obsesif kompülsif bozukluk

entry522 galeri12
    444.
  1. ilgi açlığı çeken ergen rahatsızlığı.
    Nerde bir özenti varsa sözde hepsi obsesif.
    Biriniz de menenjitim falan deyin bari amk.
    0 ...
  2. 443.
  3. Rahat olunacak zamanda rahat olamama ve grrgin olunacak zamanda gerilememe.
    0 ...
  4. 442.
  5. ilkokulda sanki önümde bariyer varmış gibi aptalca zıplamama sebep olan olay.çok fazla vardı da bir tek bunu söyleyeyim dedim.
    0 ...
  6. 441.
  7. Sahip olanlar asla askere gitmesin, bu hastalığa ve anksiyete bozukluğuna sahip biri olarak söylüyorum hiç çekilmiyor. OKB'den çürük almak isteyenlere söylüyorum alınıyor arkadaşlar, hatta anksiyeteden bile alınıyor.
    2 ...
  8. 440.
  9. Adından bile anlaşılıyor hastalığın psikolojik zorluğu.
    1 ...
  10. 439.
  11. Yaklaş, psikolojik danışman açıklıyor: konudan sapacağım ama olsun. Şimdi OKKB’yi açıklamam oldukça uzun sürebilir zira.

    Psikoterapistlik eğitimim süresince çok ilginç vak’alar ile karşılaştım. Misal, aslında OKKB’si olan kadına şizofreni tedavisi uygulandığını bile gördüm. Hatta EKT bile uygulamışlar danışana (meşhur filmlerde gördüğünüz elektrik şoku tedavisi). işin özü,olay yanlış teşhisten kaynaklanmış. Yazık.
    Psikolojinizi gerçek ruh sağlığı profesyonellerine emanet edin. Etraf sahte veya paralı diplomalılar ile dolu.
    2 ...
  12. 438.
  13. Hiçbir zaman iyileşmeyeceğimi düşündüren. Üzülerek söylüyorum ki obsesif olduğunuz konular bitmez, sadece değişir. Bugün A ile ilgili olur, geçtiğini düşünürsünüz, evet belki de geçer. Ama birkaç zaman sonra B üzerinde yoğunlaşırsınız. Bir sonraki duygusal zayıflık zamanınızda C sizi bulur.
    Tedavisi mutlu olmaktır, henüz mutluluğun ne olduğunu unutmadıysanız.
    Söylenecek birsürü şey var, muhtemelen birçok konuda olduğu gibi bunda da bu durumun öznesi olmayan biri sizi anlayamayacaktır. Özellikle bulaş konularında okuduğunuz hiçbir bilimsel gerçek sizi tatmin etmiyorsa, hayat biraz daha zor.
    7 ...
  14. 437.
  15. Demin tv'de denk geldim gene. Psikiyatrik hastalıklar içindeki en illetidir.dışarıdan millet güler böyle hastalık mı olur? Delinin derdi yok, iş icat ediyor kendine derler. Bir tür Dürtü kontrol bozukluğudur. Adamın a...na öyle bir koyar ki yaşayan bilir onu.

    Kendine hakim olamamak ne zor bir şey bir düşünün. Gününün 10 saatini takıntılarıyla geçiren insanlar var.
    4 ...
  16. 436.
  17. evde rahat koltuğunuzda otururken, akla gelen bir fikir yüzünden stres yapmak hastalıktır.

    akıl mekanik işler, eğer bir olayı düşünürseniz örnek olarak sabah biri size hakaret etti akşam bu durumu tekrar düşünürseniz akıl ve beden sanki o olay gerçekleşiyormuş gibi tepki verir kalp atışı hızlanır renginiz kızarır falan yani gereksiz savunma durumuna geçersiniz. bu durum süreklilik halini alırsa bu tür bir bozukluk ortaya çıkacaktır.
    11 ...
  18. 435.
  19. Obsesif belirtiler; Takıntılar, endişeye neden olan düşünceler, dürtüler veya zihinsel görüntülerdir.
    1 ...
  20. 434.
  21. Ölene dek benimle birlikte olacak takıntı rahatsızlığı.
    1 ...
  22. 433.
  23. Bende olan ve amerigonun oyunu falan olmayan hödö.
    0 ...
  24. 432.
  25. (bkz: pskiyatrist ibrahim bilgen)

    konuya vakıf bir hekimdir. ama tuzludur.
    3 ...
  26. 431.
  27. Bir hastalık duyunca bende de çıkar mı diye korkmaktır.
    1 ...
  28. 430.
  29. Tedavisinde düzenli terapi ve anafranil gibi ilaçların yardımcı görevi gördüğü rahatsızlıktır.
    2 ...
  30. 429.
  31. bu aralar yine muzdarip olduğum rahatsızlıktır. bazen hiç tetiklenmiyor. ama bir başladıysa, insana zulum gibi geliyor.

    çocukluğumda çıktı ortaya. içimden tanrıya küfürler ediyordum. tabii istemeden, elimde olmadan. sonra dokunduğum bir nesneye tekrar dokunma isteğim oluyordu. bu dokunuşları tekrar tekrar yapıyordum. bazen 10 bazen 20. söylediğim bir kelimeyi tekrar tekrar söylüyordum. veya duyduğum bir cümleyi, karşımdakinden tekrar söylemesini istiyordum. bazen evin içinde bir odadan başka bir odaya giderken gözüme çarpan bir detaya dönüp dönüp tekrar bakıyordum. bu detay bazen halıdaki bir desen bazen buzdolabının kapağındaki mıknatıslı süsler bazen de masada duran herhangi bir nesne..tuvaletin ışığını kapattığımı bildiğim halde 20 kere kontrol ettiğim oluyordu vb. hatırladıklarım bunlar.

    bunları yapmadığım zaman başıma kötü bir olayın geleceğini veya sevdiğim insanlara bir şey olacağını düşünüyordum. o yüzden bir hareketi, davranışı veya cümleyi tekrarlamama gibi bir lüksüm olmuyordu.

    sonra lise son ve üniversite yıllarında hiç ortaya çıkmadı. ta ki 2 yıl önceye kadar. yine ufaktan ufaktan kendisi gösterdi. son 6-7 ayda ise çocukluğumdaki kadar olmasa da etkisini gösteriyor.

    kısacası berbat bir şey.
    4 ...
  32. 428.
  33. Yaşanmış kötü bir olaya ve onu yaşatan kişilere karşı hissedilenlerin hiç geçmemesi ve dahi yıllarca sürmesi de buna girer mi? (Bkz: takıntı)
    3 ...
  34. 427.
  35. 426.
  36. Takıntı, korku ve endişe hastalığı. Hayat kalitenizi etkileyebilecek yüzlerce türü vardır. En basit örnek olarak; evden çıkarken ocağı, musluğu ve kapı kilidinin kontrol etmek için yarım saatinizi harcatabilir. Gideceğiniz yere gitmenizi zorlaştırır. Tüm bu kontrolleri yapmış olsanız bile yolda yine şüpheye düşüp geri dönebilirsiniz.

    Düzen, simetri, kusursuzluk ve beğenilme ihtiyaçları da en belirgin semptomları arasındadır. Tedavi edilmezse, akut dönemlerde intihara sürükleyebilecek dereceye varabilir.
    2 ...
  37. 427.
  38. 426.
  39. https://youtu.be/4pFn47d1o50

    Konu hakkında çok açıklayıcı ve çok faydalı bir video. Tam olarak ne tür bir obsesif kompulsif bozuklukla karşı karşıya kaldığınızı öğrenebilirsiniz.
    0 ...
  40. 425.
  41. 424.
  42. Kötü bir hastalıktır. Lakin en kötüsü değildir. Kendisinin sebep olabildiği derealizasyon en kötü hastalıklarda rakipsizdir. Okb insanın günde belli bir saatini yiyebilir ama insan çevresinden kopuk değildir. bir derealizasyon hastası yıllar boyunca dünyayla bağı kopmuş arafta bir halde yaşayabilir ve yıllarını kaybedebilir. tabi buna yaşamak denirse.
    1 ...
  43. 423.
  44. Hastalıklar ete kemiğe bürünüp karşıma otursa içlerinde seçip kafasını asfalta sürte sürte öldüreceğim bu olurdu kesin. insanın günlük hayatından yaklaşık bir saatini yiyen bir hastalık düşünün. Sinsi, kısacık hayat için fazla büyük bir törpü bu hastalık. Sebebini, çözümünü bilen varsa tavsiye beklerim. Zira ilaç kullanarak beynimin dengesini alt üst etmeyi hiç istemiyorum.
    12 ...
  45. 422.
  46. Saplantı Zorlantı Bozukluğu diye de bilinir.
    Kişinin anal dönemde yaşadığı sorunlar nedeniyle oluşur. Anal kişilik ismi de verilmektedir. Psikiyatri’de ruh kanseri olarak geçer. iyileşmesi mümkün değildir. (Şahsi kanaatim bir hastalık değil mizaç özelliği olduğu yönündedir.)iyi geldiği ispat edilen tek ilaç trisiklik bir antidepresan olan Klomipramin’dir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük