bugün

hintli, büyük müzisyen. sitarist. * 'baba' adamdır...
(bkz: anoushka shankar)
kızı için: (bkz: norah jones)
(bkz: sitarist)
hem norah jones'un, hem de anoushka shankar'ın babasıdır.
beatles'ın özellikle 1966 sonrasında almış olduğu şekilde son derece etkili olmuştur, george harrison'u sitarla tanıştırmış, yani beatles'a yeni bir pencere açmıştır.
orhan gencebay'a da ilham verdiğinden kuşku duyuyorum şahsen.
hintli müzisyen. sitar ustası. bence 2 mühim noktası var bu müzisyenin. beatles'ın olgunlaşma dönemi sayılabilecek 67 yapımı Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band 'ta etkisi fazlaca görülür. bu tabi george harrison'la olan bağından kaynaklanır. beatles'ın müziğini hint ezgileriyle daha da farklılaştırmıştır shankar. buna önayak olmuştur, müzikal zenginlik açısından kafi derece etki yapmıştır. ikinci etkisi ise orhan gencebay 'adır! görmek mümkündür çünkü sitarla bir dönem bütünleşmiştir gencebay. zaten gencebay müziğinde kim ne anlatırsa anlatsın müzikal zenginlik vardır. bağımsız çalışmalardır, arabesk deyip geçilecek, küçültülecek çalışmalar değildir yapıtları.
ravi shankar hint müziği deyince akla gelen ilk isimdir!
En az O'nun kadar iyi, hatta ülkesi Hindistan'da O'ndan daha saygın sitar virtüözleri vardır (bkz: Ustad Vilayat Khan) , fakat hiçbiri Beatles ile yatıp kalkmadığı için Batı'da bu kadar tanınmamıştır.
Budur http://www.youtube.com/watch?v=1NxcxkX3fTo
evrensel manada, birçok grubu ve müzisyeni etkilediğini düşündüğüm ustadır.
yaşarken de efsaneydi, şimdi ölümsüzlere karıştı ve sonsuza dek muazzam bir sanatçı olarak anılacaktır.
büyük üstat.
huzurun müziğini icra etmiş adam. chai yudumlarken ayrı bir güzel gider.
sagopa kajmer-baatıl rhyme sample'ı ona aittir. saygılar.