bugün

selulozdan yapıLan ince, saydam, parlak ambLaj maLzemesi..
bazı işlemlerden geçirildikten sonra ince, düz ve saydam levhalar biçiminde çekilen selüloz türevi. küçük deliklerden ya da düselerden çekildiğinde, reyon olarak adlandırılan yapay lif elde edilir. kuru gazlar, gres ve ağır yağları, bakterileri geçirmeyen selofan, çeşitli besinlerin ve kolay bulunan yiyeceklerin paketlenmesinde kullanılır. çoğunlukla nem geçirmeyen bir malzemeyle kaplanır, bazen de boyanır.

selofan üretim sürecinde, odun ya da pamuk selülozu liflerinin bir alkali madde içinde çözünmesiyle elde edilen bazik çözelti çok dar bir aralıktan geçirilerek bir asit banyosunun içine alınır. asitle işleme giren selüloz ince bir zar halinde yeniden oluşur ve yıkama, ağartma gibi başka işlemlerden geçtikten sonra selofan elde edilir.
alm. (bkz: das Zellglas)
"selülozhidrat" olarak da bilinir, marka ismi ise "Zellophan / Cellophan"´dir.

patenti 1925 yilinda höchst ag tarafindan alinmistir ve selofan gida malzemeleriyle temas edebilen en eski sentetik maddedir.

selofan; ince, renksiz ve citirdi sesleri cikartan bir folyedir.

görsel

öyle hatri sayilir plastik ve elastik olarak deforme edilebilir özelligi yoktur. cok az bir esneklige sahiptir.
fosil hammedeler yerine dogrudan bitkilerden elde edilir. malzeme bilesimi vizkoz ile neredeyse aynidir.

su buharini gecirir. bu yüzden ambalaj paketleri icerisinde su buhari olusmasi engellenir.
su ile veya nem orani yüksek olan yerlerde bariyer özelligi gittikce düser. Bunu engellemek icin genelde bir baska sentetik madde ile kaplanir.