Geceleri bir türlü uyuyamayan insanlar durumlarından kaygılanır. Ama gece boyunca uyumamak, zannettiğimiz kadar kötü birşey olmayabilir. Bilim adamları 20 yıldan bu yana "8 saat uykunun belki de doğal olmadığını" söylemekteydi. Şimdi giderek daha çok sayıda tarihçi de, bu görüşe destek veriyor.
1990'ların başlarında Thomas Wehr adlı psikiyatr, bir ay boyunca her gün 14 saat süreyle karanlıkta tutulan bir grup insan üzerinde araştırma yürüttü.
Deneklerin uykularının düzene girmesi biraz zaman aldı ama dördüncü haftada tüm deneklerde belli bir uyku düzeni oluşmuştu. Önce dört saat uyuyorlar, sonra bir iki saatliğine uyanıyorlar, ardından ikinci kez dört saatlik uygularına dalıyorlardı.
Uyuyan insanlar zayıf ve aptal insanlardır. Ben sıçmıyorum, uyumuyorum, su altında 48 saat nefes almadan yaşayıp düşman hatlarının gerisine fark edilmeden sızabiliyorum. Bunları yapamayan kendine aptal değilim demesin şimdiden.
Kitap uykunun belli bir noktadan sonra ihtiyaç değil keyfiye olduğunu anlatıyor, 8saat çalış 8saat yaşa 8saat uyu kuralı sıradan insanlar için ideal olabilir ama farklılık yaratmak isteyen ve amacı olan insanların 8saat uyumak gibi zamanları olmadığından falan bahsediyor, okuyun okutturun beğendiğim nadir kişisel gelişim kitaplarındandır.
Ben bes saat uyuyan biri olarak tamam herkes beş saat uyumak mecburiyetindedir demiyorum ama 6 saati aşan insana aptal derim kesinlikle. (Sadece 2 saat daha az uyursanız 100 günde 200, 365 günde 730 saat size kalmış olur. Bu süre değerlendirmek için güzel bir süre.) 5-6 saat içinde bütün yenilenme süreci tamamlanır. 1 saat aralık koydum ki bazı günlerin diğer günlere nazaran daha yorucu geçmiş olması ihtimalini hesaba katarak.
Yani maksimum 6 saattir efendim bu süreç. Fazlasının zihinsel hantallığa sebep olacagini büyük büyük baba filozoflar ve bilim insanları zamanında söylemişler. Zihinsel faaliyetleriyle var olmuş pek çok insan da az uyumalarıyla veya ben normal diyorum 5 saat uyumalarıyla bilinirler.
4 saat uyuyanları da var içlerinde. Bir şey olsa onlara olurdu diyorum.
8 saat uyku idealdir. karanlıkta uyunan gece uykusu vücuda gerekli bazı hormonların üretilebildiği tek zamandır. sadece aptallar biyolojik saatini bozar diyeceğim ama mecburiyetten çoğumuz yapıyoruz.
aptallik falan demeyecegim, sonucta uyku gercekten cok keyifli ama bence 6-7 saat ideal gibi. ne zaman 7 (8,9 saat) saatin uzerinde uyusam kendimi mal gibi hissediyorum tum gun. ayrica su akilli saatler ne kadar guvenilir bilemiyorim bu konuda ama, 7 saatin uzerinde uyudugum gunler derin uykum 1bucuk saati asamazken; 5-6 saat uyudugum gunler derin uykum 2-2bucuk saat arasi oluyor.
şöyle salakça şeylere inanıp delikanlılık yapmayın... bir arada uyku ihtiyaç değil alışkanlık diye tez atmışlardı ortaya.
bok alışkanlık amk. günde 6 saatten daha az uyuyanların kalp hastalığına yüksek tansiyona yakalanma riski 8 saat uyuyanlara göre % 21 daha fazla.. çoğu insan fizyolojisini takip etmiyor uykusuzluk çeken çoğu kişide kardiyolojisi, kan değerleri - tansiyonu normal ve temiz çıkmasına rağmen uyumadığı vakitler kalp çarpıntısı - yüksek tansiyon - aşırı yorulma gibi sorunlar belirir.. uykusuzluk adamın anasını siker..
bu boş beleş şeylere itibar edip hayatınızı s*kmeyin.. uyumadığınız her an vücut stres salgılar. stres ise vücuttaki hormanların dengesini bozar kan değerleriniz şaşar, beyin kendini bir savaşta gibi algılar ve sürekli vücudu o modda tutmaya çalışır.
aslında depresyonu uykusuzluk yapıyor. fakat biz uykusuzluğun depresyona işaret olabileceğini zannediyoruz.
Kitabın kapağını bir seminerde slayt sonunda görmüştüm küçükken, sözü düşünüp 8 saatten fazla uyuduğum için aptal olmadığıma karar vermiştim. 8 saat uyumuyorsam aptal değilimdir neticede.
Gören tesla, da vinci filan sanar. Uykudan feragat ettigin zaman napıyorsun? Film veya sosyal medya. Ee kardesim ne boka yaradı uykusuz kalman.
Not: sağlığa zararlıdır. Her insanın ihtiyacı olan gereken uyku saati farklıdır. Kimi sporcular 11 12 saat uyurken kimi insanlar 5 6 saat uyur. O yüzden çokta kasmayın