elin gavuruna ödenen çuvalla paranın yurt içinde kalmasını sağlaması bir yana, kültürümüzün sikindirik amerikan kültürü ile darbe yemesinin önüne bir nebze geçen animasyondur. folklorümüz bu animasyonda işlenmektedir. emeği geçenlere teşekkür ederim. ödediğim elektrik faturasının trt'ye giden kısmını bu sebeple 1 aylığına helal ediyorum.
bebekler için hazırlanmış çizgi film olması hasebiyle biz yetişkinlere saçma gelmesi hayli doğaldır.
bu kadar velet seviyorsa bu çizgi karakteri vardır sempatik bir yanı. benim kuzen gözünü açığında pepee diyor. bir de hareketlerini kopya etmeye başladı hafiften.
türk kültüründen ögeler barındırdığı için de destekliyorum, bizler bugs bunny ile paskalyayı öğrendik, bilmem neyle noeli, şükran gününü, şirinler ile komünizmi öğrendik. bizim çocuklarımız da horon tepen, halay çeken, milli bayramları bilen bir pepee ile büyüsün.
daha büyük yaş grupları için benzer formatta çizgi filmlerin yapılması gerekir hatta.
Yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç olan Türk çizgi film karakteridir.
Başlarda olumlu yaklaşmaya çalıştım hatta arasıra sevdim de ancak giderek saçma bir iş olma yolunda ilerliyor.
Türk çizgi film yapımcılığı için önemli ve değerli bir adım olsa da içeriği ve çizgileri itici olmaya başlamıştır
Çizimleri oldukça yapaydır,renkler göz yormaktadır.Pepenin sürekli hoplayıp zıplaması sinir bozmaktadır.
Daha da ötesi bugüne kadar seyrettiğimiz 'ayı yogi,şirinler,tom&jerry..vs' gibi çizgi filmler gibi eğlendirmekten çok uzaktadır.Bu çizgi filmlerin hepsi evrenseldirYani,her ulustan çocuğa hitap edebilmektedir,ancak Pepe hiçbir zaman yerel olmaktan öteye gidemeyecektir.
Çabayı takdir ediyorum ancak üzerinde biraz daha kafa yorulması gerektiğini düşünüyorum.
Pepee, bir Türkiye çizgi dizisi ve dizinin kahramanı olan çizgi karakterin adı.
Pepee çizgi filmi Eskişehir;de Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu tarafından hazınmakta ve 3-6 yaş grubunu hedefler. TRT Çocuk kanalında yayınlanmaktadır. Senaryosu; oyuncu Ayşe Şule Bilgiç&;e, müzikleri anadolu rock şarkıcısı Ali Tufan Kıraça aittir.
Pepee karakteri, konuşma zorluğu çeken 4 yaşında bir erkek çocuktur ve karakterin ismi Anadolu;da konuşma zorluğu çeken insanlara takılan ;pepe” sözünden gelir. Pepee, çizgi film ilerleyen bölümlerinde konuşma güçlüğünü aşar ve düzgün konuşmaya başlar.
Çizgi filmin diğer kahramanları arasında Pepee;nin annesi, babası, dedesi, ninesi, kız kardeşi Bebe, arkadaşları Zulu, Maymuş, Zuku ve Şila adında bir kuzeni vardır.
tv de yayınlanmadığı sırada kardeşime bilgisayardan açıyim dedim you tube sayfasını gördüğü anda benim uludağ sözlüğe yazar olduğumu öğrendiğim zaman verdiğim tepkiyi verdi.*
kendisinin kakalar tuvalete, çişler tuvalete artık yapmayacağız popomuzdaki beze isimli bir eseri vardır; kardeşine tuvalet eğitimi vermek için onun doğum gününde böyle bir şey yapmış sevimli karakter...