bugün

karadağ ın başkenti.
podgoritzka diye telafuz edilir.
başkent kavramının size çağrıştırdığı şeyleri içermeyen başkenttir.
karadag ın baskenti.sokakta yururken montenegro cumhurbaskanı ıle karsılasabılıyorsunuz.ınsanlarıyla anlasabılmek ıcın bıraz sırpca bılmek gerekıyor cunku ıngılızce bılen esnaf sayısı cok cok az.
Belediye sınırları 1,441 km²dir. Kent nüfusu 137,000, kırsal kesim nüfusu ise 170,000 kadardır. Şehrin Yugoslavya dağılmadan önceye kadar Titograd ismini kullanmıştır.

http://galeri.uludagsozluk.com/g/podgorica/
karadağın başkenti olup, podgoritsa diye telaffuz edilir. çok küçük bir şehirdir, tamamını 3 saatte gezebilirsiniz. her tarafı dağlık olan karadağın en düz yeri bu bölgesidir. oldukça düzenli bir şehir planlamasına sahiptir.
insanları oldukça yardımseverdir ama aynı dili konuşamadığınız için pek anlaşamazsınız. zira esnafları bile pek ingilizce bilmez. gitmeden birkaç sırpça kelime öğrenmekte fayda var.
en kötü yanı yemekleridir, zira kahvaltı dahil her öğünde aşırı domuz eti tüketilir, restaurant tarzı çok yaygın değildir, genelde ayaküstü dilim pizza satan işletmeler mevcuttur.tavsiyem Hercegovacka caddesindeki calimero isimli şirin hamburgecidir. çalışanları ingilizce bilmese de işaretlerle kullanılan etin dana eti olduğunu anlatmışlardı.
ve tabi ki gece hayatı. bu küçük şehrin en güzel yanı gece hayatıdır. şehir ufak olmasına rağmen çok sayıda gece kulübü mevcuttur. podgorica gençliğini bu mekanlarda görebilirsiniz. özellikle kızları çok güzeldir. kulübe girdiğinizde manken gibi ablalar sizi şaşırtmasın, oldukça da sıcakkanlıdırlar.
şehir çok ucuz. taksilerde açılış ücreti yok. dünyanın yolunu gidip 5-6 euro veriyorsunuz. içkiler de oldukça ucuz. türkiyede 15-20 liraya içtiğiniz kokteyller orda 3 euro.
son olarak montenegro tr vatandaşlarından vize istemiyor, bölgeye uçuş yapan havayolları ise montenegro airlines, jat airways ve türk hava yolları.
yugoslavca da c harfi ts diye okunduğundan podgoritsa şeklinde okunur.
Karadağ'ın Türkçe ismi pek bilinmeyen başkenti.
(bkz: Podgoriçe)
Bir balkan şehrine yaraşır biçimde güzel güzel akan bir nehrin etrafına kurulmuş bir şehir. (bkz: Moraca nehri)
Tikanın restore ettirdiği osmanlı'dan kalma 2 adet küçük cami, bir adet saat kulesi mevcut ki görmeseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz. Şehrin eski mahallesi, varoşu stara varos bölgesinde bütün turistliğinizle yürürken bile kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Karadağ'a giderken ya da karadağ'dan dönerken havalimanını kullanmayacaksanız çok da zaman ayırmanız gereken bir yer değil bence.
karadağ'a türkiye'den uçakla giriş kapısıdır. istenirse yakında devletin işlettiği şarapçılık tesislerindeki şarap mahzeni ziyaret edilerek şarap tadımı yapılabilir.

görsel
en kısa boylu kızın 1.65 boyunda olduğu, yalnız olup özgüven sahibi olmayan erkeklerin depresyonlarının daha da artarak geri döneceği, efsanenin aksine kızların teklif etmediği şehir. yakışıklı, uzun boylu, ağzı laf yapan fırlamalar yalnız kalmaz tabi. bize de onlardan uzaklaşmak düşer elbette.
boyları 1.70 civarında olan güzel kadınlara da rastlanılabilecek karadağ başkenti.