Romatizmal hastalarda genetik yatkınlık gözlenmiştir. Genetik yatkınlığı olan hastalar, çevresel koşullar sonucunda romatizma hastalığı ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle ailede hastalık devamlılığı olması önemli bir bulgudur, diğer bireylerde de kesin olarak romatizma hastalığının göstergesi değildir. Bazı romatizmal hastalıkların tam olarak nasıl geliştiği hala bilinmemektedir.
6 yasimdan beri bende olan hastalık tüm hayatimi mahvetti en eklemlerin çok hassas en ufak bi derbede sisiyor ve bu hastalığın halen bir çaresi yok bana tıp ın büyüklügünden bahsetmeyin edit 22 yasindayim.
insan vucudunda bulunan kemikleri ve eklem yerlerini,bazı dokuları ve organları etkileyen,yaşlılık, yaşam koşullarının ağırlığı vb etmenlerden oluşabilecek bir rahatsızlık..
Allahim cok garip ama tam dizlerimde yok bacaklarimda var agri ve yagmur yagacak. Romatizma midir? Durup dururken geldi bacaklarima. Sanki hamlasmis gibiyim agriyor hareket edince aciyor.
Güzel tecrübeler kazandırır; Yağmuru 2 gün öncesinden sezdirir. Yağmur öncesi artan nem oranından en çok dizler etkilenir ve olaylar gelişir... Sürekli yürüme ihtiyacı, dizi kıramama, merdiven çıkamama, bacakları uzatma, uzun süre kapalı tutamama, sıcak su torbası ile ağrıyı dindirme... Hoş, hiçbir kalıcı çözümü yok. Ağrıların azması tekrar yağmura, neme, rutubete bakıyor.
Hayatımın baharında uğraştığım şeylere bakın ya. Yok mu şöyle klas bi hastalık? Huysuz yaşlılara döndüm iyice. En iyisi ufaktan huzurevi bakınmaya başlayayım. Örgü örer, hayırsız evlatlarımdan yakınır, çenemi bastonuma dayayarak yaşlı gözlerle torun yolu gözlerim napalım. Hayat şartları beni buna itiyor. *
En kötü türü artrit (eklem iltihabı) olan hastalıklar topluluğudur.
Çoğunlukla yaşlı ve orta yaşlı insanların muzdarip olduğu; kireçlenme, fıtık, fibrimiyolji, artrit, menisküs gibi öldürmeyen ama süründüren, vücut ağrısına yol açan ve hareket kabiliyetini kısıtlayan hastalıklar romatizma olarak nitelendirilir. Kadınlar erkeklere göre romatizmal hastalıklardan daha fazla muzdariptir.