safran

entry59 galeri14
    9.
  1. latince ismi " crocus sativus " olan safran; eczacılıkta, boyacılıkta ve katkı gıda maddesi olarak kullanılır. Boya maddesi olarak kullanıldıgında kendi ağırlıgının binlerce katı suyu boyayabilir ve oldukça pahalı bir maddedir.
    1 ...
  2. 8.
  3. bu günlerde çicek açan bitkidir. bu sene safranbolu da beklenen rekolte 8-10 kg. dır. 1 dönümden 800 gr kadar ürün alınabilmektedir.

    yapılan çalışmalarla üretimin ton ile ifade edilen miktarlara cıkarılması hedeflenmektedir.
    3 ...
  4. 7.
  5. safranbolu da yetişen,dünyadaki nadir bitkilerden biridir.çok pahalıya satılmaktadır.pilavın üzerine çeşni olarak,tat versin diye dökülür.aynı zamanda istanbul da çok şık bir restoran/bardır.
    2 ...
  6. 6.
  7. Taksim Yeni Melek Gösteri Merkezi'nin hemen yaninda bulunan,yabanci mutfaklarin ulkemizdeki en guzel temsilcilerinden biri olan restoran (restaurant?!)..Tuzlu olmasına rağmen özel günlerde severek gidilir..Onceden yer ayrılması ve Şef Wilco'nun soğan çorbası tavsiye edilir..
    1 ...
  8. 5.
  9. 4.
  10. halen daha dünyadaki en pahalı baharattır. Safran Türkiye'den Crocus sativus'un erciğidir. Ercikler elle toplanır ve bu da yüksek fiyatının nedenidir. 200 ile 500 arasındaki ercik bir gram safran için gereklidir.

    Safran, rengi (kırmızı-sarı) ve lezzeti için yüzyıllardan beri kullanılmaktadır. Safran ipliklerinin kırılmaya ihtiyacı vardır ve sıcak su içinde ıslatılırlar. Safran, kabuklu deniz ürünleri ve pirinç yemekleri ile kullanılır.

    Tadı egzotik ve biraz da acı olarak tanımlanır. Safran çayının ısıtıcı ve rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Safran aynı zamanda boya olarak da kullanılmaktadır.
    3 ...
  11. 3.
  12. karabük ve kastamonu şehirlerinin ilçelerine giden seyahat firması

    (bkz: safran turizm)
    1 ...
  13. 2.
  14. özellikle pilavlara mükemmel lezzet katan (sarı renk), fakat fiyatı dudak uçuklatan baharat.
    5 ...
  15. 1.
  16. Süsengillerden,baharda çiçek açan,20-30 cm boyunda, oğanlı bir kültür bitkisi,zafran (Crocus sativus).
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük