Muhtemelen her yerde tatbik edilmeyecek olan kaidedir.
Bu tür kanun kaideler umumiyetle tatbik edilmiyor. Mesela çalıştığınız müessesede çilim çekmek kadağan olduğu hâlde aynı bölmede birlikte işlediğiniz insanlar sizin yanınızda çilim çekebiliyor ve siz onlara ses çıkarmadığınızda başka bölmelerde çalışan insanlar da gelip yanınızda çilim çekmeye başlayabiliyorlar.
Öyle anlamsız ve boğucu geliyor ki bu yasaklar.. Ben sigara içilecek yeri olmayan mekana gitmiyorum. Böyle bi uygulama olursa gitmem bi yere otururum evimde. Param da cebimde kalır.
Sigara içme özgülüğünüz olabilir ama dumanıyla içmeyen bireyleri zehirleme hakkınız yok. Sanki faydalı bir şeymiş gibi ne kadar ergen varsa hepsinin ağzında zaten. Kafeler, parklar dumanaltı olmuş durumda. Nasıl ben sokağın ortasına mangal kurmuyorsam aynı şekilde sigara kullanan bireyler de istediği yerde bu zehiri kullanmamalı. Olay sadece sizinle ilgili değil, çocuklarımızı geleceğiyle ilgili.
madem böyle sigara kullanımını azaltıp bitirme planınız var vergisini de yemeyiverin.
ben de bazen rahatsız oluyorum sigara kullanmayan bir insan olarak sigara dumanı ve kokusundan ama sigara içmeyen bireyin içene yapmış olduğu faşizm de hoş değil yani oldu olacak rusya gibi 2015 den sonra doğana satış yasağı getirin.
Kimsenin umrunda olmayacak biliyorum ama bu kadarı insanın özgürlüklerini kısıtlar. Kapalı alanda içilmemesi içmeyenlerin özgürlüğü ise açık havada istediği yerde içmek de içenin özgürlüğüdür.
sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigarayla mücadelede sağlanan başarının kaybedildiğini ve ikinci bir önlemler paketi hazırladıklarını açıkladı. Dünya gazetesinden Mehmet kaya'nın haberine göre yeni pakette, açılır-kapanır alanların kapalı sayılması ve sigara içilebilen alanın binadan 5 metre uzak olması zorunluluğu bulunuyor.