bugün

bulk döneminde proteini alırken sürekli bulgur pilavı, kebap abanmıştım. dengeli beslenmek lazım, balığı, gezen tavuğu da eklemek gerekirdi.
proteinde dikkat edilmesi gereken olay proteinin hangi besinlerden aldiginizdir. Proteini hayvansal yerine tarimsal urunlerden alirsaniz, protein hesabinda hataniz olur. Yani ornegin bitkisel urunlerden alinan 50 g. proteinle hayvansal urunlerden alinan 50 g. protein ayni degildir. bitkisel yoldan elde edilen kaba hesapla ete gore 1/2 orani kullanilir. yani 50 g. bitkisel proteinin vucuda faydasi 25 g. etten alinan proteine denk gelir.
spor için şart.
bilinen en garip moleküllerdir.

Hayatın temeli olan bu moleküllerin o kadar fazla çeşidi vardır ki henüz bilinmeyen çok sayıda protein değil protein çeşidi olduğu tahmin edilmektedir.
Kilogram başına 0.8 gram alınması gerekildiği söylenendir. Herhangi bir sporla uğraşan kişiler için bu artabilir.
baklagil ve hayvansal gıda tüketen okul çağındaki çocuklara afiyet olsun, protein olsun.
vücudunuzdaki her doku proteinden yapılmıştır (kas,saç,deri ve tırnaklar gibi) . proteinler kas dokusunun yapı taşlarıdır .protein olmasaydı kas inşası ve etkili yağ yakımı imkansız hale gelecekti .fevkalade önemlidir .protein aynı zamanda her yediğinizde metabolizma hızınızı %20 oranında artırmayada yardımcı olur .aynı zamanda karbonhidratları zamana yayarak kana salar böylece gün boyunca uzun süreli enerji elde edersiniz .ağırlık çalışma programının içinde yer alan herkes sahip olduğu her pound(0,454 gram) yağsız kas kütlesine karşılık(örnek olarak eğer 100 pound(45.4 kg.) geliyorsanız ve %10 yağ oranına sahipsiniz , yağsız kas kütleniz 90 pound olduğundan en az 90 gram protein tüketmelisiniz) 1.5 gram protein tüketmelisiniz . kimse pound olarak yağsız kas kütlesi başına 1.5 gram proteinden fazlasını tüketmemeli , bu gerekli olmadığı gibi aldığınız ekstra protein yağa dönüşebilir .proteinlere iyi örnekler olarak yumurta (ben yumurta için sıvı 1-1/2 fincan sıvıyı kullanıyorum) , tavuk göğsü(pişmiş,derisi alınmış ve kemiksiz :6 oz) , yağsız(%90 oranında yağsız) kırmızı et ve ton balığı (6 oz) . her bir porsiyon yaklaşık 35-40 gram proteine denk geliyor
Amino asitlerin belirli türde, belirli sayıda ve belirli diziliş sırasında karakteristik düz zincirde birbirlerine kovalent bağlanmasıyla oluşmuş polipeptitlerdir. Amino asitlerin polimerleridirler. Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, Oksijen ve karbon öğeleri bulunan amino Asit birleşiminden oluşmuş, yumurta akı, et, süt vb. yiyeceklerde bulunan, karmaşık yapılı doğal maddeye Protein denir.
Vücudumuzdaki işlemleri yönlendiren düzenleyicilerdir.
fazlası libidoyu fena arttıran şey.

aman diyeyim. *
kas yapmak için, 9 tane haşlanmış yumurtanın beyazını yemektir.
yumurtada protein boldur.
fazlası hastalık yapar.
(bkz: gut)
amino asitlerin zincir halinde birbirlerine bağlanmasından oluşan büyük organik bileşiklerdir.
beyaz ağaç kurdunda yüde yüz bulunan maddedir.

yanlış anlaşılamalara neden olmaması için açıklama yapma gereği duydum, vücut geliştirenlerin, günde 3 defa veya kendisinin 2 katı kadar kullanması gerekmez zaten tehlikelidirde, böbrek ve ciğerlerin aşırı yüklenilmesi ve iflasına kadar gidebilir (bkz: kendimden biliyorum)

(bkz: protein tozu)her idman sonrası bir ölcek (30mg) alınması gereken en iyi sonucu verir, eğer zayıf ve kilo almak istiyorsanız bu ölçek sabah ve her idman sonra 1 defa olabilir. protein tozu kimyasal değildir, ki; eğer kimyasal diğenler varsa yediği salatalık veya diğer meyvelerin içinde kimyasal yokmu diye sormak isterim. ayrıntılar için ayrıyetten yardımcı olabilirim.
dostmuş. karbonhidrat yerine bol bol kendisi tüketilmeliymiş böylece götümüz küçük kalabilirmiş.
amino asit diziliminin değiştirilebilir oluşundan bîhaber olanların rastgele oluşma ihtimâlini imkânsızlığa vurduğu madde. haydi gidin biraz daha harun yahya okuyun...
karaciğer yakmaya başladığında göte geldiğinizin resmidir.
bear grylls için kıpırdayan her şeydir.
tesadüfen oluşma ihtimali 10 üzeri 950'de bir ihtimal olan yani matematiksel olarak imkansız olan, canlılığın yapı taşı.
(bkz: protein tozu)
vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişilerin kilosunun 2 katı alması gerekir...
örneğin 100 kg olan bir kişi günde 200 gr protein alması gerekmektedir.
vücut geliştiricilerin 3 saatte bir en az 25 gram tüketmesi gerektiği, şayet tüketmezse büyüyemeyeceği besin öğesidir.
casein tipi olanlari vucutta diger tiplerine nazaran daha cok kalan maddedir.
whey tipi olanlarin fazla tuketilmesi halinde gastrointestinal rahatsizliklar olusturan makromolekuldur.
diğer organik bileşiklerde bulunan karbon, hidrojen ve oksijenden ayrı olarak azot elementi de bulunduran bileşiklerdir. bazı proteinlerin yapısında kükürt ve fosfor da bulunur.

her aminoasitte bir amino grubu, bir karboksil grubu bir de r grubu bulunur.

R(radikal)=değişken grup demektir. bilinen 20 çeşit aminoasitte farklılığı r grubu sağlar.

insan vücudunda bu yirmi çeşit aminoasitten 12 tanesi sentezlenebilir. diğer aminoasitler besinler aracılığıyla hazır alınmak zorundadır. bunlara da esansiyel(temel) aminoasit denir.