ANLAMSIZ kelimeler bütünüdür. sanal gerçeklik diye bir tabir olmaz. çıkaranın anasını sikim zeka özürlü piç kuruları. zaten türkiye'de bu çevirileri hangi sikik yapıyor anlamıyorum.
uzak gelecekte "gerçek hayat"ın önüne geçme ihtimali fazla olan gerçeklik türü. içinde yaşadığımız gerçekliği nasıl ki asıl gerçeklik olarak adlandırmamız doğru olmazsa aynı şekilde sanal gerçekliği de adına aldanıp tamamen sanal olarak adlandırmak yanlış olur. bunu gelecekteki nesilller daha iyi anlayacak.
şu olabilir: şimdi beyin nöronlarla iletişim sağlıyor ya bu iletişimden gelen elektro kimyasal tepkiler bir kod olsun. eğer beyinde hasar varsa algı farklılaşıp yanlış kod gönderecek ve o kodu insan gerçekmiş gibi algılayabilecek. nörolojik hastalıkların kodu bozuk olabilir.
sanal gerçeklik de gerçekte dışta bir algı olmaksınızn beynin bozuk olması sonucu yanlış kodlar göndermesi olarak görülebiir. veya algıyı net aktaramama, beyne giderken kodun yanlış yazılması da olanı gerçek dışı algılamaya neden olabilir.
sosyal medya da olabilir. sonuçta o da bir yazı, görüntü üzerinden kod gönderiyor ve o kodlar da bir nevi sanal gerçeklik algısı oluşturabilir.
black mirror 5 sezon birinci bölüm itibariyle anlaşıldığı üzere kırkına merdiven dayamış adamları gay yapabilme kapasitesine sahip teknolojidir.
gerçi sözlükte de benzeri durumlar yaşanmıyor mu? elbette yaşanıyor, elin göbekli kıllı ayısı sadece ilgi görebilmek uğruna fake hesap açıp kadın rolü yaparak yalnızlığına ve boktan hayatına renk katmaya çalışıyor.
gerçekten birer ruh hastasısınız. fake hesap açıp bunu eğlenceli bulanların bence ruhlarında bir yerlerde sakladıkları kişilikleri dışa vuruyorlar, erkek olup da kadın nicki alıp, kadın gibi yazan kullanıcılar bence gay olduklarını kendilerine bile itiraf edemeyen korkaklardır.
sanal dünya böyle davrananların durumları aslında onların sessiz çığlığıdır, içinde olanların dışa vurumudur. bu mecralarda dayatılan değil öz kimliklerinin dışa vurumudur. özgür ve baskılardan kurtulduklarında gerçek hislerini haykırmalarıdır.
o yüzden fake hesap açıp trolleyenleri tekrar değerlendirin, gerçek kimliklerini dışa vurduklarını göreceksiniz.
Güney Kore’de 2016 yılında kızını kaybeden bir anne için ‘sanal gerçeklik’ ile kızının görüntüsü oluşturuldu. Annenin, kızı ile buluştuğu anlar stüdyodakileri gözyaşlarına boğdu
Rusya’dan sanal gerçeklik aleminin yasadışına ve toplumsal değişime kapı açtığı uyarısı yapan rapor
--spoiler--
Sanal gerçeklik (VR) dünyasının yasadışı faaliyetlere imkan sağlayacağından endişe duyan Rusya’daki makamlar, bu alana yeni kısıtlamalar getirme olasılığını değerlendiriyor. Bu kapsamda gerçeğe yakın sanal dünyanın (metaverse) ne gibi riskleri beraberinde getirebileceğine dair uyarılarda bulunan rapor yayımlandı. https://bit.ly/3sid1rU
--spoiler--