hayatı çok basit sananlarca üretilmiş komik bir fikirdir. hiç kimse bunu düşünemedi zaten anasını satayım. piyasaya gereğinden çok sıcak para girerse bunun bedeli nasıl ödenir önce onu araştıracaksın sonra diğer basamaklara çıkıp tekrar bu konuyu irdeleyeceksin. o değilde gençlik enteresan daha kendi karınlarını doyuramadan koca ülkenin ekonomisine çözüm bulduklarını sanırlar.
ülke güçlü bir ülkeyse, parası değerini kolay kolay yitirmeyecek durumdaysa başarılı olabilecek fikirdir. lakin her aklına esen ülke haydi parayı basalım derse rezil olur çıkar. parasının değerini eritir, ithalat yapamayacak duruma gelir, hele ki ithalat bağımlısı bir ülkeyse bir anlamda kendi ipini çekmiş olur.
not: paranın değerinin kolay kolay düşmemesi ile kastedilen ülkeye zarar vermeyecek hafif düşüşlerdir. paranın hakettiği değere düşmesidir bahsedilen.
enflaayon dogurur. madem oyle hakk agziyla aciklayayim durumu. para basip memurun iscinin maasini yükseltirken yani bastigin parayi piyasaya surersen, memur aylik 10 kilo domates aliyorsa 15 kilo talep etmeye baslayacaktir isci 7 kilo aliyorsa 12 kilo almak isteyecektir cunku eskisinden cok kazaniyorlar. domatesi satan pazarcida gerizekali mi o da domatese zam yapacaktir bu yuzden. sen telefonunu satisa cikarsan en yuksek fiyata satmak isterdin bu yuzden fiyatini da insanlarin odemeye hazir oldugu en yuksek fiyattan belirlerdin. yani memur tekrar 10 kilo isci tekrar 7 kilo almaya gucu dusene kadar domatese zam gelecektir. basbakanin domates hesabiyla kabaca. anladin mi. bu yuzden para basilmaz keyfe gore. hayati boyunca bunu hic anlamamis insanlar icin cevap olur belki.
Dolar dünyanın en değerli paralarından biri ve ABD Türkiye'nin on katı bir ülke. Hem parasının dönüş hızını arttırmak hem de parasını dünyaya satmak için fazla para basabilir ama aynı yöntemi canım Türkiye'mizde yapmamız aptallık olacaktır. Çünkü para içeride döner durur ve değersizleşir. Bir çıkolatayı 50 kurus yerine 2 tl'ye alırız dünya ülkelerinde de itibarsızlaşır.