bugün

boş iştir.
Bir nevi orospuluk sanatıdır.
böyle bok gibi bir şey.
ülke adı verilen bir sürü sümüklü veledin oynadığı oyun...bu veletlerin hiçbiri bir diğerinden haz etmez ancak birbirlerinden bir sürü çıkarları olduğu için (ali'nin altın madenin üzerine yaptıgı bir evi olması, hidayet'in de şans eseri petrol rezervlerinin üzerinde ikamet etmesi gibi) sinsi gülücüklerle birbirlerini karşılarlar, gereksiz sevgi gösterilerinde bulunurlar... ancak bu sevgi gösterilerinin kanlı kavgalara da dönüştüğü de çoktur... ali çelimsizdir ancak horozlanan veli'nin elindeki elma sekerine gözünü dikmiştir... inat etmiştir ve o şekeri alacaktır... bu durumda ne eder... gider hasan'a onu kışkırtır gel veli'nin elma sekerini alalım sana da bilmem kacını vereyim der... veli'nin ve arkadaslarının agzı burnu kırılır ve elma sekeri alınır.. tam tersi olarak kabadayı bir veled de ortalığın ağzına tek basına gayet usturuplu bir şekilde sıçabilir...bu veletlerin bazıları da oldukça sönük olduklarından kolaylıkla sömürülebilir ve sömürgen bir veledin saldırısına uğrayabilirler...
son seçimlerden sonra gördükçe midemi bulandırmaya başlamıştır.
Sonuç alma sanatıdır.
insanı yozlaştıran şey
Kim icat ettiyse iyi halt etmiş
Onun yüzünden insanlar sanata veya edebiyata değil
Siyasete odaklanmışlar.
internette veya gerçek hayatta insanların konuşmayı çok sevdiği ve yorulmadan konuşabildikleri şeylerden bir tanesi.
Kanı bozuk
Tahta kurusu
Haysiyetsiz
Şerefsiz
Dalaksız
Ciğersiz
Onun ki
Bunun ki
Şerefiz insanların çok olduğu bir meslektir.
"çok iyi siyaset yaparım"

diyen zorbaların mesleği.

akla gelebilecek her türlü değer yargısını enstrüman olarak kullanma potansiyeline sahip kıvrak zekalı madrabazların nemalandığı alan.
Türkiye'de çoğunluğu oluşturan kitlelerin hiçbir zaman "ideallerin peşinden koşma" lüksü olmadı.Gündemi hep ertesi günün geçimi,ailesinin geleceğiydi.Elitist "sol" siyasetin en büyük hatası,bu insanlara "ideal satmaya" çalışmak oldu.Almadıkça kızdı.Kızdıkça küçümsedi,düşmanlaştı.
eskiden siyasete atılmak isteyen üniversiteli gençler, partilerin gençlik kollarında, duvarlara afiş yapıştırarak, yüksek yerlere iple pankart asarak, partililerin ayak işlerine koşturarak adeta çıraklıktan başlarlar ve zamanla pişerek mv adaylığına kadar gelirlerdi. bu nedenle seçildiklerinde tbmm ortamındaki acemilikleri çok kısa sürerdi. daha sonra da pişe pişe bakanlık yapacak birikimi elde ederlerdi.

12 eylül darbesi bu doğal evrimi engelledi ve siyesetçileri "tu kaka" göstermek için yıllarca beyin yıkadı.

bugün ihtiyaç duyulan gerçek siyasetçi / devlet adamı eksikliğinin başlıca nedeni kenan evren cuntasının akla ziyan "siyaset karşıtlığı" icraatidir.
son günlerde çok net anlaşıldığı üzere, ülkemizde, siyaset kurumu, kimsenin memleketi düşünerek içinde olmadığı, herkesin kendi menfaatini güttüğü, dönek bir çarka dönüşmüştür.

hakketen güzel özetlenmiş. ''millet can derdinde, siyasiler mal ve menfaat derdinde. ''

millet enkaz altında, bunlar koltuk savaşında...
millet aç, bunlar elden ele milyar dolarlık çantaları geçiriyor...

yiyin efendiler yiyin. aksırana, tıksırana, kusana kadar yiyin...

tüğü bitmemiş yetimin aç karnından, enkaz altında ki canların hayatından, atalarınızın size bıraktığı onurlu mirastan yiyin...
temsilde adalet ve yönetimde istikrar kutupları arasında kalan bütün ihtimalleri konu edinir.
Kirli iştir, yalan dolan hile desise çoktur.
bu aralar hoşuma giden bir olgu. siyaset deyip geçmemek lazım. siyaset tüm toplumun psikolojisini etkileyen bir şey.
Bir dönem çok uğraşırdım ama sonra dedim ki cebim para görmüyor, derdim azalmıyor ama şimdi siyasetin s'si ile alakam yok. Size de tavsiye ederim siyaseti bıraktıktan sonra dünyanız genişliyor, dertleriniz azalıyor.
daha uzman olduğum konulardan biri...
Sözcük olarak Seyis kelimesinden türemiştir.
siyasiler, kitleleri atları güder gibi güdüyorlar zira.
pek de ilgi duymadığım ve o kadar da anlamadığım bir şeydir belki de ancak siyasi tarafı olan insanların ve bilakis siyasi fanatiklerin sağcı veya solcu olmak üzere ilgilendikleri konudur.
siyaset yapmak taraf olmak demektir. ulusarası ilşkilerde tarafsızlık siyaseti güdülebilir.
maalesef taraflı bir şeydir ve bu da siyasette objektifliği engelliyor olabilir.
seyis kelimesinden gelir. seyis ata bakanlara, atı yönetenlere gelir. arapça siyasa olarak türemiştir. en sonunda dilimizde siyaset olmuştur. atı yönetmek ülkeyi yönetmek anlamına evrilmiştir.
görsel
Yerinden yönetim doktrinine uygun olarak yapılması beşeriyet için 21. yüzyılda kazanımlara sebep olacaktır.