bugün

islam inancına göre imam nikahı kıymayan damat ve gelinin, yüz kere de resmi nikah kıysa kesinlikle karı koca olamayacağı ve bulundukları her cinsel münasebette "zina" suçunu işledikleri sabittir.
mutasip sehirlerde bas vurulan yalan turu olmaktadir
hristiyanlıkta resmi nikahın rahipler tarafından kilisede kıyılmasına benzer uygulama. ama türkiye'de imamlar tarafından kıyılan nikahın resmiyeti yoktur ve ayrıca bir de resmi nikah kıydırılması gerekmektedir..
resmen viteslesmek uzere basvurulan ve bazi inancli insanlarin alet edildigi merasim
tanri katinda vitesiyetin mevcudiyete kavusmasi
iki şahit huzurunda kıyılan ve dini yönden kıyılması gerekli olan nikah türüdür. ama eşlerin haklarının korunması konusunda kanuni bir yaptırımı olmadığı için eksik kalabilmektedir. bu korunumu sağlamak ve bazı evlilik haklarından yararlanabilmek için sadece imam nikahı ile yetinilmeyip resmi nikah da kıydırılması gerekmektedir..
hemen hemen butun uuserların aynı seyi defalarca yazdıgı baslık olma ozelligini de tasır bu baslık.
tanrının huzurunda evlenme olayı. inananlar** için çok güzel.
laıklık laıklık dıye bagıran batı ulkelerınde kılısede nıkah kıyıldıgını dusunursek neden bızım ulkemızde yasak oldugunu sorguladıgımız olay.madem batı o kadar ornek alınası bır yer neden bunu da ornek almıyosunuz?
din görevlisi tarafından şahitlerin önünde kıyılan nikah türü.
evlenmek için:

- x'i kocan olarak kabul ediyor musun?
+ evet
- x'i kocan olarak kabul ediyor musun?
+ evet
- x'i kocan olarak kabul ediyor musun?
+ evet
- y'i karın olarak kabul ediyor musun?
+ evet
- y'i karın olarak kabul ediyor musun?
+ evet
- y'i karın olarak kabul ediyor musun?
+ evet

boşanmak için:

x ve/veya y : boş ol boş ol boş ol

sonuç: allah'ın hakkı üçtür.

edit: imamın mırıldandıklarını bir o bir allah bilir ben bilmem.
imam nikahı islam dinine sonradan gelen bir kavramdır.

osmanlı devletinde bir cok eyaletin, kucuk kasabaların olması ve o zamanlarda ulaşım cok zor olması nedeni ile devletin ufak kasaba ve koyler icin yetkiyi imamlara vermiştir. imam nikahının kaynagıda burdan gelir. o yorelerde gorevli devlet adamı imam sayıldıgı icin imam nikahı olarak halk arasında yayılmıstır. o zamanlar için resmi nikah budur. islam dini açısından bir zorunluluk teşkil etmez onemli olan devlet ve insanlar onunde o kişilerin birleştigi beraber oldugunu belgelemektir.

kaynak: din kültürü ve ahlak bilgisi ögretmenim. cemalettin şen.
diğer tarafta resmi nikahtan daha sevap sayılması imkansız olan nikah çeşidi. nikahın dinimizce içerdiği anlamın, eşlerin haklarını korumak ve cevrenin haberdar edilmesini sağlamak ve gerekirse nikahlı olduğunu kanıtlayabilmek olduğunu göz önünde bulundurursak,bu eylemleri devletten daha iyi yapabilecek bir kurum yoktur. ha siz kıyın resmi nikahınızı oturun sabahlara kadar dua edin bunun için bir hocaya gerek yok.
basmayan yeşil bir kafa için belirtmek gerekir ki, resmi nikah yapıldıktan sonra dini nikah ülkemizde yasak değildir. Elbette resmi nikahtan sonra. Toz ve örümcek ağı dolu bir beyin için ayrıca belirtmek gerekir ki, diğer laik avrupa ülkelerinden farklı olarak bizde dini nikahın tek başına yasak olmasının sebebi, bazen bizde erkeklerin kadınları kullanmak için, harem kurmak için dini nikaha yönelebilme gibi bir huyları olmaları, zevkini tattıktan sonra da rahatlıkla "boş ol" diyebilmeleridir. (akp sekreterleri , 3 eşli milletvekilleri, önce araba değişir sonra hanım değişir )

Haliyle geri kalmamızın büyük bir sebebi olan "kadına ikinci sınıf muamelesi yapmak" türkiye cumhuriyeti'ne yakışmaz. resmi nikah olduktan sonra da isteyen papaza dini nikah yaptırsın, isteyen hocaya, isteyen lamaya.
yasalara göre resmi nikahtan sonra yapılması gerektiği halde evlenen her çiftin resmi nikahtan birkaç gün önce kıydığı dini nikah.
Kadın eğer nikaha gelmez ve bir erkeği vekil tayin ederse gülmemek için kendinizi zor tutacağınız nikah oluyor.
eski bir arkadasimin tum sevgililerine yaptigi sey.
aslinda osmanli devletinde olayin devlet nezdinde yapildigi, dini olarak ayri bir nikah olmadigi ve su anki devlet nikahinin allah katinda da gecerli bir nikah oldugu diyanet tarafindan onaylanmis oldugundan, nikah isini de belediyenin ona verdigi yetkiyle nikah memurlarinin yapmasi nedeniyle varolmamasi gerekli nikahtir. hayir, dini nikah deseniz papazlarin kiydiklarini gosterirdim ama neyseh.
zamanında yapıldığında yazılı olarak belgelenen (vesikalanan) nikahtır. islam dinine göre yapılacak nikah da şahit esasına dayanır ve bu şahitler rastgele insanlar olamazlar ve dahi sapkın emellere hizmet edemezler (yalancı şahitlik yerine geçer). imam nikahı ve resmi nikah birbirini tamamlar zira biri ahiret dünyası açısından önemlidir (gerekli olduğu tartışılabilir) öbürü de güncel gerçekler sonucu olmazsa olmazdır.
" boş ol boş ol boş ol " üçlemesiyle geçerliliğini yitiren nikahtır.
ama buna da şükür demek lazım nikah kıyılırken söylenenleri anlamak mümkün değil en azından biterken nasıl bittiğini anlıyorsunuz. *
resmi olarak bir geçerliliği olmamasından mütevellit; (bkz: evlenmeden ayni evde yasayan ciftler)'e dahildirler efenim.
küçük kasaba ve köy gibi yerleşim yerlerinde devrin din adamları olan imamların aynı zamanda devleti de temsillerinde mütevellit bir nevi o zamanın şartlarındaki resmi nikahtır.bir başka deyişle günümüz nikah memurları, eski devirde imamların yaptığı işi yapmaktadır.
batı ülkeleri'nden bir tek fransa laik bir sisteme sahip olduğu için; bu uygulamanın gerekliliğine dair görüşlerin "batılı ülkelerin vatandaşları kilise nikahı ile evlenebilirken neden biz imam nikahı ile evlenemiyoruz?" diye çürütülmeye çalışılmaması gereken argüman.

sen bu nikahla evlen sonra adam; evi, barkı, arabaları alıp gider seni de 5 çocukla ortada bırakır; sen de hiç bir sosyal ve yasal güvencesi olmayan her kadınımız gibi çıkar seda ablana dert yanarsın. e be kızım sana hiç mi yol gösteren olmadı dedirtir insan; ama doğru ya burası kız çocuklarını ev içi hizmet görsün diye yetiştiren bir toplum unutmuşum tabii**.
bir imam göz atmadıysa asla tam görülmeyen, evlilik sevinci ile yapılan nikah törenidir.
olup olmaması konusunda tartışmaya girilince insanı sevdiği insandan eden nikah.