oraya gidildiğinde mutlaka tarihi cezaevini gezmelidir insan. aşağıda bilgisi mevcuttur.
Üç yanı deniz olan ve tarihi kale duvarlarının içerisinde yer alan cezaevine ev sahipliği yapan kale yaklaşık 4000 yıl önce bölgenin hakimi Gaskalılar tarafından yapılmıştır. Grek, Pontus, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlılar kendi dönemlerinde kaleyi korumuş ve güçlendirmişlerdir. Kalenin cezaevi olarak kullanımına ait en eski belgeler ise 1568 yılına dayanmaktadır. Evliya Çelebi seyahatnamesinde bu zindandan şöyle bahsetmiştir;
"Büyük ve korkunç bir kaledir. 300 demir kapısı, dev gibi gardiyanları, kolları demir parmaklıklara bağlı ve her birinin bıyığından 10 adam asılır nice azılı mahkumları vardır. Burçlarında gardiyanlar ejderha gibi dolaşır. Tanrı korusun, oradan mahkûm kaçırtmak değil, kuş bile uçurtmazlar."
Gizli cennet tanımına bu kadar uyan bir şehir daha yoktur diye düşünüyorum, 2 yılda bir yazları kaçamak yapmak için kaçarım sinop'a, merkezde insanlar sakin ve çok nazik, denizi eskisi kadar olmasada güzel ama eski günlerini aratıyor, mekanları çok güzel, bazı yerler varki istanbuldaki mekanlara parmak ısırtır, fiyatlarıda gayet makul.
memleketimdir, ülkenin en kuzeyinde bulunur. dünyada trafik ışıklarının olmadığı tek şehirdir. türkiyede yapılan yaşam memnuniyeti anketinde en mutlu insanların yaşadığı şehir seçilmiştir. sonuca göre sinop halkının %77,7 si hayatından memnundur.
Sinop hiç kuşkusuz mutlu ve yaşamından memnun olan insanların yaşadığı şehirdir, öyle de olmalıdır.
Lakin şehrin ciddi ve insanı mutsuz etmeye yetecek birçok sorunu hali hazırda çözülmeden yıllardır gözümüzün önünde durmaktadır.
Isınma
Kastamonu ve Samsun doğalgazla tanışmışken Sinop arada yetim çocuk gibi kalmıştır. 2016 yılı itibariyle söz verilen doğalgaz hala şehre verilmemiştir.
Sağlık
Şehir sağlık sorunlarında da nüfusuna göre yetersiz bir hastaneye sağlık olup birçok konuda Samsun'a muhtaçtır. Şehir merkezinde özel hastane veya tıp fakültesi bulunmayıp özel hastane tercih edenler Bafra Özel MediBafra hastanesine, (bu hastane özellikle Sinop'luların kadın doğum için tercih ettiği bir hastanedir, hastanede yoğunluktan dolayı ilgisizliğin had safhaya çıktığı, son zamanlarda doğum esnasında bebek ölümleri gerçekleştiğini yakınlarımızdan duymaya başladık. Sinopluların gitmeden önce 2-3 kez düşünmelerini tavsiye ederiz. Uyarması bizden...) hayati hastalıkları olanlar Samsun Eğitim Araştırma veya Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesine yönlenmektedir.
istihdam
Şehirde istihdamda çok önemli bir sıkıntılı konudur ve birçok kişi Türkiye ortalamasının altında kazanç elde etmektedir.
Yerleşim
Şehir merkezinin ciddi şekilde içeriden dışarıya doğru açılması gerekmektedir, hali hazırda nüfus çoğalmakta şehir merkezi gittikçe daralmakta, trafik bazı saatlerde artmaktadır.
Daha iyi bir Sinop için bürokratların daha çok mesai harcaması şarttır...
Karadeniz'in incisidir.
Denizi, güneşi, kumu, yeşilliği ve huzuru dillere destandır.
Türkiye'de insanların en mutlu olduğu il seçilmiştir.
iki denizin arasında bulunan sinop'da adım başı tarihi mekanlara denk gelirsiniz. nereye baksanız ya ormandır ya da deniz.
Türkiye'nin çoğu yerini bilmeme rağmen; tesiri üstümde farklı olan bir ildir, candır.
Her yıl binlerce turist ağırlamasına rağmen bizim yerli insanımız keşfedememiştir.
Türkiye'nin ve Karadenizin en romantik şehirlerinden biri. Boyabat ormanları, türkeli sahilleri ve Dünyanın sayılı fyord ları arasında sayılan sinop fyordları görülmeye değer süper doğa harikaları arasında yer alır. Ayrıca erfelek şelalesi de buna en güzel örnektir.kısaca buradan tatilci barzolara sesleniyorum sinop'a gitmeyin bari orası temiz kalsın.
gitmeden önce kafamda farklı bir şekilde canlandırmıştım. gerici bir yer sanıyordum. fakat gittim gördüm ki antalyadan pek bir farkı yok. nemi daha fazla sanki. bir de plajları bakımsız. bu birkaç eksiklik dışında cennet gibi yer. tarihi sinop cezaevi, hamsilos ve ince buruna mutlaka gidilmelidir.