülkenin mühendis ihtiyacını sadece teknik üniversiteler karşılamayacaktır. o yüzden öğrencilerin bulundukları alanda yoğunlaşıp nitelikli mühendis ismi altına girmelidir. ne yazık ki sokaktan geçen her adamın artık "mühendis" olması çok doğaldır. siz hiç sokaktan geçen "nitelikli mühendis" gördünüz mü? şimdiye kadar ben görmedim. eğer görürsem işte o zaman vay halimize...
bu görüşüme katılırsın veya katılmazsınız ama etrafımızdaki bu gerçeğin var olduğunu görmezden gelemezsiniz.(eksi verenler için söylüyorum)
malesef ki sokaktan geçen her adamın işletme okuması ile doğru orantılıdır.
edit: arkadaşım maalesef dedim farkında mısın? hem de bir iibfli olarak.. yakıştıramadım o eksiyi cık cık.
editedit: sanırım işletmecilerin zorunda gitmiş, dost acı söyler yapacak birşey yok arkadaşlar durum ortada..
akp iktidarının işsizlik sorununa bir çare bulmak için geliştirdiği yöntemin, sayısal versiyonudur. Şimdilik planları işliyor büyük ölçüde. Bakalım mezun verince bu üniversiteler bu kadar kolay bir çare bulabilecekler mi kendilerine.
parası olan okuyor arkadaş, olur tabi.
özel okulda okuyan bir insan olarak söyleyebilirim bunu rahatlıkla, ne adamlar var ilerde mühendis sıfatını edinecek.
gerçi, ne kadar mühendis olacakları tartışılır ama sıfatı edinmeleri bile sinir bozucu.
okuyamayan vatandaşın motivasyonunu yüksek tutmak için mesleğinin sonuna sıfat olarak eklemesi durumu.
(bkz: simitci mühendisi)
(bkz: pamuk şeker mühendisi)
rekabetin artması ve istediği alanda uzmanlaşan insanların çoğalması göbeğini kaşıyarak "sokaktan her geçen adam da artık mühendis hee.." diyen kişiyi rahatsız eder çünkü hayatında üniversite giriş sınavında bir kere kasıp bir baltaya sap olmuş kişi, hayatının geri kalanında o sokaklarda gezişen mühendislerle rekabette olup cebine giren paranın riske girmesinden hoşlanmaz. hayattaki tek başarısı mühendislik bölümünü kazanıp bir şekilde mezun olabilmek olan kişi kendisinden sonra gelenleri kendisinden daha az gerekli görme hakkına sahip değildir.
sadece o blümde mi ki her meslek için aynı eee bu kadar üniversite açılırsa olcağı bu sevgili başbakanın dediği gibi herkes üniversite mezunu olcak ama calışamıcak diplmalıı manavımız olucak artık..
-slm bölüm neydi?
-hmm mühendisim ben yeaa.
-hm anladım ne mühendisliği?
-gıda canoom.
-(iç ses) görende uçak mühendsliği sanır havana senin. ''dedirten malların ehh össden alacağım puan bu kapasitede belli fazla zorlamaya gerek yok ee ne yapak bari möhendis olak en dandiğinden. ''