Sayin ite tapar kardeslerim, goruyorsunuz ki ne devlet ne de yerel komiteler yani belediyeler kopekler icin alan tahsis edip bakimini saglayabiliyor. O zaman sayin ite tapar, ittapar kardeslerim sokaklardan birer ikiser kopegi kurtarsaniz olmaz mi ? Ha ama siz evimde baska hayvanlar var yalani ardina saklanip onu da yapmiyorsunuz. Ama bu isler oyle vicdan masturbasyonu esliginde saga sola biraz mama dokerek olmaz ki. Sokaktaki her kopek saldirgan degildir ama hepsi de birer saatli bomba gibi risktir. Gidin bakalim almanya'ya. Sokaklari, caddeleri karis karis gezin. Bir tane bile sokak kopegine denk gelemezsiniz. Yetkililer, kopekleri sokaktan topluyor, gerekli bakimini yapiyor ve sahiplendirilmesi icin bir sure taniyor. O sure dolunca da sahiplendirilememisse uyutuluyor. Boylelikle ne kopek nufusu artiyor ne de kopekler sokakta telef oluyor. Ama siz sayin ite tapar, ittapar kardeslerim sizde bunu anlayacak, idrak edecek beyin yok. Tedavi olmaniz gerekiyor. Insan, yaradilmis olan irkin en ustun olanidir. Sizler, kendinizi sokak kopekleriyle bir tutuyorsaniz o sizin psikiyatrik sorununuzdan kaynaklaniyor. Daha yazardim da neyse.
Türkiye’de 10 milyon sokak köpeği var. Küpeli/aşılı sokak köpeği sayısı yaklaşık 600 bin.
10 yıl sonra en az 50 milyon sokak köpeği olacağı öngörülüyor.
Eğer acil bir çözüm bulunmazsa vur emri dahi çıkarılsa sokak köpeği sorunu çözülemeyecek. Bu yüzyılın başında Avustralya ordu birlikleriyle askeri çözümlerle sokak köpeğinden çok daha küçük bir doğa hayvanını yok etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Böyle giderse yakın bir tarihte sokak köpekleriyle silahlı mücadele dahi imkansız olacak.
önce iki ayaklılardan başla dedirten durum.
Sokak köpeklerinden rahatsız olmak (özellikle kış aylarında soğuk ve açlıktan saldırganlaştıkları bir gerçek) oldukça normaldir ancak her gün aynı başlığa birbirinin benzeri entryler girip her gün aynı teraneyi başa sararak sözlüğü amacından saptırmanın bir anlamı yok..
Hatalı genelleme barındıran korkunç önerme. Sadece şu sorunun yanıtı yeterli olacaktır: Bütün sokak köpekleri tehlikeli mi ? Elbette hayır. Lütfen hatalı genellemeler yapmayalım.
https://galeri.uludagsozluk.com/r/2251892/+
milyon tane balığı iki dakikada öldürürsün . mesele yok .
fakat çocuk parçalayan köpekler itlaf edilsin deyince
birden bire çantadan " hayvanseverlik " maskesi çıkar .
sahtekarın , alçağın hayatı böyledir .
Dinle alakalı bir şey söylesen Allah kitap diye ayaklanacak kesimin diğer canlılara karşı bu denli gaddar oluşu onların hiç de samimi olmadığının ispatıdır.
Sen kimsin de köpeklerin öldürülmesi gerektiğini söyleyebiliyorsun? Allah mı oldunuz yoksa?
ciddi derecede kaygı uyandırıcı bir istek cümlesi. çünkü çevresindekilere zerre zarar vermeyen, kedi bile kovalamayan masum sokak köpekleri de böylece hedef gösteriliyor. lütfen ayrımı iyi yapalım, dikkatli olalım.
Her geçen gün gittikçe artan sokak köpeği saldırıları Türkiye gündeminde geniş yer tutarken, Hollanda, sokak köpeklerinin görülmediği tek ülke olarak öne çıkıyor.
Uzmanlar, vahşi ve serbest dolaşan köpeklerin öldürülmesinin bu sorun için bir çözüm olmayacağını belirtiyor. Bunun yanı sıra toplu katliamlar dünyanın birçok ülkesinde yasak.
Başıboş hayvanlarla mücadelede Hollanda, uyguladığı politikalarla bu sorunu kökünden halletmiş gibi görünüyor. Son yayınlanan bir rapora göre, sahipli köpeklerin şehir hayatına en çok karıştığı ülkelerinden biri olan Hollanda, dünyada sahipsiz sokak köpeklerinin görülmediği tek ülke.
"TOPLA, KISIRLAŞTIR, AŞILA, GERi BIRAK"
Hayvan sahiplenme süreci ise sıkı sıkıya kontrol ediliyor. Satın aldıkları veya sahiplendiği köpekleri sokağa bırakan kişiler birçok cezayla karşılaşıyor. Pek çok belediye, insanları barınaklardaki köpekleri sahiplenmeye teşvik etmek için mağazadan satın alınan köpekler için vergi alımı uyguluyor.
Bunların yanı sıra, yıllardır sokak köpekleri için "topla, kısırlaştır, aşıla, alındığı bölgeye geri bırak" politikası sıkı bir şekilde uygulanıyor. Bu yöntemle geçtiğimiz yıllar içinde başıboş hayvan sayısının sıfıra indirildiğini belirten yetkililer, sıkı bir denetimle bu sorunun kökten çözülebileceğini belirtiyor.