dini zorlaştıran kitaplar serisi.
öğrencilerine gelin doğru yola girin dediğimizde onlardan bize doğrusu biz nizam vericileriz derler.
oysaki çoğu sapıtmıştırlar.
yine öğrencilerine gelin bu kitapları çevirelim mademki furkanın bir tefsiridir bu külliyat insanlar faydalansın veya görsünler doğru mu fasid mi olduğunu. Yok ona da yanaşmazlar.
karman çorman, farsça, arapça, türkçe karışımı garip bir kitaptır.
tefsir değildir.
Şehir dışında yatılı okurken okuduğum külliyat(ımsı). Azılı ve katıksız bir ırkçı olarak param yoksa ve karnım açsa yurdun yakınındaki (bkz: okuyucular) ın evine gider, bir güzel tıkınırdım.* O zamanlar okumuştum bunu, eğer ki eski türkçeyi hiç bilmiyorsanız zaten bir bok anlamazsınız, benim gibi az buçuk biliyorsanız biraz araştırmayla anlarsınız, hem ne yazdığını hem de saçmalığını, zira soba ile konuşan, radyo dalgalarını meleklerin taşıdığını söyleyen, ölümcül olan üç yerinden vurulduktan sonra yaşadığını beyan eden akıl hastası bir kürdün yazdıklarından da farklı birşey beklenemez.
Güya kuran ı açıklamış... Yersen. Vahiy aldığını iddia eden sobayla konuşan mucizelerim var diyen bir akıl haftasının yazdıklarını okuyup kendinden geçenlerde akıl hastasıdır. Net...
kur'an-ı kerim ve iman hakikatlerini insanlara izah ediyormuş.
bunun ucu şirke kadar uzanır. siz kimsiniz ki kuran'ı kendinizce yeniden yorumlayıp, bir rehber kitap yazıyorsunuz? kuran'ı kerim müslümanın en büyük rehberidir.
eskisinden çok itibar edilir ama nitelikli talebelerinin sayısında türkiye içinde çok bir artış yok. çünkü nitelikliler yurt dışında hizmet yapıyor. Allah tümünden razı olsun.
kur'an-ı kerim'in tefsiri olarak gösterilir.bazı cahiller onu okuyacağına mealini oku diyorlar.bu yeterli değildir.Allah'ın sözleri derin anlamlar taşır.Ve bunu sadece bir kitapla açıklamak olanaksızdır.
nurcuların ellerinden düşürmediği kitaptır. fakat kimi şakirtlerin risale i nur u 2. kutsal kitap edinmesi diğer kesimlerden hoş tekpi almamıştır.
dilinin ağır ve anlaşılmaz olduğunu, ama derin anlamlarının keşfedilmesi gerektiğini söyleyenler vardır. kuran kadar anlaşılır ve açıklayıcı olmayıp kuran ın bir tefsiridir.
o (allah) ki, güneş'i bir ışık(foton) kaynağı, ay'ı ise nur(aydınlık-yansıma) kıldı. seneleri ve 'hesabı' bilesiniz diye, (ay'a) menziller(duraklar) takdir etti. allah, bunları ancak hak ile yarattı. (allah), anlayan bir kavim(topluluk) için ayetlerini, bu şekilde açıklar.
akla yatkın ve devrin insanının anlayacağı kadar da bilimsel.
nur külliyatında güneş :
"güneşin ısı ve ışık vermesi için ne kadar gazyağı ve ne kadar odun kömür gerekir? işte düşünün onu yapan allah'tır"
"Risale i nur un esası, mayası, temeli, ruhu, hakikati..
iman-ı bilgayb cihetinde, sırr-ı vahyin feyziyle, burhanî ve Kur'ânî bir tarzda, akıl ve kalbin imtizacıyla, hakkalyakîn derecesinde bir kuvvetle zaruret ve bedâhet derecesine gelen bir ilmelyakînle hakaik-i imaniyeyi tasdik etmektir."
ayrıca; risale-i nur u anlamak için, okumak gerekir*.