bu adamları bi kere dinleyen birisi, şarkılarının alışkanlık yaptığını çok rahat anlayacaktır. dinlemeyegörün, bi süre sonra mp3 playerınız tamamen siya siyabend dolar.
kafası ve dünyası hep güzel, her dinledigimde müzikle birleşip benle kafa bulduklarını hissettiren müzisyenlerin çatısının adıdır.müzik aslında tam da onların yaptığı gibi bir şeydir.
içerisinde birçok kez "yıldız" kelimesinin geçtiği ve yalnızca bir kere tv24 te yayınlanan yeraltı programında dinlediğim. ondan sonra ise tüm aramalarıma rağmen bulamadığım ismini bile bilmediğim muhteşem bir şarkıları olan grup.
'hayyam' adlı harika şarkının sahibi, türkiye'de protest müzik yapabilen ender guruplardan birisidir. müzisyen dediğin bu adamlar gibi olur arkadaş, para için değil, fikir için müzik yapılır. özgür düşünce yansıtılmalıdır. siyasiyabend'te bu var. kim olduklarını, toplum baskısından çekinmeden söyleyen tiplerdir. takdire şahayandırlar.
'onlardan değilsen eğer,
sana zalim derler,
onlara aldırma hayyam, dostum, dostum'.
nerdeyse hergün gördüğüm solistin içinde bulunduğu grup. iki kere dinlemiştik, onun dışında evim taksim, beyoğlu'nda olduğundan ne zaman geçsem istiklal caddesi'nden bu adam "siya siyabend sidileriiiiiiiii" diye bağrıyor. Kafasında şapka, ağzında sigara.
Bizim bir arkadaş bir kere bu adama "abi bu siya siyabend porno sidisi mi ya hehehe" demiş ve bu kral adam da "değil ama etkisi aynı" demiştir.
bir çığlık bu göğsünde, kurşun yarası çocuk dudaklı
oksijen sarhoşu devranda dolanan
bir umut bir hiç peşinde uyanmak uykulardan
bir umut bir hiç peşinde uyanmak sonsuz uykulardan
elinde ne kaldı gücünden
düşlerin kayboldu elinden
fırtınalar kükrerken içinden
beton yalnızlığına uzanan
elinde ne kaldı geceden.
--spoiler--
ışıklı kutularda özgürlük satanlar
mc donalds dolaplarında donup kaldı çocuklar
kırmızı çizgilerle yapılmış sınırlar
şu aynada gördüğün yüzün
onları sokak ortasında dinlemek, sokak ortasında kaybedilen her nevi kirlenmiş umudu yeniden diriltmektir. fatih akın'ın crossing the bridge the sound of istanbuladlı belgeselinde kendilerini enfes şekilde ifade edebilmiş, omurgalı insanlar topluluğu.