bugün

fenerbahçeyi yenmesiyle varlığından tekrar söz ettirebilmiş ilçe. oysaki pendik 80 li yılların sayfiye yeridir. onlarca villaya ve pen otel* gibi bir şöhrete ev sahipliği eder.sahil yolu ulaşmadan önce doğu mahallesi tarafında kumsalından gençler dal şafak denize girerdi.

tarihi bir ilçedir. geçmişi bizansa kadar dayanır. isim evrimi pandikyan=>pandik=>pendik olarak cüceltilebilir. Merkez camii ben diyim 1800 siz deyin 1700lü yıllarda yapılmıştır.80li yıllarda çıkan bir yangından sonra yeniden inşaa edilirken pilot ilçe olarak seçilmiş ve muntazam bir paralel yol kavramıyla imarlandırılmıştır. tren yolundan tek caddeyle sahile kadar yön değiştirmeden gitmek mümkündür.

Göç dalgasıyla beraber çok uluslu bir yapıya sahip olan pendik yıllar yıllar önce 200 bin nüfusa ulaşmıştı, varın artık şimdiki sayıyı siz tahmin edin. çarpık kentleşmeye yenik düşürülmesiyle eski egzotik havasını kaybetmiş ve sıradanlaşmış bir ilçedir. esnafı türlü türlüdür. murat abisi vardır berber kraldır.
ayrıca pendik fenerbahçe'y'i yendiği sene 2.lig 3.grupta mücadele etmekteydi, kendilerine yapılan bir haksızlığı(sarı kart cezası bulunan oyuncu oynatma) "aman ya bize ne? nasılsa biz birinci lig için mücadele etmiyoruz, düşmeyiz de!" edasıyla araştırmayan, en sonunda 2 puanla lige veda edip senelerce 2.lige dönemeyen bir futbol klubune sahiptir. (bkz: pendikspor)
sınırları içinde sabiha gokcen uluslararasi havalimani ve istanbul Park'ı bulunduran istanbul ilçesi.
onca yaşanmışlığın güzel hayâllerine kapılmamı sağlayan, özlem dalgalarını artçı şokları ile birlikte üstüme salan ilçe.
Yıllardır içinde yaşadığım ve bağımlılık yaratan bir ilçedir.
pendikteyken ah bi kurtulsam burdan bi daha hayatta geri dönmiycem dersiniz fakat en fazla 15 gün uzak kalabilirsiniz.
haftanın 7 günü taşlıbayır ve kaynarcadan gelen gençler fazla mesai yaparak pendiklileri canından bezdirir kap-kaç,gasp,hırsızlık,sarkıntılık almış başını gitmiştir.
mümkünse gidilmemesi hatta yaklaşılmaması gereken yerdir.sokaklarında serserileri çokçadır.istanbulun sürgün yeridir.kadıköye bile ulaşmak 1 ila 1.5 saatinizi alır.
çarpık kentleşmenin güzide örneklerini barındıran, nüfusu yarım milyona yaklaşan, istanbul'un kocaeli'ye bağlanması gereken ilçesi
Sabiha gökçen havalimanı, Ömerli barajının bi kısmı ve kurtköy ile kaynarca bu ilçenin sınırları içinde yer almaktadır, bunların yanı sıra Aydos ve Gözdağı da Pendik'tedir.
Tabi bir de Fenerbahçe'ye tarihininen acı mağlubiyetini yaşatan ve an itibarıyla 2.lig B kategorisinde mücadele veren futbol takımıyla ünlüdür.
80li yıllarda ülkücülerin kalesi olarak adlandırılan istanbul ilçesi.
üsküdardan 16A hatlı otobüsle gidebilceğiniz ilçe.
kaynarcaya yürümesi güzel olan ilçedir.
iyi tarafı ;

bursa ya sıksık gidiyorsanız , yalova ya 45dk. da feribot ile geçebilirsiniz.. bu da yolunuzu dehşet kısaltır!!!

kötü tarafı ;

neredeyse tüm entrylerde adı geçen serseri şahıslardır! ülkü ocağının önünden geçmek zorundaysanız ve de kadınsanız allah kolaylık versindir. utanmadan siyasi bir standın önünden bile laf atabilirler..
yaklasık 450.000 nüfuslu istanbul anadolu yakasına ait bir ilçedır
zamanında fenerbahçeye en büyük pandiği atan takımın mensubu olduğu ilçe.
kartal pendik gittik geldik sözüyle anılan, istanbul minibüscülerinin büyük bir çoğunluğunun ikamet ettiği ilçe.
kartal'a bağlı iken ayrılıp ilçe olan yer.
kız arkadasla gezilmemesi gereken bir yerdir, eğer gezmekte ısrar varsa, sinire strese hazırlıklı olmak gerekir, bir çok öküzü, sığırı, köpeği ve bilimum hayvanı içinde barındırır, neden hala bu hayvanların yasadıkları yerleri pendik'ten ayırmıyorsun canım belediye baskanım sorusuna da "allah'a sükür tüm oylar onlardan geliyor" diye cevap verilir. ilçenin heryerine camii yapılır, birsürü gaspçı, hapçı ve meteliğe kursun atan sahte tikiler yasar, yalnızca batı mahallesi güzeldir, yasamaktan nefret ettirir ama uzak kalınca da "noolursa olsun pendik yine lan" dedirtir bu garip semt. ertesi gün olur, bir yere gitmeye karar verilir, ama çok uzaktır, yine de gitmek istenir. keske pendik hiç olmasaymıs denir.
istanbul'un büyüme potansiyeli en büyük ilçesi. formula pisti ve sabiha gökçen havalimanı ile kalkınma hızını artırmış, olası bir üniversitenin kurulması ile de il olarak bağımsızlığını ilan edecek güzel pendiğim..
50 li yıllarda, istabul un gözde sayfiye ve piknik alanı iken günümüzde alelade bir beton yığınına dönüşmüş olan semt. 50 lerde,tren istasyonu civarında bulunan kasapları meşhurmuş.tren ile buraya gelen istanbullular kilo ile etlerini alıp, tepelere çıkıp piknik yaparlarmış. ayrıca cumhuriyet kurulana dek hatırı sayılır bir nüfusa sahip bir rum köyü imiş.
tepelerinden merkezine, yağmacılar tarafından her geçen gün daha sıklaştırılarak yapılan akınlardan dolayı insanın terk edesi gelen ancak yine de terk edilemeyen tuhaf bir diyardır. eski pendikliler yağmacılara pendik çarşı, pendik burnu, devlet hastanesi çevresi,ankara caddesi, 19 mayıs caddesi, 12 eylül caddesi gibi ellerinde tuttukları son birkaç mevziyi kaptırmama savaşını vermektedir bu ilçede.
güzel bir sahil ilçesi. neredeyse her gün giderim, sahilyolu'nda yürümek ve o deniz kokusu insanın stresini atar. eğer güzel bir gün ise sabah ve akşamüzeri spor yapan insanlara rastlamak mümkün.
pendik'te saat 08:00 ila 14:00 arasında kucak kucağa oturup sevişen liseli abazalarına sahilde rastlamak pek nahoş bir durumdur.pendikli tikiden bozma ergen kızlardan faydalanamayan pendikli abazalar ise eczanelerden prezervatif çalıp kayalıklarda masturbasyon yaparak kendilerini avuturlar.bu vaziyet karşısında ben ve benim gibiler bunlara küfretsekte, dövsekte dişimize göresini bulup kovalasakta bu hiçbir şeyi değiştirmemektedir.pendikli ergenler abazadır abaza kalacaklardır.
merkezdeki insanların diğer mahalledeki yaşayan insanları sevmemesiyle ünlü ilçemiz.
örnek vermek gerekirse kaynarca ; kaynarcalılar hep dışlanır ve dışlanmayı da hak ederler .
ilçe merkezi dışında bir boka benzemeyen ilçe.ayrıca bir pendikli bilir ki, bir kaynarcalı insanla aynı havayı teneffüs etmek işkencedir,ölümdür.
Fenerbahçe için "Geldik, gördük, pendik" manşetini gazeteye attıran takım.
güzelleşetirip geliştireceğiz diye sahilinin ırzına geçilen ilçe.

(bkz: üzerinde durduğumuz yer ben çocukkken denizdi)