resmi nikah ile imam nikahı arasındaki farklar

entry12 galeri0
    12.
  1. 11.
  2. imam nikahı gençlerin rahat rahat zina yapmak için kullandıkları bir uygulama olmuştur.

    amk adam alıyor kız arkadaşını götürüyor imama 100 tl veriyor nikah kıydırıyor.

    sabah akşam pompa. günah değil nikah kıydılar.

    sonra anası arıyor televizyonları benim kızım dini nikah yapmış hükmü nedir diye soruyor.

    sonuç olarak: imam da olsa resmi de olsa iki nikahın da amacı aynıdır. evlenme işini duyurmak, ve evlenen kişilerin haklarını koruma altına almaktır.

    isteyen ikisini de herkese duyurduktan sonra uygulayabilir.
    3 ...
  3. 10.
  4. resmi nikah erkeği ve kadını korur.son sıra öğrendiğim ise imam nikahındaki akit "mehir" resmi bir evlenme sözleşmesidir. hak talebidir. uygulmada ise müslüman erkekleri ve hocaları kadını mağdur etmek için uygulamamışlardır. kısaca günümüzde uygulanan imam nikahın dini hükmü düşmüştür hükümsüzdür .
    1 ...
  5. 9.
  6. 8.
  7. biri hem Allah katında hem devlet nazarında geçerlidir. diğerinin ne devlet ne de dini yönden bi anlamaı kalmamıştır. imam nikahı resmi nikahın olmadığı zamanlarda kullanılan çiftlerin evli olduğuna dair verilen bir sözden ibarettir. şu anda imam nikahı devlet tarafından evlilik sayılmadığı için Allah katında da geçerliği yoktur. ayrıca, devlet nikahı yapan çiftlerin bir de imam nikahı yaptırmasına gerek yoktur çünkü toplum ve devlet tarafından zaten evli olarak kabul edilmişlerdir esas olan budur.* *
    2 ...
  8. 7.
  9. esasen imam nikahı nikahıdiye bir şey yoktur. islam hukuku'nu araştırdığınız zaman böyle bir şeyin kanuni zamanında çıkartıldığını göreceksiniz. islam'da evlilik 2 kişi şahidinde evlenme beyanlarının yapılmasıyla kıyılır. bir imama ihtiyaç yoktur. hatta mektupla bile kılınabilir eğer adam seferi ise. neyse kanuni ise artık evliliklerin kayıt altına alınması gerektiğini söyleyip önce kadı izniyle(bakın bu bizim resmi nikahımıza denk gelir.) bir ruhani liderin kıyıp onu deftere kayıt ettirmesiyle kıyılır demiş. ve 16.yydan sonra uygulanmaya başlamıştır. ha neyse sonuçta bu bir dini nikah. kıyımı kolay peygamber döneminde.

    resmi nikah kadının haklarını koruyan ona evlilikte söz hakkı tanıyan bir nikahtır. boşanmak hayli zordur. kadının evlilikte kazanılan mallara katılma rejimiyle hakları,malı korunmuştur. artık oturulan konutu kendisi seçebilecek, izni olmadan eşi tarafından yapılan tasarruflara kaşı çıkabilecektir. resmi nikah yalnızca kadının hakkını güvence altına almak için vardır kanımca. iyidir de. özellikle bizim ülkemizde.

    dini nikahta esasen boşanmak o kadar da kolay değildir. yani belli yerlerinde. yoksa erkeklerin boşanma hakkı ezelden var. kadınlar ise erkekten bu hakkı istemeyle ya da kadıya giderek bunu yapabilirler. erkeğin bir kadını 3 kez boşaması kötüdür. bu yüzden hülle olayı vardır. erkek karısını başka adamın yatağına elleriyle sokmadıkça onu tekrar alamaz. bu da erkeğin keyfi boşanmasını engellemek için vardır(mış). ayrıca edinilen mallar açısından kadının yalnzca mehir alma durumu var. mehir kadının dara düşmesini engellemek için vardır.

    ikisi arasında allah katında bilinenin aksine hiçbir fark yoktur. islam hukuku'na bakmanız önerilir.
    0 ...
  10. 6.
  11. birinde bürokrasi diğerinde din vardır. ikisi de boşanmaya ya da ilişkinin bitmesine engel değildir.
    0 ...
  12. 5.
  13. ikisi de olursa ne âlâ.. biri var ki o olmazsa diğerinin bi anlamı yoktur..
    0 ...
  14. 4.
  15. biri yerel diğeri genel izindir. imam nikahı denilen şey de imam nikahı değildir, ne o öyle papaz nikahı gibi. aslı dini nikahtır.
    1 ...
  16. 3.
  17. biri kadını korur* diğeri mağdur eder.*
    2 ...
  18. 2.
  19. birinde boşanmak zordur, diğerinde ise kolay.
    2 ...
  20. 1.
  21. hemen hemen her evli çiftin yapmış olduğu nikahlar arasındaki farklardır.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük