"nokta, uc nokta, unlem, soru isareti gibi noktalama isaretinden sonra gelen kelime buyuk harfle baslar" kuralinin uygulanmasi mumkun olmayan uludag sozluk'te moderasyonun tum varligiyla uygulanmasina calistigi imla kuralidir.
uyulmadığı takdirde okumayı işkence haline getiren kural. arkadaşım gayet basit. cümlede gerekli yere noktalama işareti koydun ya, -ki noktalama işaretleri sözcüğe yapışık konur- ondan sonra o klavyenin ortasındaki eşek kadar space tuşuna baş parmaklarından biriyle basacaksın. sonra da bir sonraki sözcüğü yazacaksın hepsi bu. sadece parantez, tırnak gibi bir iki istisnası var, yeterince kitap okuduysan fark etmişsindir neyin doğru olduğunu. zaten bak sözlükte büyük harf kullanımı yok, seni shift zahmetinden kurtarmışlar. bari şu bir kaç kurala uy da içimiz sızlamasın okurken. bir de noktalama işaretinden önce ve sonra boşluk bırakan yazarlar var, kendilerine de selam eder, aşağıdaki örneklerle kendilerine durumu izah etmek isterim.
bilgisayar mühendisliği öğrencilerine öğretilen ilk bilgilerdendir. bilgisayaar ile resmi evrak ve özgeçmiş hazırlarken dikkat edilesi kurallar içerisindedir.
artık formatı delen entryleri gördükten sonra görmezden gelmeye alıştığımız kural. ancak uygulanırsa göz zevki ve kolaylık verir okumada. alışkanlık haline getirilmelidir.
moderasyon' ----- un herşeyi doğru bilmediğinin ve "----- ben yaptım oldu" demesinin örneğidir.
edit: moderasyonla bir alıp veremediği yok kendilerini takdir ediyoruz, ancak hatalı bir genelleme olduğunu bir örnekle açıklamak daha ikna edicidir.