Adana'nın bir ilçesiyken 1996 yılında il olmayı hak etmiş güzide memleketimdir. Aslında nüfusu azdır ama birçok asker polis şehidimiz de buradandır. Aynı zamanda Türkiye'nin dalgalanan en büyük bayrağı da buradadır. Her ne kadar çok bilinmese de fıstığıyla meşhurdur. Bunun yanında eğer yolunuz düşerse oranın simidini de yemeyi unutmayınız.
sadece memlekette osmaniyenin var olduğunu sanan, "kuru" erkeklik yapan, şehir dışına çıktıklarında "nerelisin" sorusuyla karşılaşınca "adanalıyım" diye cevap veren gofillerle dolu, doğan araba ve motorsikletleri(lüks motor değil amk bildiğin apaçi işi) uzay araçlarını görebileceğin küçük, yaşama dair tüm belirtilerden uzak bi kasaba.
her şeyin nüfus olmadığının, gelişmişliğinde önemli olduğunun kanıtlarından.
çukurovada kendisinden çok daha gelişmiş, şehir görünümüne kavuşmuş ilçe(!) mevcuttur. örnek vermek gerekirse tarsus (göçle oluşan mahalleleri hariç), iskenderun, kozan, ceyhan (göçle oluşan mahalleleri hariç)..
ki bu kasaba halinden ötürü evlerde gayet ucuzdur. örnek vermek gerekirse 90 bin merkez nüfusa sahip kozan'daki evler, 220 bin merkez nüfusa sahip osmaniye'deki evlerden 25-40 bin lira daha pahalıdır.
tarsus, iskenderun, kozan orta büyüklükte şehirlerken osmaniye büyük bir kasabadır. ama resmiyette ilk saydıklarım ilçe, son saydığım ildir.
osmaniye asla şehir ve şehircilik bazında tarsus, iskenderun, kozan ve ceyhan'a rakip olamaz. ancak kadirli'ye rakip olur.
ne kadar milliyetci olduklarini referandumda gorecegimiz il.
mhp lideri vaktiyle akpnin kayigina binen tugrul turkes icin hain diyerek partiden atmisti hatirlarsiniz.
Bugun de kendisi o kayiga bindigi icin ben bir mhp secmeni olarak kendisine hain vasfini layik goruyorum.
Sayet memleketim osmaniye referandumda ezici bir hayir cikarirsa diyecegim ki memleketim milliyetciymis ve bu haine bagimli degilmis. Ama yok memleketim de bu hainin izinden giderse o zaman anlasilacak ki bunlar milliyetci degil bahcelici.
Tam olarak neden şehir olduğunu anlayamadigim bir kent. Yollar berbat, kimlik zaten yok, çok ortada. Osmaniye denilince aklıma gelen fazla bir olay yok. Askerligimi yaptığım yer o ayrı. Güzel hatırlamıyorum.
adana'ya tekrar bağlanmalıdır.
zaten gidin sorun kadirli'ye, düziçi'ye, bahçe'ye. halen adanalıyız derler.
adana'dan il olması gereken tek ilçe tek bir adanalının yolunun düşmediği feke, saimbeyli, tufanbeyli gibi ilçelere hizmet gitmesi adına bölgede merkez görevi üstlenen kozan'dır. bu ilçelere adana mı, kozan mı diye sorun. hepsi kozan diyecektir.
zaten osmaniye il omadan önce il olması planlanan, televizyonda adeta il olduğu ilan edilen kozan'dı.
osmaniye'nin vefat eden belediye başkanı ve sonrası herkesin malumu.
içimizde yazar barındıran bir il olsun istediğim il, bir kaç hafta içinde anteb'e oradan kahramanmaraşa arada urfa ve osmaniye tereddütündeyim, şehrin %48'i orman kıymetini bilin ki; istanbul'dan kalkıp kamp yapmaya gelmek istiyorum, orada yaşayan varsa yeşillendirsin.
halkı ekseriyetle iyidir. artniyetli, haset, kıskanç bir halka sahip değildir.
misafirperver, milliyetçi, kendi halinde geçinip giden bir halka sahiptir osmaniye.
halkı aradan çıkan birkaç münferit vaka haricinde genellikle iyi. tabi osmaniye'de doğup, büyüyenleri kastederek konuşuyorum.
ama şehir olarak nüfusu 200 bin geçmesine rağmen görüntü olarak kasabadan hallicedir.
gidin yanıbaşındaki 170 bin nüfuslu iskenderun'a, 110 bin nüfuslu ceyhan'a, gidin 90 bin nüfuslu kozan'a şehircilik ne imiş görün.