rüzgar türbini

entry38 galeri13 video4
    13.
  1. 12.


  2. montajı şekildeki gibidir.
    0 ...
  3. 11.
  4. 10.
  5. Esen havadan(rüzgar) enerji sağmaya yarayan buluştur. Esintinin şiddeti ve yön hesaplarının ardından bu alternatif aygıtlar kurulmasıyla elde edilen zahmetsiz, atıksız enerji henüz ülkemizde revaçta bir tercih değildir. Bunun yanında diğer alternatif enerji sağlayacı metodlarda ülkemizde ilgi görmemiştir. Nitekim bizim ülkemizde ilgiyi radyasyon yayabilcek, patlama, atık, kanser vs. tehlikeler oluşturabilen seçenekler görmektedir!
    0 ...
  6. 9.
  7. 3 seneden beri ekmek kapım olmakla birlikte, daha birçok insanın ekmeğini kazandığı bir sektörün parçasıdır.
    1 ...
  8. 8.
  9. finansbank reklamlarının ünlüsü.
    rüzgaaaaaaaar nereye götür beni orayaaaa!
    0 ...
  10. 7.
  11. sayıları her geçen gün artan temiz enerji üreteçleridir. son olarak, aliağa, zeytindağ ve bergama civarında çok sayıda rüzgar türbini kurulmuştur.
    0 ...
  12. 6.
  13. Rüzgar tirbünlerinin teknolojisi de hızla gelişiyor. Bu konuda teknoloji üreten şirketlerin en büyüklerinden biri, adını sanını bildiğimiz Alman devi Siemens. Siemens, tek başına 6 MW kurulu güçte rüzgar tirbünü üretmeyi başardı. Hali hazırda kullanılan tirbünler ise, 2 ila 3 MW kurulu güçte. Konuyla ilgili bir haberde şöyle yazmışlar:

    Dişli kutusu kullanımına gerek bırakmayan Direct Drive teknolojili yeni türbinler, seri üretime geçileceği 2013 sonrasında günümüzde kullanılan 2 - 3 MW aralığındaki türbinlerin yerini almaya hazırlanıyor.

    Yeni türbinlerin bir diğer önemli avantajı da 120 metrelik kanat çapına sahip olmaları. Bugün kurulu olan sistemler 80 ila 100 metre civarındaki kanat çaplarına sahipken, ülkemizde en geniş kanat çapına sahip olan rüzgar türbinleri yine Siemens tarafından kurulumu gerçekleştirilen Çanakkale Mahmudiye'deki Enerjisa Rüzgar Santrali'nde bulunuyor.

    Daha geniş kanat çapı, rüzgar türbinlerinde daha fazla alanın süpürülebilmesi anlamına geliyor. Bu sayede daha verimli bir çözüm haline gelen SWT-6.0-120 model türbinler, günümüz rüzgar türbinlerinin 25 yıllık kullanım ömrünün aksine 30 yıl sorunsuz bir şekilde çalışabilecek şekilde tasarlandığı için yatırımcılarına önemli avantajlar sağlıyor. Kaynak: http://www.bilgicagi.com/...Clten%2002%20A%C4%9Fustos
    0 ...
  14. 5.
  15. kullanım süresi ortalama 20 yıldır.5 yıl içersinde sayıları oldukça fazlalaşacaktır.
    0 ...
  16. 4.
  17. yatırım maliyetleri yüksek, işletme maliyetleri kabul edilebilir düzeyde lakin yatırım maliyetinin yüksekliğini çıkarması için çok fazla yıl geçmesi gereken santrallerdir. Çünkü şuan rakamı sallayabilirim lakin Türkiye'deki rüzgar santralleri maksimum yılın yüzde 50sinde verimli olarak çalışır. Bununla beraber yarattıkları gürültü kirliliği de cabasıdır.

    Ayrıca Dünyada yoğun olarak kullanılan ülkeler Bu santrallerin üreticisi durumundadır, bu yüzden dağı taşı rüzgar santralleriyle doldururlar bir nevi bir taşla iki kuş vurup reklamlarını yapmak ve üretim maliyetlerini düşürmek için

    Bir Ülke enerji politikasını çeşitlendirmek zorundadır bu yüzden Rüzgar santralleri de kaçınılmazdır keza güneş, jeotermal aklınıza gelebilecek bütün yenilenebilir enerji kaynaklarıyla. Lakin yenilenebilir enerji yetmeyeceği için Nükleer başta olmak üzere, termik, hidroelektrik santralleri de zaruridir ve enerji üretiminin esas yüzdesi Nükleer ve termik enerji santralleriyle sağlanır.
    1 ...
  18. 3.
  19. 70 yıl enerji üzertecek ve bunu sadece 30000 USD civarında bir sabit maliyetle yapacak olan alet. 70 yıl boyunca gereken gress yağını almanız yeter. türkiye'nin hemen hemen heryerinde üretilebilir.
    1 ...
  20. 2.
  21. türkiye deki rüzgar çiftlikleri: çeşme-alaçatı çeşme ares, bozcaada, sunjüt.
    0 ...
  22. 1.
  23. rüzgar enerjisinden elektrik elde etmeye yarar.
    (bkz: rüzgar enerjisi)
    (bkz: alternatif enerji kaynaklari)
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük