renkler ve zevkler tartışılmaz tamam ama bu müzik türünü kim hangi zevkle dinler anlayamıyorum. bu kadar mı boktan şarkılar çıkar bir müzik türünden? ulan arabesk dinleyenleri bile anlarım ama bunu dinleyenleri anlamıyorum. son olarak azalarak bitsin.
popüler müziğin dallarından sadece birisidir. rock müzik de aynı şekilde popüler müziğin dallarından birisidir. pop müzik rock müziğe alternatif olarak daha hafif bir tür olarak ortaya çıkmıştır. icra edenlerinden en önemlisi "king of pop" lakabını taşıyan michael jackson'dır.
(bkz: pop)
(bkz: popüler müzik)
popüler kültürün türettiği, sanatı para için yapan topluluk. Bu müzik türü ile uğraşan şarkıcılar oldukça yaratıcıdır. bkz: ajdar, demet akalın, kuşum aydın, gülshen, ismail yk...
para için yapılan müziktir. sanatı mahveder. yapımcıları kapital rejimin etkisidir. şarkıcılarının ünlü ve zengin olmaktan başka derdi yoktur. pardon vardır. korsana hayır diye bağırıyorlar. albümlerimiz satılmıyor diye ağlıyorlar. sanatımız kitleye ulaşıyor derdinde değiller ama. sanatımız bize para kazandırmıyor sikiim böyle sanatı derdindeler.
içinde bulunduğumuz yıllarda her kesimden eleştiri alan ve aldığı eleştirileri sonuna kadar hakkeden ,her zaman (sözde aşk) konusunda yazılan,yazılsada tam anlatamayan,günümüzde (sözde aşktan) başka konuyu içinde barındıramayan, dinleyenlerin gerçekten ne için dinlediklerini bilmediğim içinde bolca nakarat bulunan kakara kikiri müzik öbeciği.ayrıca çok önemli bir özelliğinide esgeçmeyelim.bu müzik tarzının en can alıcı özelliği çok çabuk modasının geçmesidir.akılda kalmaz.sadece 2 gün dilde gezer ve birdaha onu gören olmaz.teletabilerin müziği bile aklımda kaldı yahu.
gereksizdir. gerçek hayatla en küçük bir bağlantısı yoktur. hiç bir zaman gerçekleri anlatmaz , bu müziği yapan insanlar sadece parasındadırlar . hiç biri müziğe değer vermez.müzik dediğin şey insanın hayatında bir şeyler değiştirebilmelidir . pop müzik ise dinlersin , ama o çalan şeyi kapandığın anda yine kendinsindir kimsenin hayatı dörtdörtlük olmadığına göre ve sende bir şeyler değişmediğine göre , o senin kulağından gelir gider bu nedenle gerçek değildir . demet akalındır serdar ortaçtır hepsi 14-15 yaşında ki kızların kafasında yeller estiğini bilir ve ona göre şarkı sözleri yazar. aman gittin üzüldüm , bodruma da gittik beraber , yok efendim bebekte tur atarım sinemaya giderim . ne lan bu , gerçek bir şey çıkarmaya çalışın . özet : pop müzik süslü sosyete kızlarının müziğinden başka bir şey değildir .
Bugünün pek çok pop şarkısı kürdi makamında yapılır. Antik yunanda platonun yazdığı devlet isimli eserde bu tip şarkılar yasaklanmıştır. zira o dönemler, insanları yoldan çıkaracak düzeyde olduğu düşünülmekteymiş.
Sonrasında benzeri uygulama, Vatikan tarafından polifonik müziklere getirilmiştir.
Pop müziğin derinliği zayıftır. Kulağa ulaştığında anlamlandırıp: bu pop!, abi hadise bu ya! diyebilmeniz çok olasıdır. Zira, şarkıları her kesimden zümreye hitap edecek basitliktedir.
Ancak kolay kolay, bir reggie, klasik müzik veya classic country şarkısını, bestelendiği türle bağdaştırmazsınız. Zira bu tür müzikler, kavranması güç olup; daha yüksek bir entelijansiyaya hitap ederler.
günümüzde akılda kalıcı olmayan, kendini tekrar eden müzikler üretilen akım. 80'ler ve 90'larda ki o şaşaalı dönemlerini aratmaktadır. neyse ki tarkan, ajda pekkan, sezen aksu, nilüfer gibi üstadlar tarafından ayakta tutulmaktadır.