Aklımda bir soru var, bilgisi olan bizimle de paylaşırsa süper olur. Tişikkirlir.
Diyelim ki Python dili ile bir program yazdık arayüzünü ıvır zıvırını da oluşturduk ve bu programı bir ofisteki 100 bilgisayarda kullanmak istiyorum.
O bilgisayarlarda da python yüklü olmak zorunda mı aceba?
Mesela benim kullandığım bir programın bazı parçaları-eklentileri Python ile yazılmıştı, bilgisayarımda Python olmamasına rağmen çatır çatır çalışıyorlardı.
Çok tatlı bir programlama dilidir. Neredeyse her alanda kullanabilirsin. isveç çakısı gibidir. Yazımı bana göre daha basittir en güzeli de ";" yoktur.
Genel olarak öğrenmek isteyenlere videolar önerilir belgeler önerilir. Buna çok takılmayın nasıl anlıyorsanız o şekilde öğrenmeye devam edin. Tabi boş boş okuyup he güzelmiş deyip geçmeyin. Gördüğünüz her kodu açın bir de siz yazın deneyin. Üstünde küçük değişiklikler yapın geliştirin. Böyle böyle gelişirsiniz zaten.
Web programlama
Cross platform programlar
Ağ , socker yazılımları
istatistik , veri bilimi
Sistem programlama
Vs vs. Baya yerde kullanırsınız. (Ne yapmak istediğinize bağlı)
Neyse dil öğrenmek isteyip de hangisini öğrenmek istiyorum diye boş boş vakit kaybetmetin kafana göre seç bişi başla .
python metin temelli bir dildir. yani bilgisayara komutları yazarak vermeniz gerekir. ilk başlarda metin yazmak zor gelebilir. ancak bu işte ustalaştıkça daha karışık programlar yazmak mümkün olur.
Colt marka efsane revolver bir tabancadır. Sesi ve isabetiyle ünlü gücü harikadır. Rakibi smith wessonlara göre daha narin oldukları için poligon atışlarında 38.special mermi, savunma amaçlı taşırkende 357.magnum mermi kullanılmasını tavsiye ederim. Smith wessonlarda ise bu tarz bir sorun yok istediğiniz kadar 357.magnum atışı yapın bozulmaz. (Elbette bakımlarını düzenli yaparsanız.)
(bkz: osuruktan tayyare selam söyle o yare). kolaymış peeh. siz okulda iki hello word outputu öğreniyorsunuz diye program kolay olmuyor arkadaşlar. python ve r açık kaynaklı data analizi dilleridir ve de ikisi de zengin içeriğe sahiptir. Tabi javadan daha kolaylar ama javada bi problemi kodladığımda kendimi atomu parçalamış gibi hissederdim bunda o his olmuyor.
pazartesi vizesi var. geçen sene 70küsür kişi kaldı dersten. hocamız mis gibi anlayacağınız. bilen birileri güzel kaynaklar önerirse pek mutlu olurum efendim.
konuları da verdi saygıdeğer hocamız ama hiçbir şey bilmeyince konuları bilmek işe yaramıyor.
temel seviyeleri yani başlangıç seviyesini öğrenmek gerçekten basittir. Ancak zaten programcılıkta önemli olan dili öğrenmek değil onu geliştirebilmektir. Ki bu biraz üst seviye odaklanma ve bence normalin üstünde bir zekaya sahip olmayı gerektirir. Benim için biraz zorlayıcı olduğunu söyleyebilirim. olarak da udemy iyi bir seçenek olabilir. uygulamalı bir eğitim için ise bilginc'i önerebilirim.
gayet kolay bir dildir, yapacaklarının sınırı sanırım şu an yok. basit hesap makinesi ile başlayıp yapay zekaya kadar uzanabilecek bir kodlama dilidir kendisi. her ne kadar c ile dünyanın gelmiş geçmiş en zeki ve tehlikeli stuxnet virüsü yapılmış olsa bile ondan daha geniş kütüphanelere sahip olduğu için vurup geçer kendisi.
internetten de bedava indirmeye açık olup kırıklı versiyonlarla uğraştırmayan program. daha hiç kullanmamış olsam da rahat indiriliyor diye bir ara üşenmezsem deneyip deneye deneye öğrenesim var.