--spoiler--
Ankara Ticaret Odası (ATO), Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) Ankara'ya özgü armut, döner, simit ve tava gibi ürünler için coğrafi işaret tescili başvurusunda bulundu.
--spoiler--
--spoiler--
istanbul Simitçiler Odası, simide patent alınması istemiyle Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'na (TESK) başvurdu.
çok şaşırtıcı olabilir ama ne istanbul ne de ankaradır.
simitin vatanı izmit 'tir.
--spoiler--
Simit veya Gevrek[1], susamla kaplı yuvarlak biçimli ekmeklere verilen genel addır. Türkiye ve Yunanistan'da yaygın olarak tüketilen simide Yunanistan'da kuluri (Yunanca: κουλούρι) adı verilir. Kültürlere göre değişkenlik gösterse de simitin gevrek olması tercih edilir. izmir'de simit gevrek adıyla bilinir.(Bulgaristan'da 'gevrek' ve Sırbistan'da 'çevrek' ve Romanya'da da 'covrigi' denir. Muhtemelen Balkanlar'dan izmir'e gelen göçmenlerin etkisiyle simite 'gevrek' denir.)
Simit adı ise, ilk üretildiği yer olan Smiti'den (izmit) geldiği belirtilmektedir.[kaynak belirtilmeli] istanbul'a gelen ya da istanbul'dan doğuya giden kervanların konaklama alanı olarak bilinen izmit'te yolculara pratik bir yiyecek olarak hazırlanan simit, bu özelliği ile de ilk fast food örneklerinden sayılabilir. Kervanlarda yolculuk yapanların atıştırmalık olarak yanlarına aldıkları simitleri, yol boyunca karşılaştıkları kişilere "Simiti'den" aldıklarını söyledikleri için, bu halka şeklindeki yiyeceğin adı simit olarak kaldı.
Genelde yalnız tüketilen simit, kahvaltı için tercih edildiğinde peynir, çay veya reçelle birlikte de yenebilir. Günümüzde simit, modern fırınlarda ve simitevlerinde hazırlanıp satılabildiği gibi cadde ve sokaklarda satıcılık yapan seyyar satıcılar tarafından bir el arabası içinde de satılır.
--spoiler--
öncelikle simitin patenti olmaz, o coğrafi işaret başvurusudur. simit'ten ziyade ankara simidi olarak coğrafi işaret başvurusu yapabilir ki mahreç işareti olacak diye tahmin ediyorum.
ankara'dır. Diğer simitlerin aksine Ankara'nın esmer simidi selüloz tadı vermez. ne zaman Diğer simitleri yediysem bana selüloz taklidi yaptılar, ayrıca lastik gibi çene yoruyorlar.
Tabii ki istanbuldur. Minyatürlerde gözüktüğü, 18. Yyda simitçilerin rekabetinin düzenlenmesi için kanun çıkarılan yer istanbuldur. izmitle de alakası olmayıp ilk başta sarayın un deposu simithane den alınan has unla yapılan simid-i halka adındaki yuvarlak ve gevrek bir ekmek olarak karşımıza çıkar.
Ankara 100 yıl önce bir köydü. Bu kadar kısa sürede böyle geniş çaplı ve yaygın bir yiyecek üretilemez.