sokakta 60 yaşında sigara içen dimdik amcalarla hiç sigara içmeyip 40 ında kanser ölüp ölen insanların aynı dünyada yaşaması başlamak için bir neden değildir de nedir?
4 senedir icen birisi olarak , bu kendi kararindir diyorum. ben hicbir zaman bagimli olmadim. dort sene dedigime bakmayin bir sene ictiysem diger sene icmedim. yaz tatillerinde haftasonlarinda ve aksamlari hic sigara icmedim. gunde en fazla 3 tane sigara icerim. b.kunu cikarmazsan bagimli da olmazsin. diyelim ki 6 lira paran var , sigaran yok ve acsin. gidip o paraya sigara alirsan muptela olmussun demektir. ben hep yemek almayi secerdim. iste o zaman birakman gerek. ve koku konusunda burda laf edenler illaki olacak. evet iticidir kokusu ama her sigara icisinden sonra elini sabunla yikarsan , naneli sakiz cignersen veya evdeysen disini fircalarsan ve hos bir parfum sikarsan , kizsan sacini toplayarak icersen zerre sigara kokmazsin.
9 yıl* içip bırakan biri olarak başlamayı düşünenlere nacizane tavsiyeler verebilirim.
tanımı hemen girelim: hayatında önemli bir karar vermenin eşiğinde olan kişinin beyanı.
sigarayla ilgili iki yol var. birincisi hiç başlamayacaksın. en temizi bu. sabah uyandığında bi yerlerin acımıyor. üstün başın kokmuyor. erken yaştaysan gelişmeni engellemiyor. mis gibi.
ikinci yol: başladın mı? çok mu başlamak isitiyorsun. başla ama çok uzun süre değil takriben 6 yıl ile 8 yıl arasında bir süre iç sonra yavaş yavaş sigaradan yol al.bu süreden sonra ciddi ciddi boka sarıyor. ne o müzik, kahve, sigaranın zevki kalıyor ne muhabbetlerin sadece yaşamanı zorlaştırıyor. o yüzden bunu göz önüne alarak başla.
bir insan sağlığına çok fazla dikkat edebilir kilosundan tutun stresini bile sağlığını düşünerek kontrol altına almaya çabalayabilir ama bir gün bakmışsınız ki bir araba kazasında can vermişsiniz irademizle gelmediğimiz bir dünyada irademiz dışında gerçekleşen bir çok olayın birleşimiyle oluşan hayatımızda yine irademize bağlı olmadan gelecek olan bir ölüme kendi irademle hazırlanmak o kadar da mantıksız gelmiyor.