artacağından endişe duyulan ve kaynak kaygısını insana aşılayan insan sayısı.
açıkçası insan nüfusunun öyle genişlemeye gideceğini düşünmüyorum. Kaynakların yok olması halinde duruma göre felaket simülasyonu yaparsak eğer bu, tamamen yok olmak anlamına da gelebilir. . . Burada mevzu bahis birazda biyolojik sistemin dayanıklılığı. Mesela geçenlerde okuduğum bir yazıda zehirli bir mantar türünün mutasyonlaşmasıyla(evrime inanmayanlar için YARATILMASIYLA diyim ! )şuan dünyadaki amfibilerin %70i yok olmuş durumda ! panama yağmur ormanlarında amfibi yok neden biliyormusunuz ? zararlı kimyasalların yer altı sularına karışması sonucunda bu mantar türünün evrilmesinden dolayı.. ! dünyanın en büyük gölü çad gölü bir kaç 10 yıla yok olucak zaten şuan dünyanın en büyük gölü falan değil kurumama savaşı veriyor o kadar. Açıkçası yukarıdakinin bitiş şekli umurumda değil canı cehenneme... aklıma son bir söz geliyor "3. Dünya Savaşı'nda hangi silahların kullanılacağını bilmiyorum ama 4. Dünya Savaşı'nda taş ve sopalar olacağını biliyorum. Einstein".
beslenme ve su sorunları nüfustan değil israftan kaynaklanıyor. günde 12 milyar kişilik gıdanın üretildiği dünyada 2 milyar aç insan varsa nüfusun 500 milyona indirilmesi bile hiçbir fayda sağlamayacaktır.
2050 yılında 12 milyara ulaşacağı tahmin edilen dünya üzerindeki insan adedidir.
pişt, sen de bu adette 1'i ifade ediyorsun. üstelik zengini, fakiri vs. hepsi nüfus sayımında 1 kişi sayılıyor. yani parayı verip beni 10000 say diyemiyorsunuz. en azından nüfus sayımında dürüstüz. ne kadar paran olursa olsun benimle bu konuda eşitsin. *
bugün ailemle (bkz: paranın gereksizliği)ni tartışırken babamın söylediği "nüfus arttıkça rekabet artacak, yer kapmaya bak." lafı kafamda bir yıldırımın daha çakmasına sebep oldu: bencil insan, üreme ihtiyacı hissettiği için bu nüfus durmadan artacaktı ve işin sonunda sefiller topluluğuna dönüşmekten başka çare kalmayacaktı. kaynak inanılmaz bir hızla tükenecek, tekrar üretim yapılamayacak duruma gelecek, geri dönüşüm yetersiz kalacak ve sonunda dünya insana yetmez bir hâl alacaktır. insanlar birbirini yiyecek duruma gelecektir.
peki çözüm? (bkz: nüfus kontrolü) yaşasın!
o zaman bu kadar üremenin tersine adam öldürelim, bu sayede kitleler sefil halde kalmasın, ama kölenin üzerine de çıkamasın.
--spoiler--
bugün ispanya diğer avrupa ülkeleri kadar etkili değilse bunun nedenlerinden biri nüfustur.
ispanya'nın sömürge imparatorluğu kurmadan önceki nüfusu avrupa'nın neredeyse her ülkesinden fazlaydı.
bugün siyasette portekiz'in adını dahi duymuyorsak sebebi nüfustur.
zamanında portekiz de kalabalık bir ülkeydi, güçlüydü ve avrupa'nın sayılı sömürge imparatorluklarından biri olmayı başarmıştı.
ispanya ve portekiz nüfusunun çoğunu amerika'ya taşıdı ve anavatanda nüfuslarını azalttı.
sömürgelerinin de bağımsız olmasıyla birlikte sömürge imparatorlukları halinin öncesinden dahi zayıf devletler kaldı geriye.
hollanda yine buna örnektir.
bir zamanlar imparatorluk kuracak kadar güçlülerdi ve öncesinde dönemlerine kıyasla nüfusları çoktu.
nüfusları hiçbir zaman çok olmayan devletlerden ise mesela finlandiya.
tarihte finlandiya ne yapabilmiş? hiç. bugün nüfusları ne kadar? çok düşük bir artışla 5 milyon.
bu nüfus azalmaya başladığı zaman finlandiya için sonun başlangıcı başlayacak.
avrupa'nın çoğu ülkesi finlandiya ile aynı sona sahip olacak.
--spoiler--