ortodoks ve katolik mezheplerinin farkı

entry9 galeri0
    1.
  1. merak edilen durumdur. katolikler tanrı kadar isa yıda kutsal sayarlar. ortodokslar isanın sadece bir elçi olduğunu düşünür ve tanrıya daha güçlü bağlılardır. katoliklikte rahip daha baskındır.
    0 ...
  2. 2.
  3. Katoliklere göre jesus(isa) dünyada iken sadece bir insanken,tanrının katına çıktığında tanrı olmuştur.ama Ortodokslara göre ise hz.isa hem dünyada hem de ötek dünyada tanrıdır.

    (bkz: monofizit) (bkz: diofizit)
    0 ...
  4. 3.
  5. Ortodoksluğa göre Kutsal Ruh Baba'dan çıkmışken, Katoliklere göre Baba ile Oğul'dan çıkmıştır. Bu ayrım sonucu Roma Kilisesi 1054 yılında Ayasofya'ya gönderdiği bir belge ile Ortodoksluk'tan tamamen ayrılmıştır ve iki kilise karşılıklı birbirlerini aforoz etmişlerdir.
    0 ...
  6. 4.
  7. Katoliklerde tanrı kadar isa da kutsaldır. Baba ile oğul inancı mevcuttur. Kilise baskındır ve rahipler ön plandadır.

    Ortodokslarda ise hz. Isa yalnızca elçidir. Kilise daha geri plandadır. Insanın tanrıya daha kolay ulaşabileceği inancı vardır.

    1054'te tamamen ayrılıp birbirlerini aforoz etmişlerdir.

    Katolik hristiyanlık batı roma imparatorluğu'nun, ortodoks hristiyanlık doğu roma'nın dini olmuştur.
    1 ...
  8. 5.
  9. ortodoks zenginlerin katolik garibanın mezhebidir. karanlık orta çağ avrupasın da tam 1000 yıl katolik mezhebi altında iğrenç şeyler yaşandı. şimdi islamiyete dil uzatanlar o dönemleri nedense hatırlamak istemez.

    ardından yine katolik mezhebi emperyalizm için kullanıldı. ortodokslar ise o dönemlerde açıkçası hep siki taşağına denk yaşadı.
    3 ...
  10. 6.
  11. onlarda herkes kardeş değil miymiş?

    vay aq. bizi iyi uyutmuşlar.
    4 ...
  12. 7.
  13. ekümeniklik sorunun vardır aralarında.
    0 ...
  14. 7.
  15. Ortodokslar anadolu'da misyonerlik faaliyetinde bulunmamış, katolikler bulunmuştur.
    0 ...
  16. 8.
  17. katoliklerin kullandığı haçın aşağı kısmı belirgin şekilde uzundur diğer üç taraf aynıdır, ortodokslarınki ise tam eşit uzunluktadır dört kısmı da.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük