bugün

* * Osman işmen 1952 yılında istanbul'da doğdu. 5 yaşından itibaren klasik piyano eğitimi aldı. işletme Fakültesinden mezun olduktan sonra, 1976 yılından itibaren müzikle ilgilendi.

1978 yılında ilk albümü olan Diskomatik Katibim'i çıkardı ve bu albümle Yılın Aranjörü Ödülünü aldı. Bu albümü 1979 yılında Disco Madımak ve 1980 yılında Kısa Dalga Vokal Grubu ile hazırladığı Disco Türkü izledi. Bu albümleri başta TRT olmak üzere Kemal Sunal ve Zeki Alasya-Metin Akpınar'ın bu yıllarda çevirdiği filmlerde kullanıldı.

Çıkardığı albümlerin yanı sıra, Nükhet Duru, Sezen Aksu, Ferdi Özbeğen, Nilüfer, Tanju Okan, Erol Evgin, Ahmet Kaya, ibrahim Tatlıses, Muazzez Ersoy gibi sanatçıların albümlerine de aranjörlük yaptı. Yurt içinde ve Yurt dışında orkestrasıyla birçok konserler veren Osman işmen, dünyaca ünlü Buddha Bar serisinin 3. albümünde Kale isimli şarkısıyla yer aldı. 1998 yılından beri çıkardığı albümlerde Jazz denemelerinde bulundu. Hayatı, Yazar Akın Ok tarafından Bir Şef, Bir Aranjör Osman işmen isimli kitapta yer almıştır.


Albümleri

* Diskomatik Katibim (1978)
* Disco Madımak (1979)
* Disco Türkü (1980)
* Disco Maşallah (1981)
* TRT Ara Müzikleri (1986)
* Disco Gencebay (1987)
* Jazz Eastern (1998)
* Rakkas (2000)
* Jazz istanbul (2003)
* Jazz Eastern 2 (2006)
* East Inn (2006)
* Sahara (2006)

Yer aldığı albümler

* Jazz in World
* Buddha Bar 3

Kaynak: vikipedi özgür ansiklopedi.
osman ismen ve orkestrasi olarak bir cok yesilcam filminin de muzigini yapmis muzisyendir.
(bkz: disco madimak)
(bkz: disco katibim)
90'lı yıllarda ahmet kaya'nın albümlerine de aranjörlük yapmış kişi.
kemal sunal filmlerinin genelinin soundtracklarını hazırlayan yüce şahsiyet.
Türk müziğindeki gizli kahramanlardandır. Kendi mıhteşem aranja albümlerinin yanı sıra onlarca albüme prodüktörlük yapmıştır.
Diskomatik katibim adlı albümünde mükemmel düzenlemelere imza atmış, yeşilçam'ın komedi filmlerinde bir sürü melodisine denk gelebileceğiniz değerli müzisyen.
(...)"Aranjörlerin dj lik “Yapacak bir şeyleri kalmadı onlar dj lik yapıyorlar. Ben müzik biliyorum, orkestrasyon biliyorum. Bugün pop olarak çıkan her şeye bakın bir klarnet ve alaturka furyası var. Orkestrasyon yazacak aranjör yok artık. Çağırıyor alaturkacıları, o çok ünlü aranjörler bir keman partisyonu yazamıyorlar. Kemancılara yazdırıyorlar. Utanmadan bilmem kaç bir dolar para alıyorlar. Ahlak dışı şeyler bunlar etik değil. Klarnetçiyi çağırıyorlar şarkı baştan sonra klarnetle gidiyor. Yirmi tane albümü yan yana koyun hiç biri birbirinden farklı değil. Manava girin patates, karpuz, kivi hepsi aynı tatta. Bu durum buna benziyor. Hepsi bilgisayara yenildiler. Çünkü bilgisayarlar onlardan daha üstün. Yapabilecek hiçbir şeyleri yok. Hep aynı şeyleri yapıyorlar. Bugün Türkiye’de pop müzik olarak yapılan müzikler Amerika’da jimnastik salonlarında yapılıyor. Çünkü telif ödemesinler ucuza yaptırılıyor. Teknoloji sağ olsun onun sayesinde yapıyorlar."

(15.04.2015)

Kaynak:
http://www.michaelshow.co...an-albumunu-acikladi.html