her bölümde olduğu gibi çok çalışan insanların zorluk çekmeden mezun olduğu ancak çalışılmadığı takdirde mezun olmanın hayal olarak kaldığı final dönemi insanı okuldan daha da kötüsü hayattan soğutabilecek bölüm..ilginç ve hoş bir dil olan rusçayı öğrenmenin yanısıra oldukça geniş bir arşive sahip olan rus edebiyatını incelemek de mümkün.ruscanın artık türkiyede çok gecerli bir dil olmasıda cabası..
seksen öncesi dönemde devletin en çok çekindiği bölüm. kayıt olanlar genellikle bilinçli bir tercihle değil ideolojik saplantıları nedeniyle seçerlerdi bu bölümü. yirmi kişilik kontejanı olan sınıfların bile dörtte birinin sivil polislerden oluşması heralde bu yüzdendir. ayrıca ataol behramoğlu'nun da mezun olduğu bölümdür..
Türkiye'de Ankara, istanbul, Erciyes, Selçuk, Kafkas ve Fatih üniversitelerinde eğitimi verilir. rus dili karışık grameri ve farklı alfabesiyle oldukça zor bir dildir. fakat mezunlarına birçok iş kapısı aralaması yönünden dil öğrencileri tarafından tercih edilir.
edebiyatıyla mı uğraşayım diliyle mi diye düşündüren güzide bölümüm. sevmesini bilmezseniz çok büyük sıkıntılar yaratır. rus edebiyatı okumak kimisi için çok büyük bir zevk kimisi için ise ızdırap gibidir. zira üslup ve konu olarak diğer edebiyatlardan fazlasıyla farklıdır.
sen istiyor on puan daha? verecek 100 dolar. insana farklı gelen bölümdür ama farklı değildir. batak yerine rus ruleti oynanmıyor ya da * deyip votka içilmiyor. yinede iktisat fakültesi kurtlar vadisi ise bu bölüm aşkı memnudur.
istanbul Üniversitesi'nde eğitimin sıfırın altında olduğu bölümdür. Diğer üniversitelerdeki rusça bölümlerden farklı olarak hazırlığı bulunur. Bütün gramer o bir yıl içerisine sıkıştırılıp kalan 4 senede türkçe eğitim verilerek hazırlık seneniz itinayla çöpe atılır. Tavsiye etmiyorum. Ha ille de prestij için gidicem derseniz kendinizi geliştirin, okula bel bağlamayın. Aksanınıza katkı sağlayacak işler yapın, takviye ders alın. Ben yandım siz yanmayın.