(bkz: milli görüş)ün lideri (bkz: necmettin erbakan)ın (bkz: 12 eylül 1980 darbesi) sonrasında kurduğu 3. islamcı parti. Refah Partisi'nin(RP) Önceli(selefi) (bkz: milli selamet partisi), ardılı(halefi) (bkz: Fazilet partisi)dir. Refah Partisi, 1983-1998 yılları arasında yaşamış olup 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde merkez sağ ve merkez sol partilerin birbirini yemesiyle aradan sıyrılıp iktidar partisi olmuştur. 1995 seçiminde 1. parti olan islamofaşist-Araptapar Refah, başlangıçta koalisyon ortağı bulamayarak iktidara gelemedi ise de sonradan (bkz: doğru yol partisi) ile anlaştı, refahyol hükümeti böylece kuruldu. Refah Partisi'nin amblemi hilal içinde başak"tır. islamcı Refah Partisi, (bkz: 28 şubat 1997 postmodern darbesi)yle birlikte kapatılmıştır. 2018 yılında (bkz: fatih Erbakan), (bkz: saadet partisi) genel başkanı (gbkz: temel karamollaoğlu) ile yaşadığı büyük anlaşmazlık sonucu SP'den ayrılıp aynı partiyi (gbkz: yeniden refah partisi) adıyla bir daha açmıştır.
Refah Partisi'nden (bkz: recep tayyip erdoğan), (bkz: abdullah gül), (bkz: bülent arınç), (bkz: ibrahim melih gökçek), (bkz: şevki yılmaz) gibi islamofaşist yobaz siyasetçiler çıkmıştır. O gün bugündür başımıza çok fena bir bela olmuşlardır. https://galeri.uludagsozluk.com/r/2320099/+ https://galeri.uludagsozluk.com/r/2320100/+
akp'den çok daha solcu, çok daha çağdaş bir yerdi.
niyedir bilemiyorum, artık bir yerde partiden bahsedeceğim zaman iki ya da üçten fazla cümle konuşamadığımı farkediyorum. gözüm dalıyor. cümle dilimde kaşıntı yapıyor. sanki az önce alenen bir suç işlemişim de herkes görmüş gibi. öyle bir pişmanlık. öyle bir anlatmaya değer bulmama. hem de anlatılacak öyle çok şey varken...
hep yanlış anlaşılan ve değeri yavaşca anlaşılan şu an ki ne akp yle ne de yezitle yakından uzakdan alakası yoktur. Çünkü yezit taa o zamanlar dışa bağımlı bir adamdı ki bunun birçok örneği vardır.
(bkz: refah geliyor) geldi fakat 28 şubat 97 postmodern darbe dönemin deyişiyle. Geldiği gibide gitti zaten yada gitmek zorun da kaldı halk diğer partilerden umudu kesince 95 te bunlara yönelmişti falan öyle şeyler.
kapatılan partidir. kapatılmasının ardından avrupa insan hakları mahkemesi'ne başvurulmuştur. aihm türkiye hakkında ihlal kararı çıkarmaz, kapatmayı haklı bulur. bu aihm'in türkiye ve parti kapatma hakkında haklı bulduğu tek davadır. aihm incelemesini demokrasi yanlısı ve şiddete teşvik etmeyecek oluşumlu partiler üzerinden yapar ve refah partisini gayrimüslimlere karşı şiddet dolu ve anti-demokratik bulur. dönemin koşullarında ülke için teokrasinin olası olduğunu ve refah partisinin çoklu demokrasi anlayışını(gayrımüslimlere başka, müslümanlara şeriat) eleştirir ve din kuralının hukuk kuralı olduğu bir ülkede demokrasi olamayacağını söyler çünkü din kuralları eleştirilemez ya da değiştiriliemez dolayısıyla teokrasilerden demokrasi olmaz, der.