nükleer santrali istememek

entry4 galeri0
    1.
  1. fransa, abd, ingiltere, japonya, çin, arjantin, ermenistan, belçika, brezilya, bulgaristan, kanada, çek cumhuriyeti, finlandiya, almanya, hindistan, japonya , güney kore, litvanya, meksika, hollanda, pakistan, romanya, rusya, slovakya... +10 nükleer santrele sahip olan ülkelerdir hatta onlarca nükleer santreli olan ülkelerdir.bu ülkelerin neredeyse hepsi bizim nükleer santrel kurmamızı istememektedir.nükleer santreli istemeyenlerin türk vatandaşı oldukları şüphe duyulabilecek durumdur.

    edit:akp yandaşı değilim
    2 ...
  2. 2.
  3. nükleerin götümüzde patlamasını istemeyen insanlardır.
    0 ...
  4. 3.
  5. soma katliamı öncesinde yanlış olduğunu düşündüğüm görüştür. hatta "olm salak mısınız geleceğin enerji kaynağı vs.." diyenlerdendim. ama türkiye'de yürümez bu iş arkadaş. olayın ilk günü çok teknolojik diye bahsettikleri madene üç gün sonra kötüleyen sakallılarla olmaz bu iş aga. soma'da 301 işçi hayatını kaybetti, ama nükleer kazada sadece içeridekiler ölmez. nükleer enerji geleceğin enerjisidir, kullanılmalıdır, ama türkiye'de değil maalesef.
    0 ...
  6. 4.
  7. bir nükleer santralin kurulmasına karar verildikten sonra tamamlanması ortalama 10 yıl sürer.
    üretime başladıktan ortalama 40 yıl sonra ise artık tükendiği için yine oldukça masraflı olan kapanma ve söküm süreci başlar. nükleer enerji sadece elektrik üretebildiğinden, ısınma ve ulaşım gibi taleplere cevap vermez.

    Türkiye'de bugün yapılması planlanan 3 tane nükleer santral projesi bulunmaktadır. bu projeler yapılırken ülkemizin yenilenebilir enerji potansiyeli dikkate alınmamaktadır. türkiye, rüzgâr ve güneş enerjisi toplam potansiyeli açısından avrupa'da birinci sıralarda yer alabiliyorken, bu potansiyelin %1'i bile kullanılmamaktadır.

    nükleer santrallerinin istenmemesinin en büyük ve en önemli sebepleri, nükleer santrallerden çıkacak radyoaktif atıkların çevreye ulaşımıdır. rüzgârın ve yağmurun yardımıyla denizlere, göllere ve toprağa karışır. bu da doğa olaylarıyla bitki örtüsüne ve sulara karışan radyoaktif maddelerin insan vücuduna ulaşımını kolaylaştırmış olur.

    yani;
    Nükleer reaktörlerin çalışması sırasında atık olarak ortaya çıkan Plütonyum üst düzeyde zehirli ve kanser yapıcıdır. Doğada bulunma ömrü 250 yıldır.
    Açığa çıkan bir diğer radyoaktif madde olan STRONSiYUM yağış yoluyla bitkilere oradan da hayvanların sütüne geçerek insanlara bulaşır. Kan kanserine (lösemi) yol açar. 280 yıl ömrü vardır.
    SEZYUM ve iYOt’ da besin yoluyla insan vücuduna girer ve Tiroit bezi kanserine, çocuklarda büyüme aksaklıklarına ve genetik bozukluklara neden olur.
    1986 yılında Çernobil‘de meydana gelen nükleer patlama sonucu etki alanına giren bölgelerde radyasyonun zararlı etkilerine uzun yıllar rastlanmıştır.

    ayrıca nükleer enerjinin hali hazırda dünya çapında yenilenebilir enerjilerden daha az enerji üretiyor olması ve dahası önümüzdeki yıllarda nükleer enerjinin payının daha da azalacak olması, nükleer santralleri istememek için bir diğer nedendir.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük