Makyajdan önce yüze sürülen ve cildi makyaja hazırlayan bir makyaj malzemesidir. Özellikle gözenekleri çok geniş olanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Bunun üzerine fondöten sürdüğünüzde eğer doğru bir primer seçimi yaptıysanız yüzünüz cam gibi görünebilir. O yüzden cildin ihtiyacına uygun olanını seçmekte fayda var.
transformatorlerdeki giris sargisina verilen isim.
ayrica filmi de vardir. bir noktadan sonra olaylar karisabilir ve belki de ipin ucunu kacirabilirsiniz. iki gram beyniniz varsa hic izlemeyin derim. iyiliginiz icin soyluyorum telef olup gitmeyin diye.
Bunlar birbirini tamamlayan forward ve reverse olmak uzere cift seklinde dizayn edilir. Sentezlettirilir. Ardindan uygun template e gore pcr ile cogaltilir ve canli organizmada ya da in vitro kulturde gen manipulasyonunda kullanilir.
Primer dizayn ederken zincirin 15-20 baz ciftinden fazla olmamasina dikkat edilmesi gerekir. Cok uzun oldugu takdirde primerler dimer sekline geliyor ve kalip etrafinda donemiyor. Tm denilen melting temperature yani erime sicakligini da iyi belirlemek gerekiyor. Bu sicakligin normali 60-65 arasidir.
Web uzerinde bircok primer dizayn toollari bulunuyor. Neb de bunlardan bir tanesi. Restriksiyon enzimleri de dahil olmak uzere pek donanimli. Severek kullanmaktayim.
oldukça küçük bir bütçeyle çekilen, en iyi ' zaman yolculuğu' filmi.
diğer zaman yolculuğu filmleri baya çerez kalıyor bu filmin yanında. filmdeki her detayı ben de anlayamadım elbette, sırf bunun için mühendislik falan okumalıyım keza yönetmeni de mühendis imiş. absürt detaylara maruz kalmadan sağlam bir bilim kurgu filmi izlemek isteyenlere önerilir.
'' Sadece sahip olamayacağın şeyleri istediğine göre, herhangi bir şeye sahip olabilsen ne isterdin ? ”
trafoların alternative current geriliminin verildiği uçları barındıran ve bakır telle sarılı olan magnetizma özelliğinden faydalanarak trafonun çevirim yapmasına olanak sağlayan 2 uçtan biri. bir diğer için;
(bkz: sekonder)
Beyin yakan filmler kategorisinde üst sıradadır benim için. 7000 dolar gibi düşük bi bütçeyle çekilmiş, anlaşılabilir kısımları kadarıyla iyi film. Anlaşılabilir kısmının altını çiziyorum çünkü film ''aman açayım da bi film seyredeyim'' moduna uygun bi film değil. Sakin kafayla her saniyesini dikkatle izle ki anlayabilesin. Ben tamamen anlayabildim mi? Hayır.
Filmi seyredip olaya tamamen hakim olan bi arkadaşımız varsa da açıklarsa sevinirim.
filmin süresi baya kısa o açıdan çok aşırı sıkıcı bir film değil.
ancak bu filmi anlamak için kaç kez izlemek gerekir, ne yapmak gerekir orasını anlamadım. tipik bir zaman yolculuğu filmi değil zaten yani back to the future gibi kendiliğinden gitmiyor. filmi anlamak için 6 7 sayfa çıkarım yapılmış ancak hepsi ingilizce artık çatlayacağım sinirden çıktısını alıp gideceğim bir mütercimin yanına.
evet bu filmden ilk seferde bir halt anlaşılmıyor arkadaş. herkesin anlayabileceği üç beş bir şey oluyor bu sadece.
şimdiye kadar tek bildiğim şu bu zamana yolculukta alternatif bir geçmiş oluşturuyorsun yani geçmişte yaptığın şey tam olarak gelecekte olan zaman çizgisinde bir değişikliğe sebep olmuyor. stewie sık sık yapardı böyle yolculuklar family guy'da ve bir şey değişti anda gelecek tümden değişirdi sonsuz derecede farklı gerçek evren olduğu için parelel evren hesabı. neyse işte bu o tarz bir yolculuk değil ki zaten çıkarmışlar bir harita. bu yolculukta farklı alternatif bir geçmiş daha oluşturuyor ve o alternatif geçmişte bir alternatif geçmiş daha ve onda bir alternatif geçmiş daha burası da en kısa tabirle inception hesabı. ancak oradan daha zor olan kısmı orada bir ipucu ile olay belli edilirken burada kaçıncı alternatif geçmişteler anlamıyorsun bir türlü.
neyse işte efendim durum böyle. ya filmi durdurarak elime kalem kağıt alıp tek tek çözerek tekrar izleyeceğim ya o metne tümden türkçeye çevirttireceğim.
sizlere kıyak olarak filmi anlamak için gerekli dökümanlar:
1- bu filmi anlamak için değil neyle uğraştığınızı anlamak için. filmin durumu bu işte en sağda en alt köşede:
7000 dolarlık bütçesi olan bağımsız bir film. yönetmenliğini, başrolunu, orjinal müziğini ve kurgusunu shane carruth'un üstlendiği bu film sundance akademisinin desteğiyle çekilmiştir. filmde açıkçası mühendis olmayan anlamaz dedirten diyaloglar filmin hikayesini en anlaşılmaz yere getirip orda bırakıyor. hani diyaloglar biraz daha basitleştirilmiş veya görsellik daha da yerinde kullanılmış olsa gerçekten çok çok iyi bir film çıkabilir ama olmamış.
hani kimi filmler vardır ya, bir kere izlersin. finaliyle allak bullak eder, tekrar izleyerek parçaları yerine oturtmak istersin. the usual suspects, memento etc.
işte bu film aynen bunlar gibi bir film. fakat bu filmi ikinci kez izledikten sonra detayları yerine oturtacağını düşünme, belki filme dair ufak bir fikrin olabilir. izledikçe yeni şeyler keşfedeceksin ama bunlar için kafa o kadar da kafa patlatmaya gerek yok sanırım.
Ama bana kalırsa zamanda yolculuk üzerine mantıklı ve doğrusal yaklaşan gelmiş geçmiş en iyi film olan Los cronocrímenes filminin çıkış noktası bu film. Yani yönetmen, primer'ı izlemiş. hımmm, şuraları biraz daha yumuşak anlatsaymış daha iyi olurmuş. dur hatta ben not alayım diyerek muhteşem, harikulade zaman suçları filmini ortaya çıkarmış. Tavsiyem, önce zaman suçları filmini izlemeniz. yalnız o filmi beğendikten sonra "aman zaman suçlarının çıkış noktası primer'sa kimbilir o ne kadar mikemmel bir filmdir" diye çıtayı yükseltmeyin sakın. sadece izleyin.
transformatör olarak bilinen elektronik devre elemanının içerisindeki giriş sargısıdır.
Sarım nüve üzerine kısa ve kalın bakır tel ile yapılır.Elektromanyetik alan etkisiyle seconder sagrılarılarına çıkış gerilimi düşürür.Çıkış gerilimi giriş gerilimi ve sarım sarısıyla orantılı olarak degişiklik göstermektedir.