Sevgili sözlük, bu aralar bilime olan inancımı bir kenara bırakıp alternatif tıpa sarmış durumdayım. Zamanında saç bakımı için elma sirkesi kullandım*, bildiğin limonla karıştırıp sürdüm kafama dökülmesin diye, sonuç: saçlarım sirke koktu.
Neyse biraz önce yine bu merak kabardı. Akşamları rahat uyuyabilmek için bi çay içiyorum. Lavanta, papatya, melisa. Bunlar yıllardır gevşemek ve uykuya geçişi kolaylaştırmak için kullanılan şeyler.* dedim acaba saça da iyi geliyor mudur?
google amcaya sordum:
melisa saça iyi gelir mi?
evet dedi.
Papatya saça iyi gelir mi?
evet dedi.
Lavanta saça iyi gelir mi?
evet dedi.
Daha önceden de sirke, limon, deniz suyu vs yi ben okumuştum. Yani bu saça herşey mi iyi geliyor dedim kendi kendime. Artık kafadan atmaya başladım:
yumurta saça iyi gelir mi?
evet dedi!
Çirkinleştim, yok amk artık dedim. Işi abarttım.
Çikolata saça iyi gelir mi?
bu da geliyormuş.
hadi bunlar tamam. Ketçap mayonez saça nasıl iyi geliyor ya?! inanmayın arkadaşlar şu zımbırtılara, gidin insan gibi doktora. Ben de gitmeye karar verdim. Bu ne!
saçlarda bulunan keratin dışarıdan müdahale gerektirmeden beslenmeyle desteklenebilir fakat bazı kişilerin genetik kodları saçlarının haricen bakımla desteklenmesini gerektirir. badem yağı veya zeytin yağı ne kadar faydalıdır nasıl arındırılır mutlaka araştırılarak uygulanması gerekir, aksi halde yağlarda bulunan asitler saç derisine zarar verebilir ve gürleşsin sırma olsun istenen saçlar hızla dökülmeye başlayabilir. şampuan kutusuna eklenen az miktarda zeytin yağıyla istenen sonuç alınsa da profesyonel ürünlerin bitkisellerine yönelinmesini şahsen tavsiye ediyorum. çünkü aşırı kimyasallar çok miktarda kullanılırsa vücutta emilir ve allah muhafaza kansere götürür adamı. saçların çok sık yıkanması da saç diplerinde bulunan gerekli büyüme ortamını sağlayan yağları yok edebileceği için her gün yıkamak yerine 2 günde 1 yıkanması gerekir.
haftada en az bir kere yapılması şart olan şey. saçlar istediği kadar sağlıklı olsun, doğal malzemelerle saça bir maske, akabinde ılık bir durulama sonra saç serumu ve en son kurutma. netice: istenen yumuşaklık ve canlılıktaki kımıl kımıl beyle parlak marlak saçlar. üstelik bir yumurta sarısı, birer çay kaşığı "yılan, badem,susam, çam terabentin, zeytin" yağı ve birkaç damla limon gerekli sadece.
özellikle uzun saçlarda bir nebze daha zor olan bakımdır. saç tipine uygun ürünü bulmak ve devamlı kullanmak gerekir. saçların sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar.
kozmetik ürünlerden uzak durularak başlanması gereken bakım.bitkisel yağların karşımların işe yarar sağlarken .serum, maske teranelerine bi dünya para bayılmaya gerek yok.