bugün

eynal kaplıcalarıyla ünlü kütahya ilçesi.
jeotermal enerji ile evlere ısıtma işini çok iyi bir şekilde başarmış kütahya hava kirliliği sıralamasına girerken aksine çok temiz ve ferah bir havaya sahip yeşiller içinde bir ilçe.
kütahyadan yıllardır ayrılıp il olması engellenen, babamın memleketi.*
üniversiteli öğrencilerin eğlenceden yoksun gecelerine sahip kütahyanın şirin bir ilçesi.
kütahya nın ikinci büyük ilçesi olma lüksüne sahip ama bu büyüklükten pek nasibini alamamıştır. izmirli bir üniversite arkadaşımın ''ben çarşısını bir mahalle zannetmiştim'' dediği ve beni çok güldüren bir muhabbete konu olmuştur. çünkü simav, şehir planlamasını iyi yapamamış ve çarşısını apartmanların alt kat dükkanlarıyla meydana getirmiş bir ilçedir.

gelir kaynakları arasında simav meslek yüksek okulu da gösterilebilir. bu sene itibariyle 2000 öğrenciye eğitim hakkı tanır ve öğrencilerinin esnaflardan memnun olduğu gözlenmektedir. bu sayede lokantalar ve diğer çarşı esnafının yüzünü güldüren en büyük unsur öğrencidir.

simav da hisar isminde bir tepe ve bu tepede bir de çay bahçesi vardır.manzarası harika, yeşillikler içinde ve dağın yamacında tertemiz havasıyla ilkbahar ve yaz günlerinin eşsiz mekanıdır. hisarda ilkbahar mevsiminde bir organizasyon vardır ki, simavda en takdir ettiğim oluşumdur. simav şairler şölenine ev sahipliği yapar. yurdun ünlü şairleri burada toplanır ve şiirler okunur. tabi programın açılışı burada olmaktadır. ''günümüz şiiri'' başlıklı tartışma ve fikir toplantıları da şölenin programı dahilindedir. ayrıca 2007 senesinde esat kabaklı bu sebeple simava gelmiş, bir de konser vermiştir.

simav kaymakamının bir şiir sever olmasını da ek olarak belirtmek isterim.

eynal kaplıcalarına gelince...
hamamlarıyla ünlü bu kaplıcalar, yılın her mevsimi yerli turisti kendisine çeker. ege nin en büyük havuza sahip hamamı da eynal sınırları içerisindedir. ayrıca jeotermal enerjiyi, kışın ısınma amaçlı olarak kullanan simav, tabiatın bozulmasına da bu sebeple izin vermez. eynaldaki halı sahadan söz etmeden de geçemiycem. öğrencilik yıllarımın en güzel dakikalarını burada geçirdim desem yalan olmaz. üstü kapalı olan bu saha, maç sonrası kaplıca suyuyla yıkanma şansını da müşterilerine verir. gecenin her saati burada maç yapabilirsiniz. geç saatlerde belediyelerin çalışmaması ulaşıma engel teşkil etmez. saat 11 den sonra servis aracıyla evden alır, maç sonrası eve bırakır. bu olanak sayesinde sabaha karşı dahi maçtan eve döndüğümü bilirim.

ne kadar kütahya sınırlarına dahil olsa da simav, iklim bakımından kütahya merkez ile farklılık gösterir. kütahya nın çok soğuk olduğu bilinen bir gerçek olmasına rağmen, simav ege iklimini yaşayan bir ilçedir. en azından bir edirneli olarak simavda adam akıllı üşüdüğümü, ayazın iliklerime işlediğini bilmem.

ahlaki bakımdan bakıldığında pek bozulmamış, hala anadolu edep ve terbiyesini dokusunda barındırmaktadır. bu dokuya ters etki yapan tekşey istanbul, bursa ve izmirden gelen öğrencilerdir. adeta bir kültür çatışması meydan bulur.

bilinen bir yer olarak halıcılar sitesini söylemeden edemiycem. eskiden halıcılığın oldukça çok gelişmiş bir yer olduğu simavda, kooperatif veya işhanı babında yaptırılmış, fakat seri halı üretimi yapan fabrikalar sayesinde bu mesleğin burada artık tutunaması sonucu eve dönüştürülmüş büyükçe bir apartmandır. ben bu apartmanı mahalle diye tabir ediyorum. kaç daire olduğu konusunda bir fikrim yok, fakat ben 303 numarada kalıyorum gerisini siz hesaplayın. her evde ortalama 2 kişi kalsa 600 den fazla insan yaşıyor bu apartmanda.

hala halıcılar mevcuttur.fakat sayıları 2 elin 10 parmağını geçmez.

(bkz: simav meslek yüksek okulu)
(bkz: eynal kaplıcaları)
(bkz: simav şairler şöleni)
yeşil simav olarakta bilinen kütahya ilçesi.
kütahyanın bir ilçesidir. kütahyaya ilk gittiğimde merkezini görüp "ulan ne kadar küçük memleket" dememin üzerinden simava olan yolculuğumuzun 3 saat sürdüğünü (hem de kendi otomobilimizle) görünce, bir ilin büyüklüğünün sadece merkezinden ibaret olmadığını idrak etmiş olarak dersimi aldım. kütahyadan simava gitmek işkencedir. manisa bile daha yakındır. ama simav hoş bir ilçedir. insanları jeotermal enerjiyle ısınmaktadır. o yüzden ülkemizde ısınmanın en ucuz olduğu yerdir.
sabah saatleriyle halkini 5,0 şiddetindeki depremle uyandirmiş, şu sıralar ilçe yönetiminin teyakkuza haline geçtiği, kütahyanin kendi halindeki şirin ilçesi.
(bkz: depremle uyanmak)
Jeotermal enerji sayesinde ulkemizde isinmanin en ucuz oldugu yerlesim yerlerinden birisi olan, an itibariyle 28,500 nufuslu, 100 civari koy ve beldeye sahip, cevresindeki Eynal, Citgol ve Nasa Kaplicaları ile, Golcuk isimli dogal krater golu ile, yesillik ve temiz havasi ile yasanabilir, sirin bir Kutahya ilcesidir.
şu günlerde kandilli rasatanesinin sitesine abone olmuş hemen hemen hergün deprem olan kütahya ilçesidir. halki tedirgin eden deprem nedeniyle esen evler mahallesindeki evlerin değerinin yarı yarıya düştüğüde ilçedir.
(bkz: deprem simsarlari)
kütahya nın ilçesi olmasına rağmen uşak la arasındaki mesafe daha az olan bir ilçedir.
02:03:2010 02.45 civarı sağlam şekilde uzun soluklu bir deprem yaşamıştır.
18 yıl yaşadığım, doğup büyüdüğüm ilçe. Kurtuluş tarihi 4 Eylül'dür.
http://www.haberler.com/s...ufur-yasak-2578245-haberi

Küfür yasağıyla beni benden alan ilçem. Varın gerisini siz hesap edin.
kütahya'dan çok balıkesir, uşak ve bursa'ya yakın olan ilçedir. 19 mayıs 2011 günü saat 23:15 itibariyle 5,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. geçmiş olsun.
19 mayısdan bu yana bin kusur irili ufakli depremle Kandilli Rasathanesi'nin müdavimi olan ilçe,
Rasathane yetkililerinin alt alta "simav" yazmak yerine "den den" kullanmalari yakındır.
ayrıca gsm şirketlerinin baz istasyonu gönderdiği vodafone'nin halka 100 dk konuşma hakkı tanıdığı ilçe.
(bkz: yazarimiz simavdan bildirdi sendeyiz zall)
sabah gene 5,0 şiddetinde sallanmiş tövbe bismillah, hayir o deil kızılayin panayir meydanına kurduğu çadir kent, deprem öncesi ayyaşlarin gözde mekanıydı.
sürekli meydana gelen depremlerin artçı değil birbirinden bağımsız sarsıntılar olduğu açıklanan, başka kimsenin de acaba burda günde en az 70 deprem oluşturan sebep ne diye oturup düşünmediği ilçe.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17917540.asp
5.9'luk orta şiddetli deprem'den sonra da belirli aralıklarla sallanmaya devam eden kütahya ilçesi. geçmiş olsun, allah daha beterinden korusun.
yıldırım beyazıt 'ın germiyanoğlu beyinin kızı ile olan evliliği vesilesiyle kızın çeyizi babında 1. murat döneminde osmanlı beyliği topraklarına katılmış olan kütahya ilçeşidir.
yaklaşık 5 ay önce kendi bünyesine göre ağır bir deprem geçirmesine rağmen örnek olacak bir yardımda bulunan kütahya'nın gani gönüllü insanlara sahip ilçesi.

medyada şişli belediyesi yardımı kadar yer alamamıştır o ayrı.

neticede, demek ki belediye başkanı olan insan bir mustafa sarıgül değil.

http://www.haberetki.com/...u-vana-gonderdi-3675.html
Benim memleketimdir. Ailemin yaşadığı şehirdir, Deprem bölgesidir. Dünyanın en güzel kaplıcalarına sahip bir şehirdir.
orada bir yerde her gün artçılar her gün depremler oluyor, orada yaşayanların seçtiği kişiler veya direk hükümet önlem almak ya da önlemler sunmak için büyük çaplı ölümler mi bekleliyorlar? uzaktan endişelerimizi dindirme amacı güder mi bu hükümet? bir van daha yaşanmadan insanlara değer verir mi bu hükümet? biz hep beklemede olduk yine beklemedeyiz..
5.1 ile bugün akşamüstü sarsılmış, az önce de 4. 7 ile sarsılmış ilçedir.

edit: hala sallanıyo amına koyim. ben manisa demircideyim. uykum gelmiyo lan.
(bkz: Beşik)