bugün

kırmızı üzümün içerinde yer alan, ömrü uzatıcı ve dayanıklılığı artırıcı etken madde.
(bkz: şarabın faydaları)
new york da yapılan bir tıbbi araştırmaya göre, pankreas kanseri hücrelerinin önce bozulmasına, ardından ölmesine neden olan madde.
kalbe, alzeimer'a, kansere iyi gelen madde. şarap üreticileri tarafından speküle edildiği speküle edilir.
beynimize ve zihinsel işlevlerimize, hafızamıza da fayda sağlayan tam bir nimettir. Harvard ve Massachusetts Institute of Technology'deki nörologların son araştırmalarına göre Alzheimer ve sinir hücrelerinin parçalanması ile ilgili hastalıklara çare olma potansiyeli taşıyan bir maddedir. bu maddenin sinir hücrelerinin parçalanmasını engelleyici işlevleri olduğu iddia ediliyor.

Bu maddeyi en bol miktarda bulunduran şeyler ise kırmızı şarap, siyah üzüm suyu, bazı böğürtlen çeşitleri ve yer fıstığı.

özet olarak içelim güzelleşelim, içelim bunamayalım güzel dostlar...
alkolü yararlıymış gibi göstermeye çalışanların çok sevdiği madde. üzüm kabuğunda bulunur kardiovasküler sisteme beyne çok faydalıdır
tabii ki yararlarının alkolle ilişkisi yoktur. müzmin alkolikler tarafından içkiyi masumlaştırmak adına sıkça kullanılır.
Doğada 72 adet bitki türünde bulunan resveratrol adlı hormonun bazı bitkilerde saldırı altındayken (mantar enfeksiyonlarına karşı), verimsiz araziler ve soğuk hava şartlarında bitkinin kendisini koruması için üretilen bitkisel bir hormon olduğunu ifade eden bilim insanları Gümüşhane’nin hem yüksek rakımda bulunması, hem de soğuk hava şartlarına ağaçların dayanıklı olması nedeniyle böyle bir araştırma yapmaya karar verdiklerini söyledi.

araştırma için çeşitli üniversitelerle görüştüklerini fakat laboratuvar ortamında yapılacak tahliller için kendilerinden yüksek meblağlarda ücret istenince TÜBiTAK’a ait bir laboratuvarda tahlilleri yaptıklarını ve çıkan sonuçların çığır açabilecek düzeyde olduğunu belirtti. Yapılan tahliller sonucunda bir kilogram Gümüşhane Karadut unda 87,73 miligram resveratrol hormonu bulunduğunu tespit ettiklerini belirten, "Klinik çalışmalarda fareler üzerinde yapılan deneylerde 22 miligram/kilogram resveratrol iki farklı fareye verildi.

Bol yağlı diyetle beslenen farelerden resveratrol verilen fare diğer fareye göre yüzde 30 daha fazla yaşamıştır. Ölüm riski yüzde 30 daha azalmıştır. Fareye verilen 22 miligram ama 1 kilogram karadutta bu hormon 87,73 miligram çıkmıştır. Başka bir analizde ise diyabet hastası olan fareye 50 miligram/kilogram resveratrol verildiğinde 3 hafta sonra diyabetin yüzde 21 düşürüldüğü görüldü. Yani karadut diyabete de iyi geliyor" dedi.

gördüğünüz gibi asılın karadut Şurubuna.

kaynakça : karadutsurubu.com

veri düzenlenip bu sayfaya eklenmiştir.
Telomerlerin kısalmasını engelleyen en doğal maddeler arasında olduğu düşünülüyor. O yüzden son günlerde büyük araştırmalara konu olmuş durumda. Bünyeniz vitamin şu bu gibi beslenme ürünlerine biraz alerjik ise kullanabileceğiniz en güvenli hormon benzeri maddelerden. Fakat yabani Japon poligonumundan elde edilen nispeten ucuz ve yetersiz ekstresinden ziyade kırmızı muskadin üzümünden elde edilen resveratrol çok faydalı. o DA cebi bayağı yakacak kadar pahalı.
Üzüm çekirdeğinde bulunan önemli antioksidan özellikleri bulunan bir madde. Osman Müftüoğlu hocamızın hücrelerin genç kalmasını desteklemek amacıyla önerdiği 4 maddeden biridir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar