bugün

sayısalın eşit ağırlığa sağlı sollu gömeceği vs. Sayısal öğrencileri eşit ağırlık öğrencilerinin ders diye gördükleri şeyleri hobi olarak yapar.
gene liselilerin zuhur ettiğini belirten kıyaslamalardan biridir.
GerÇek şu ki hiÇ bir eğitim kurumunda sayısal ve eşit ağırlık öğrencileri aynı değerde tutulmuyor, sayısal öğrencileri her zaman daha önde tutuluyor.
(bkz: rehberlik hocana sorsana)
(bkz: sözlükteki liseliler)
bu sene üniversite sınavına sayısaldan yaklaşık 320 bin eşit ağırlıktan da 500-600 bin civarı katılım olmuştur. Sayısaldan ilk 200 bine girilse bile mühendis okunurken eşit ağırlıkta güzel bir yere gitmek için en düşük 20 binde olmak gerekir ki bu da sayisalın eşit ağırlıktan daha iyi olduğunu gösterir.
Hayır bunlar yüzünden millet istediği alanı seçemiyor. Sırf dolduruşa gelip fen derslerini batırıp çıkıyor. E ne önemi kaldı.
Sayisal havada karada.
Ama esit agiiktaki ortam hicbirinde yok.
Ben şu an itüde iyi bi bölümdeyim ama mutsuzum. Bana sorsanız mimar sinan da grafik okumak isterdim.

Önemli olan mutlu olacağın yerdir.

(Lafı da koydum gidiyorum)
öyle şu siker bu siker demeye gerek yok. herkes yapabileceği ve daha önemlisi, mutlu olacağı alanı seçmeli. ama cidden ortam konusunda eşit ağırlık çok daha iyi. mühendislik bok gibi be aga. yani kızı geç, kafa dengi adam bile yok la. pısırık, sessiz sedasız tipler hep.
çalışanın alacağı versus.
eşit agirlik 5 sene boyunca ortamlardan ortama akar. sosyallerdir. ama 5 yıl sonra hayat kol gibi girecektir mücadele etmeyene. sayısacı 5 yıl boyunca tmlere oranla daha az sosyal ortamlara girer ama genede yaşar. 5 yıl sonra òlüsü gider gene bir müh sirketinde is bulur hayatı gene yasar.
Adamlar sayisalda matematikten 20 net cikaramiyo hala sayisalci siker atar *
Ben üniversite sinavinda sayisalci arkadaslarimdan cok matematik neti yaptim neyin kafasi bu?
Sayısallar bana göre daha avantajlıdır. Ygs de tüm derslerden sordukları için belli bir bilgin olması lazım. Tarih ve coğrafyayı okuyarak anlayabilirsin ama fizik kimya biyoloji yemez.
Sayısallar bana göre daha avantajlıdır. Ygs de tüm derslerden sordukları için belli bir bilgin olması lazım. Tarih ve coğrafyayı okuyarak anlayabilirsin ama fizik kimya biyoloji yemez.
sayısalı okuması zor ama kazanması kolaydır. eşit ağırlık ve sözeli ise okuması kolay ama kazanması zordur.

sayısal çıkışlı alanlarda iş bulma imkanları da daha fazladır. gerek türkiyede, gerekse dünyada.

en basitinden işçi statüsünde göçmen almak için kanada'nın açtığı iş ilanlarına bakın. tamamına yakını sayısal alanlardır.
Eşit ağırlığa fene ve matematiğe kafası basmayan insanlar gittiği düşünüldüğünde tabiki sayısalcılar alır.
Tek garanti meslek sayısaldadir.
Ösym mf lere kıyak geçiyor , tm leri düşünmüyor dedi biri. Haklısın sosyal çok zordu -.- Fizik kimya biyoloji geo mat çalışırken biz , siz iki tarih bilip iki de kitap okuyup çıkan sorulara zor diyosanız , işte siz tam bir tm cisiniz. Fazla yormayın beyninizi alışık değil nasıl olsa.
Mf her türlü alır. Çünkü okulumuzda son sınıfta 10 tane tm sınıfı varken 3 tanede mf sınıfı vardı.
mf ye +7 oynanması gereken bahis. bir insan neden sayısalcı olmazki. en baba bölümler sayısalda.
Sayisalci 5 matematik neti yapar muhendislik okur iş bulur.
Tm'ci 30 matematik neti yapar ne okursa okusun işsiz kalır.
Bir fen lisesi mezunu olarak neye göre karşılaştırma yapılıyor anlayabilmiş değilim. Biri tıp, mühendislik gibi fen matematik ağırlıklı bölümleri tercih ederken diğeri hukuk, psikoloji gibi sözel zeka gerektiren bölümleri seçer. Doktora da, mühendise de, avukata da, psikologa da ihtiyacımız var. Yeter ki yaptığı işi doğru yapsın. insanların haklarını yemesin, para peşinde koşmasın.
Şimdi olaya bir de bu yönden bakalım. Sayısal öğrencisi çok daha fazladır. Sayısalda işe yarar bölüm de çok daha fazladır. Ben iyi sayısalcıya laf etmem ki belli bir yerden sonra alan farkı kalmıyor adam her soruyu yapıyor. Misal ben eşit ağırlıkta 15 bindim sayısal olsam 30-35 aralığında olurdum kabul. Sayısal daha zor ama bazı sayısalcılar kaşınıyor. Adam allahın siktir ettiği yerde mühendislik okuyup yok ea ezber işi yea avukatlık papağanlık falan diyenler işte o tipleri görünce deliriyorum.
Sayisali anliyorum fakat ea cok sacma bir bolum. Mat2 derecesi sayisaldaki mat ile ayni. Sayisalcid da integral yapmali esit agirlikci da. E aq, adam onu yapabilecek olsa sayisal seçer zaten. Esit agirliktaki matin hafiflestirilmesi gerektigini dusunuyorum. Secilecek bolumler cogunlukla ezbere dayali zaten, muhendisin gorecegi matematigi gormesine gerek yok.