bugün

Yer egzersizlerini yoga unsurlarıyla birleştiren, yer hareketleri ve plastik top gibi aletlerle yapılan hareketler olmak üzere yaklaşık 500 hareketten oluşan, tüm vücut için bir kondisyon sağlayan bir spordur. Spora adını veren, Alman Joseph Pilates 1930larda bu egzersiz metodunu dünyaya tanıtmış. bu amca çocukluğunda bir çok hastalık geçirmiş. Vücudunu yattığı yerden güçlendirecek, direncini arttıracak hareketler keşfetmeye başlamış. Spor yöntemi olarak bu hareketleri 1. Dünya Savaşı sırasında sakatlanan ve hareketsiz kalan asketleri güçlendirmek ve rehabilite etmek için geliştirmiş. Bugün bu yöntemin doğru nefes almaktan, doğru bel kemiği ve kalça hizalaması yapmaya, vücudun doğru pozisyonlarda durmasını sağlamaya kadar pek çok yararları olduğunu biliniyormuş.
haydi bakalım..kaldırın kıçınızı!
(bkz: Sculpture) adlı Levent'teki spor salonunda da eğitimine (bkz: Ümit Demirel)'le başlanan, özellikle kasları uzaltmaya yaradığı ve çevikliği arttırdığı iddia edilen program.
spora alışkın olmayan bünyeleri ilk denemeden sonraki sabah sarsan spor. (bkz: kendimden biliyorum) alt bacak kaslarından boyun kaslarına kadar heryeri ağrıtır. ama 5. seferde farkları hissedilmeye başlıyormuş, dayanmak lazım. ayrıca sports internationalda üyelik dahilindedir.
pilates e gönül vermiş olanlar için;
(bkz: pamela spence)
(bkz: sarah jessica parker) ve (bkz: sarah jessica parker ın karın kasları)
vertebralar arasını açtığı için boyun biraz uzadıgı gözlenen son zamanlarda oldukça sık karşımıza çıkan egzersiz biçimidir..terabandlar,dumble ve sağlık toplarıda egzersizlerde kullanılmaktadır..
sakatlanan sporcuların ve dansçıların egzersizlerine sağlıklı bir şekilde dönmelerine ve fitness düzeylerini korumalarına yardımcı olan, kalbi yormadan kasları çalıştıran egzersiz sistemi.
bu konuda uzman kişiler tarafından hastaya seçilen uygun düzey pilates egzersizlerinden tüm hasta grupları faydalanabilir.
önerilen belli başlı hastalık ve rahatsızlıklar;
- bel ağrısı,
- bel fıtığı,
- bel kayması,
- omurgada darlık,
- omurga eğriliği,
- kireçlenme,
- romatizmal hastalıklar,
- kemik erimesi,

vb. hastalığı olanlar dışında;

- doğum öncesi ve sonrası tüm bayanlar,
- uzun süreli ayakta durması ya da oturması gereken işlerde çalışanlar,
- sporcular
- dansçılar sayılabilir.
fiziksel fitness sistemi.pilates metodunun zihnin kaslar üzerindeki kullanımını desteklediği için kontrol bilimi olarak adlandı. pilates, bedenin dengeli tutulmasına yardımcı olan ve omurgayı desteklemekte önemli işlevi olan temel kaslar üzerine yoğunlaşılan bir egzersiz programıdır. nefes egzersizi teknikleri de yer almaktadır.
günümüzde pilates pek çok fizyoterapist tarafından rehabilitasyon sürecinin bir parçası olarak kullanılmaktadır.faydaları; vücudun duruşunu düzeltir. doğru nefes tekniğini öğrenmeye yardımcı olur.bayanlarda hamilelik sonrasında mide bölgesinin düzelmesi için iyi sonuçlar verir.vücuda faydasından başka stresden uzaklaşmak için ideal bir egzersizdir.
sanılanın aksine zayıflatmayan ancak kasları uzattığı için aynı kiloda çok daha zayıf görünmenizi sağlayan egzersizdir.
Joseph plates'in "kontroloji" adını verdiği metodu, zihin ve beden bütünlüğü öngören denge nefes ve hareket sistemlerinin bir sentezidir. Eklem ve kemikleri hayat boyu korumak için kas güçlendiren, esneten ve özellikle içsel karın kaslarının kuvvetlendirilmesi esasına dayanan bir sistemdir. Joseph Pilates, egzersizlerini şöyle tanımlamıştı: Sadece üç derste farkı hissedecek, on derste farkı görecek ve 20 derste tamamen farklı bir vücuda sahip olacaksınız

Pilates egzersizlerinin amacı; karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendirip, vücudumuzun üst kısmında sağlam bir iskelet oluşturmaktır. Pilatese göre vücut merkezi, derindeki kaslarla bel kemiğine en yakın kaslardan oluşur. Klasik egzersizlerde zayıf kaslar zayıflama, güçlü kaslar güçlenme eğilimindedir. Bu da dengesiz adale yapısına, kronik bel ağrısı ve sakatlıklara yol açabilir. Pilateste kas yapısı bir bütün haline getirilir. Kilo vermeseniz de ince görünürsünüz. Sakatlanmaları zorlaşır. Dayanıklılık artar, metabolizma hızlanır. Her 10 kişiden 8′i, yaşamının bir döneminde, iskelet ve kas sistemi sorununun etkisi altında kalıyor.

Vücudumuzun tüm kaslarını çalıştıran ve vücudumuzu tanımamızı sağlayan bir çalışmadır.Ayakta başlayan çalışma,vücut ısısının arttırılmasından sonra,eklemlerin ısıtılması ile devam ediyor.Ayakta gerdirme ve sıklaştırma hareketleri,uyum içinde ve rahat bir şekilde yapılıyor.Ayak açıklığı arttırılarak,kolların ve vücudun açıları büyütme çalışmaları gerçekleştiriliyor.Kol ve bacak koordineli bir şekilde çalışıyor.

PLATES çalışmalarının temel özelliği ,bel , karın ve sırt kaslarının çalıştırılmasıdır..Klasik mekik hareketleri PLATES de daha yavaş ve kontrollü yapıldığından oldukça zorlayıcı hareketler olarak değerlendirilmelidir.Yerde karın bölge hareketleri devamında yüzükoyun yatarak sırt ve bel bölgesi çalışmalarına başlanıyor.Bu aktiviteden sonra basen bölgesini destekleyici hareketler yapılıyor.Kendi ağırlığınızla yapılan,kasın tonusunu arttırıcı bir çalışma olan plates zor bir çalışma şeklidir.Defalarca yapılan egzersizler zamanla uyum içinde keyifli bir hale dönüşmektedir.

scarecrow.iwannaforum.com
son moda vücut geliştirme tekniği. genellikle bayanlar tarafından tercih ediliyor.
(bkz: pilates)
tabaklar.
vallahi.
madonnanın reklam aracı olarak kullanılması sonucunda dünya çapında rağbet görmüş ve beğenilmiş egzersizler bütünü. ülkemizde ve dünya sosyetiklerinde kullanımı oldukça fazla lastiğimsi düzenek sporu.*
bildiğin, lisedeki kültür fizik hareketlerini yumusak bir topu bacaklarının, kollarının arasına alarak yaptıgın ve karsılıgında on kat daha fazla para verdiğin yeni moda hede.
Boyu uzatmadığı fakat duruşu düzeltip iskelet yapısını havaya diktiği için olduğunuzdan birkaç cm daha uzun görünmenize sebep olan sosyete sporu.Her bünyeye tavsiye edilir.
Yoganın biraz daha light hale getirilmiş ama her bünyenin yapabileceği egzersiz bütünü. Tarafımdan da uygulanmakta ve istifade eilmektedir.
pilates'in yandan yemişi.
kocaman bir topla samimi olunan yat uzan yuvarlan tarzı salakça bir moda oyundur..
gerçekten yararlı bulduğum spor.1 aydır derslere katılıyorum ve gerçekten tavsiye edebilirim.toplumda topla yapıldığı için fazlasıyla yadırganıyor.ama beynimizdeki o dar sınırları aşıp bu tür sporları denemeliyiz..
yapmaktan çok yapanları izleyemenin zevk verdiği yeni çağın popüler sporu.
şu an izliyorum da ebru şallı bi balonu düdüklemeye çalışıyor. eğer böyle bi şeyse hakkaten, denemek istiyorum ben de.
http://www.bigumigu.com/d...%20pilates%20yapmazdı.jpg
duruş bozukluklarını düzeltip, vücuda sadece 2 ayda bambaşka bi esneklik ve zerafet kazandıran spor.
kasları uzatan, terlemeden de kas yapabilme imkanı sunan, tarafımdan bir haftadır yapılan spor. yorucu ve hemen etki göstermeyen diğer egzersizlerin aksine 1 hafta gibi kısa bir sürede gözle görülür bi değişim gerçekleşebiliyor. * üstüne üstlük sıkıcı da değildir. büyük bir zevk alarak yapılabilendir.
topun üzerinde dengesini sağlayamanların ağzının üstüne düşüşünün ömre bedel olduğu spor.