siyasi içerikli isteyenler türk siyasetini kavramak adına prof. dr. ümit özdağ'ıntüm kitaplarını gözü kapalı okumalıdır.
bestseller tarzı isteyenlere jean cristophe grange'ın siyah kan'ını tavsiye ederim. 2009'a kadar çıkardığı her kitabı okudum. aklından bir sayı tut - john verdon popüler dediler okudum tırt. olasılıksız - adam fawer güzel.
Budala
Martin Eden
Suç ve Ceza
Anna Karenina
Savaş ve Barış
Notre Dame'in kamburu
Masam Bovardo
Adam Dediğin Benim Gibi Olur
1984
Hayvan çiftliği
Alaca karanlık
Parayı Bulduğum An alayını maviye boyayacağım....
Liste uzar gider mesaj atarsanız başka kitaplar da önerebilirim.
bilim ve bilim-kurgu arayanlara ayrıntılı yardımcı olabilirim. arşivimde ağırlıklı olarak bu kitaplardan var ve ben de çoğunu henüz okumadım. nasıl bir şey aradığın önemli. buyur gel bakalım hangi tarz istiyorsan buluruz belki bir şeyler.
Şeker portakalı (cocuk kitabi falan degil bu—icinize öküz otura otura, gozunuz dola dola okuyorsunuz).
Napoli romanlari.
Budala, elif batuman’in olan (ana fikri/plot’u olmayan, hayatin ta kendisi gibi ilerleyen bir kitap—buna acik degilseniz okumayin).
Jane eyre.
Villette.
Eleanor oliphant gayet iyi (yalnizligin en ic burkan tanimlamasini barindiran bir roman).
ikna, jane austen’den (bu da belki tum zamanlarin en romantik ilan-i askini barindiran bir roman).
Edit: Villette’in türkce cevirisinin ismi “geçmişin gölgesinde” imiş. Yeni yayimlandi sanirim. Melankolik romanlari seviyorsaniz hic kacirmayin. Ben Jane eyre’dan daha cok sevdim.
Nino haratischwili’nin “the eighth life (for brilka)”sını nasil unuturum?? 1900’lerin baslarinda baslayip 2000’lere kadar devam eden, Gürcistan ve sovyetler birliginde gecen 800 kusur sayfalik dram ve hüzün dolu bir aile/sülale hikayesi okumak istiyorsaniz sakin kacirmayin. Türkce cevirisi var midir yok mudur bilemem. Orijinal dili almanca, bunun disinda ingilizce ve danca cevirileri oldugunu biliyorum.