mina kodumun dalyarahlari uc bes kisinin konustugu ingilizce dilinin zorunlu olmasina laf etmezken dunyanin dort bir yaninda konusulan ve bildiginizde size is kapilari acan osmanlica dersinin zorunlu olmasina laf ederler.
bu derslere girmiş biri olarak (Hemde 2 yıl önce), kesinlikle iğrenç olandır. derste kimse bi sik anlamaz çünkü yazması okuması falan çok zordur. özel zaman ayırmanız gerekir, hele ki YGS lys gibi baş belaları olan öğrenciler için çok zordur. edebiyat öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencisi bile bu lanet olası şeyi doğru düzgün okuyamaz ama lise öğrencilerinden bu beklenir. Kusura bakmayın sıçıp sıvamanın en üst haddidir. ülkede bu işi yapan bile yarım yamalak okuyorsa bizlerden birşey beklemek ahmaklıktır.
ayrıca tıpkı arapça gibi harfler cümlenin başında sonunda ve ortasında değişir. osmanlıca değil osmanlı türkçesi denir.
edit: bu arada, mağara soğuk muydu kardeş? Bu karar verileli iki yıl oluyor.
ingilizce, uluslararası alanda geçerliliği en fazla olan dildir, yani ortak dildir.
her şeyden önce, birbirlerinin dilini bilmeyen ve birbirlerini tanımayan iki farklı milletten insanın konuştuğu dildir. daha ne olsun.
osmanlıca ise hiçbir geçerliliği, hükmü kalmamış bir şeydir. türkçenin son derece yozlaşmış halidir. ne kültürü allasen. hem zorunlu olmasından bahsediyoruz burada, isteyen ayrıca öğrenebilir.
ve ne olursa olsun böyle bir konuyu "mına kodumun dalyarrahları" şeklinde bir üsluba sahip bir çomarla tartışamayız pek tabii.
zorunlu kısmı bilemem ama sorunlu bir ders olacağı kesin. emperyal güce sahip olup kendi dilini ve kültürünü dikte etmeyen tek gerizekalı imparatorluk daha iyi anlaşılabilir böylece belki
osmanlıca'nın ne kadar sikimsonik bir dil olduğunun halk nezdinde anlaşılması bakımından olumlu olacaktır. haber doğruysa maksimum 3 yıl sonra yürürlükten kaldırılır.
çok değil 1 sene sonra vazgeçilecek projedir. kim öğretecek oğlum onu. bu ülkede osmanlı türkçesi' ne hakim kaç insan var ki, müfredata alıyorsun. zaman kaybı.
osmanlı türkçesine ilgimin olduğunu ve bu dersin giriş kısmını aldığımı bir kenara bırakacak olursam, çok da şaşırmadığım bir karar. geç bile kaldılar. hatta liselere değil ilkokullara verilmesi lazımdı, ben öyle beklemiştim. neyse o da olur. ebemize de osmanlıca atlayacak artık ecdad-ı osmanlı. oh allah kabul etsin amin.
türkiye türkçesini çok güzel anlıyorlar,yazıyorlar,konuşuyorlar lisedeki öğrencilerimiz. ilkokuldan beri gördükleri ingilizceyi de mükemmel öğrendiler. arapça farsça karışımı suni bir yazı dili olan osmanlı türkçesini de mükemmel derecede öğreneceklerine eminim. keşke eğitimle ilgili kararları, eğitimle ilgisi bulunan insanlar alsa. hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan sırf ego tatmini için verilmiş kararlarla eğitim sistemi sersefil olmasa keşke.
edit: osmanlı türkçesi hakkında hiçbir halt bilmediği halde içinde osmanlı geçiyor diye coşanlar da ayrı bir komik, zihniyetsiz, kör cahil.
2023 hedefine suratle ilerleyen dunyanin 1 numarasi turkiye'de egitim sistemine cag atlatacak karardir.
Karanlikta hirkasini cikarirken cikan minik kivilcimlara saskinlik icinde bakan muhendisi ve miknatisin demiri cektigini bilmeyen kimya ogretmenini bizzat goren biri olarak inaniyorum ki, osmanlicaya lise tahtasindan aşina otsu beyinlere sahip gencler yetistirerek 2023 hedefine direk bodoslama girecegiz. Cok yasa big brother