sadece türkiyede uygulandığını düşündüğüm, yazılı olmayan, yavaş yavaş bozulmaya başlayan bir kuraldır. bir ortamda bayan olduğu için küfür etmemek, o bayanın küfür duymaya layık olmadığını, saflığını, temizliğini, edilecek küfrü ilk kez duyma olasılığına karşı vereceği tepkiyi gösterir bir yerde bu kural. iyidir iyi. etmemek lazım.
erkekteki inanılmaz derecede mükemmel işleyen sistemdir.
adam bütün gün 'amına koyim' küfrünü her cümlenin sonuna koyar hatta bunun farkında bile olmazken yanına bir kız geldiğinde zannedersin ki eski istanbul beyefendisi.. yanına 'erol' gelse 'irol' diyecek kıvamda. türk erkeği budur! kadını dövdüğü gibi yanında nasıl konuşması gerektiğini de bilir. *
başlığı görünce aklıma geldi eskiden osmanlıda herhangi bir mahallede bir genç kız oturuyorsa oturduğu evin camına kırmızı saksıda çiçekler koyarmış o sokaktan geçen delikanlılar veya erkekler saksıyı gördükleri zaman küfür etmez hatta yüksek sesle bile konuşmazlarmış ki kız duyup rahatsız olmasın diye.
küfürbaz birinin arabanın önüne atlayan kediye salak demesiyle gerçekleşen hadisedir. daha sonra fail kişi dediğinden utanır. anasından başlayıp soy ağacını sayacağı kediye bayanlar var diye salak demiştir. ama hoş bir anı olarak hafızalarda da yerini almıştır hani. *
bayan olan ortamda küfür etmemek önemli bir saygıdır hocam. normalde agzına yapışır küfürler, refleks yani. ve bazen bayanların yanındayken agzından küfür kaçabiliyor:
+lan nerdesin?!
-olum önündeyim kapat telefonu kapat.
+(yanında bayan arkadaşını unutan gencin dramatik anı)vay a**** koy*** be ne körmüşüz.
-ıhm ıhm..
+yanımda olduğunu unutmuşum..
kişisel tercihtir. ben etmemeyi uygun görürüm. bazı bayanlar vardır onlar ederler. bir de, "ayy bak ben de ediyorum sen de et" tarzında salak salak cümleler kurarlar. son yıllarda kızların küfür etmesi moda gibi bir şey oldu. bunu bir rahatlık gibi falan görüyorlar sanırım. ne kadar itici olduklarının farkında değiller. "lan" diyen kızlar da en az onlar kadar iticidir ayrıca.