artık kitap alınmıyor, dijital olarak (tablet, telefon, bilgisaray) okunuyor demeyin. mutluluk için okumamak gerekir.
konumuz kitap okunmuyor ama okunsa ne olacak ki okuyanlar da zaten anlamıyor.
bakınız: kürk mantolu madonna vakası.
O kadar cahillik var ki hemen herkes tüm yayınlanan hersey pdf e aktarılmış sanıyor. Bildikleri klasikler vs. Neyse ya. Çok umurunda değil veririm hurdaya tuvalet kağıdı olurlar millet göt siler.
Rus kadın geçen gün geldi gagarin çocuk kitabını buldu ağladı hemen satın aldi sarıldı çocukları sasirdi amk. Çocukluğumdan dedi...
bir zaman okuyamayacağım kadar kitap almıştım. Stoğu bitiriyorum. Güzel bir okuma ortamı da yaptım. Onlar bitince, düşünürüm bir şeyler. Kitaplar pahalı sayılmaz aslında. Enflasyon ve alım gücü insanları zorluyor. Tabi biraz da teknoloji var.
defineler gizlidir, her arayan değil arayanların içinden ancak nasibi olanlar bulur.. ilim de bazı kitaplarda gizlidir. her kitap okuyan değil ne aradığını bilen ve bu isteğini yerine getirmek için şartlarına riayet edenleri bulur..
Valla hergun elime müthiş şeyler geçiyor. Kâh enteresan kitaplar kâh çok eski kartvizitler Osmanlı falan, plaklar, diplomalar, literatüre girmemiş çok eski tezler vs. Ben mutluyum.
elektronik ortamda kitap satışının artmasıyla pek ilgisi yok. Okuma oranı vs goygoyuna girmeyelim.
Çünkü kitaplar çok fahiş fiyatlara satılıyor.
Türkiye’de basılan 300 sayfalık ortalama bir kitabın maliyeti; baskı, dizgi, edit, yazar payı, dağıtım, vergi vs. dahil, üzerindeki fiyat etiketinin anca %40-50 sine tekabül ediyor. Yani Kar marjı çok yüksek. (Yazar payı genelde %15-20 civarındadır.)
Yani türkiye’de kitap yazarak para kazanamazsınız. Asıl Parayı yayınevleri cukkalar. Kitapçılar da toptan alım sonrası üzerine koydukları karı alır.
Bu da makul fiyatı (mesela) 100-200 lira olması gereken bir kitabın okuyucuya 300 ila 500 lira aralığında sunulması manasına gelir. O abartılı kampanya indirimleri de baskı fazlasından falan değil, zaten fiyatların aşırı fahiş olmasından kaynaklanır.
Ve açık konuşalım; bu düzene de kimseye çomak sokturmazlar. Öyle kendi halinde bir yayınevi kurup, yazarlar ve matbaayla anlaşıp makul fiyattan piyasaya kitap falan süremezsiniz. kitabınızı dağıtacak dağıtımcıdan, vitrine koyacak kitapçılara kadar kulağını çekerler, daha da inat ederseniz batırana kadar uğraşırlar.
Kısacası yayın piyasası, telif hukuku dahil, büyükbaş yayınevi ve dağıtımcılara çalışır.
Parası olan Millet okuma yoluyla kendini geliştirmek istemiyor başka yollarla kendini geliştirmeyi daha mantıklı buluyor
Parası olmayan okurda pdf'e yöneliyor pdf'ten okumaya alışıyor kitaba ayıracak parası olduğunda da artık kitaba para ayırmıyor pdf'ten okumaya devam ediyor
Bide öğrenci kesimi var wattpad okuyanları hariç tutarak yemek parasından, okul harçlığından kesip kitap alarak kendini geliştirmeye çalışıyor
Örneğin edebiyat yardımcı kitabi, oğuzların dili... piyasada çok pahali Talebe gidip aliyor eninde sonunda bayılıyor parayı. Araştıran eden yok 2. Eli var mı diye.