ontoloji

    22.
  1. Görseldeki kitapta varlık felsefesiyle ilgili temel problem çok iyi serimlenmemiş olsa da güzel bir kitaptır.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1420711/+
    7 ...
  2. 10.
  3. "bekle beni bebeğim ben geliyorum" dediğim felsefenin kalburüstü bir kısmı. varlık nedir? varlık var mıdır? varlık tanımlanabilir mi? (varlık var mıdır favorim, yüzbinmilyon saat geyiğini döndürebilirim seni seviyoruz heidegger...)
    5 ...
  4. 21.
  5. 6.
  6. tam olarak "varlık felsefesi" Evreni değişmez bir penise, aman prensibe göre açıklamak mümkünm müdür ? Evrenin "ana maddesi" nedir ? Evren niçin var olmuştur ? Sorularına verilen yanıtlar varlık felsefesini (ontoloji) oluşturur.
    **
    3 ...
  7. 18.
  8. görünen dünyayı-maddeyi olduğu kadar ardındaki gerçekliği, varlığın doğasını inceleyen bir felsefe dalıdır.
    3 ...
  9. 5.
  10. varlık yerine allah'ı koyunca olur sana ilahiyat. bu bağlamda verili kültürel kodları kırıp ontolojiyi irdeleyen kendini bulur ordan da varır tasavvufun engin deryasına.
    3 ...
  11. 9.
  12. 8.
  13. ilk felsefe olarak da bilinen ve teolojiyle benzerlikleri olan, zaman zaman metafizik anlamına gelecek şekilde anlaşılıp, bazen de metafiziğin bir dalı olarak görülen felsefe disiplin. metafiziğin, tek tek nesne ve olaylarla değil de, genel olarak varlık proble­miyle ilgili olan dalı; varlığı varlık olarak, varlık olmak bakımından ele alan bilim; varo­lan tikel şeyleri değil de, varlığın kendisini, varlığın temel özelliklerini konu alan, somut varlığı araştırmak yerine, varlığı soyut bir bi­çimde araştıran ve ‘varlığın varlık olmak ba­kımından doğasının ne olduğu’, ‘varlığın kendi başına ne olduğu’ sorularını soran fel­sefe dalı
    2 ...
  14. 11.
  15. 3.
  16. felsefe öğretmenlerinin her 3 kelimede bir kullanmayı alışkanlık haline getirdikleri, anlamı; varlık bilimi olan kelime.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük