okudugunuz romana tam yogunlasamadıgınızı gösterir. sayfalar gecer üstüne daha da sayfalar gecer sonra önemli bi olayda degisik bi isim gelir hatırlayamazsınız. hoba hadi tekrar basa.
raskolnikov'un babalar ve oğullar kitabında başıma sıkça gelen hadise.genellikle rus edebiyatı bana kalem kaset ilişkisini hatırlatıyor.hayvan çiftliğin de de bu sorunu taa içimde hissettim. çözümü kitabın arka kapağına tek tek karakterleri ve onların en önemli özelliklerini yazmakta bulmuştum.
edit: karışan isim silsilesine bir yenisini daha ekliyorum babalar ve oğullar' yazan yazarımız turgenyev'dir.raskolnikov suç ve ceza daki başka bir kahramanımız.80 sonrası gence tesekkur edıyoruz,ve başa dönüyoruz yine.
ya çok karakter oldugundan hatırlamıyoruz ya da konsantre eksikliğinden hatırlamıyoruz. genel olarak konsantre eksikliği hangimiz sakin ortamda kitap okuruz ki? daha doğrusu kitap okuyormuyuz? cevabı basit.. hayır.
alışık olunmayan yabancı isimleri hafızada tutmak bir süre sonra zihnin günlük hayat, geçmiş oyunları içinde imkansızlaşacağından küçük bir not defteri tutarak çözümlenebilecek sorundur.
Lan bu Kahramanın nesi oluyordu aq sorusu bu durumun kardeşidir.
Ekstra olarak kitabın basından beri karıştırılan karakterler vardır emmisinin oğlu yapmıştı şunu diye düşünüp aslında babasının yaptığını yine sayfalar sonra fark edersin
Bir de koca paragrafı okuyup aklinda hicbir şey kalmayınca burda ne yazıyordu lan diye dönmek var tabii.