çocukluğumu geçirdiğim ilkokuluna gittiğim * , ortaokula giderken ayrıldığım * çok şirin bir ilçe. (bkz: kapı dağı) şehrin simgesidir. çok özlediğim bir yerdir.
ısparta'nın ilçelerinden biri. bünyesinde bulundurduğu meslek yüksek okulu kesinlikle tercih edilmemesi gereken yerler listesinde üst sıradadır. eğer öğrenci olarak senirkent'e gitmeyi düşünüyorsanız; kararınızdan vazgeçmeniz ruh sağlığınız açısından iyi olacaktır.
evet gezip görmüş biri olarak anlatayım
2001 de sel felekati yaşamıştır ve o koca heybetli dağa sel felakatinden sonra set yapılmıştır. süleyman demirel konutları yapılmış felaketzedeler o konutlara yerleştirilmiştir. eskilerden 80 lere kadar o kasabadan yüzlerce mühendis ,emniyet mensubu , doktor , mimar ,öğretmen çıkarmıştır okur yazar oranı fazladır fakat göç etmişlerdir. kirazı ve elması ile meşhurdur. ıspartaya 1 saat sürer 2 yıllık okulun önünden geçtim arkadaşların dediği gibi sıkıcı gelebilir büyükşehirden gelenlere . ayrıca kasabada eskilerden kalma cezaevi vardır karşında da mezarlık.
arkadaşlık dışında hiçbir kazanımı olmayan bir çakma üniversiteye sahip, insanı ve esnafı öğrenciden para kazandığı halde zombi muamelesi yapan halka sahip, sıfatı ilçe konulmuş kasaba..
tortoplar,tolalar,alanlar şeklinde sıralanan soyadları vardır.küçük bir semt(köy) garip insanlardır çözemezsiniz,öğrenciler için iyi fırsatlar sunar.tarlada kiraz toplamak gibi.bizi bir seferinde domuz kovalamıştı o ayrı.
ısparta nın çok küçük bir ilçesi. bir söylentiye göre nufus sayısı az çıkıp tekrardan kasaba olmamak için nufus sayımlarında mezar taşlarındaki isimler de kayda geçiriliyormuş.
üniversitede yüksekokulunda okuduğum, eğlenceli vakitler geçirdiğim sengent. okul tercihi yaptığımda haritada yerini bilmediğim ilçeydi kendisi. kazandım okulu, düştüm yollara. araba 2 gün boyunca gitti gitti... bir dağın dibinde durdu. "burası yolun bittiği yer." dedim kendi kendime. yüksekokulu eski binasından yeni binasına taşıyan tayfa arasındaydım. eğlenceli zamanlardı vesselam. iyi anılar bırakabiliyor insanda.
dağ yamacındaki bir ilçe olan senirkent'de dağın aşağı bakan kısımları zamanla yollaşmış ve kazınmıştır.dağa yağan müthiş yağmur dağın yamaçlarından birikerek o yollarla ilçeye akmıştır.önünde ne varsa yerle bir etmiştir...
Bu felaketten sonra heyelan alanına beton bentler yapıldı...
böyle bir sel türkiye'nin önemli bi yerinde olsaydı herkes meşhur sel diye anardı...